sâmbătă, 17 martie 2018

Nume de cod: Apidava

Un vechi proverb bengalez spune că "mierea bună e dulce și în întuneric." Auzind una ca asta, inspectorii mierii, pe numele lor de cod Apidava și-au format o echipă bine instruită și au plecat în căutarea mierii perfecte.

După mii de kilometrii parcurși, sute de kilograme de miere gustată și conversații interminabile cu albinele, au găsit mierea perfectă!


Secretul mierii de tei Roua florilor constă în fericirea albinuțelor ce produc acest elixir magic. Zumzăind fericite zi de zi, printre florile parfumate ale teilor, mângâiate de razele călduțe ale soarelui transilvănean, cu o bucurie de neimaginat, "gătesc" o miere magică.

Preluând din calitățile florilor din care provine, mierea de tei este printre cele mai bune și apreciate sortimente, fiind bogată în vitamine, aminoacizi, polen și uneori chiar și mană. Având proprietăți antiseptice, este panaceu natural în tratarea răcelilor, gripei, bronșitei, pneumoniei ori astmului.

Obținută fiind din florile de tei, această miere are calități sedative, ceea ce o face ideală în combatea, prevenirea ori tratarea stărilor de oboseală, insomniilor și a stresului. Consumând o linguriță din această miere galben portocalie, dulce și aromată, veți avea un somn mult mai liniștit, vă veți trezi mult mai calmi și cu poftă de viață.

Cu toate acestea, la noi în familie cel mai mult ne place să utilizăm mierea de tei în tratarea crampelor. Fie că am mâncat ceva ce nu ne-a priit, ori că anumiți musafiri lunari nu ne dau pace, mierea din tei este magică. Consumată simplă, în ceai de mentă/salvie (în funcție de problema vizată) ori adăugată peste feliuțe de lămâie, elimină crampele cât ai spune pește!

Inspectorii Apidava confirmă! Și tot ei, pe baza unor studii bine documentate, coroborate cu proprietățile mierii de tei, a manei și polenului din miericica de tei au descoperit că răceala și gripa tremură de spaimă în fața tuturor celor ce consumă constant astfel de miere.

Pe noi ne-a apărat cu strășnicie de virușii cei răi, ne-a făcut somnul dulce și parfumat și ne-a scutit de durerile aprige de burtică.

Consumată primăvara vă ajută să treceți cu bine peste astenia specifică sezonului, revigorează organismului și conferă părului și unghiilor un aspect sănătos, strălucitor!

Iar pentru aceia dintre noi ce sunt mai timizi, ușor anxioși, vorbitul în public nu este punctul lor forte ori examenele de la școală/facultate le provoacă palpitații și riduri, consumul zilnic de miere de tei îi face să se relaxeze, le potolește inima și îi ajută să-și dezvăluie adevăratul potențial.

Și pentru că știu că și voi vă doriți să faceți cunoștință cu agenții Apidava, să vă refaceți stocul de miere magică și de ce nu, să aveți parte de o escapadă pe plaiuri mioritice, între 24 și 25 martie, la Blaj, târgul mierii își deschide porțile în toată splendoarea lui!


Iar dacă pe drum dați nas în antenuță cu ceva albinuțe, amintiți-vă numele de cod Apidava! Rostit încetișor, cu o voce calmă și melodioasă, veți scăpa nevătămați, putând să vă bucurați pe deplin de magia mierii adevărate.

Noi am fugit să ne răsfățăm cu ceva dulce și sănătos, sper că de acum și voi ne veți urma exemplul!

6 comentarii: