Treceți la conținutul principal

Căutându-l pe Hercule

                                      "You don't have to be rich to travel well." (E. Fodor)


Atunci când în toiul nopții îți sună telefonul începi să să îți faci tot felu de idei, iar o sudoare rece îți apasă amenințător pe frunte... De data aceasta însă, am avut noroc că la celălalt capăt al firului erau agenții de la circuite Christian Tour.

Și când am auzit că în doar 5 ore trebuie să mă pregătesc de călătoria vieții mele, a trebuit să mă ciupesc, ca nu cumva totul să fie un vis frumos.

Dar nu, nu visam, ba chiar eram a naibii de trează, iar bagajul, itinerariul și wishlist-ul culinar trebuia încropit cât ai zice drumeție!

Avem în sfârșit să plec în excursia vieții mele, să mă bucur de farmecul Umbriei și să calc pe urmele faimosului Hercule, savurând o autentică Iordania Experience.


Călătoria va începe din Italia, vizitând minunata localitate Assisi din Umbria, supranumită și orașul păcii, aici fiind născut Sfântul Francis, întemeietorul ordinului franciscan. Desigur, nu aș putea trece prin Assisi fără să vizitez Sf. Francisc, o adevărată capodoperă arhitecturală.

Străduțele înguste, aerul boem, medieval, culorile de o frumusețe aproape ireală- cum să nu numim acest loc orașul păcii?!

Vă întreb, ce credeți că poate fi mai gustos, apetisant și potrivit de savurat în Assisi dacă nu o pizza margerita, un cappuccino cu multă spumă și cel mai cremos, onctuos și însiropat tiramisu?! Credeți-mă vă rog, aerul boem al locului face ca mâncarea să fie de 1000 de ori mai gustoasă.

Și pentru că Italia este genul de țară ce te inspiră la aventură, mitologie și povești cu eroi, Amalia va zbura direct către Iordania, căutându-l pe faimosul Hercule, chiar în Amman. 

Vestitul Templu a lui Hercule, construit în aceeași perioadă ca și teatrul Roman, a fost ridicat în cinstea eroului cu același nume iar în prezent oferă o priveliște surprinzătoare asupra centrului orașului. Și vă mai spun un secret, Amman, capitala Iordaniei este considerat cel mai vechi oraș, menționat chiar și în Biblie.

Și pentru că sunt o mare iubitoare de artefacte, vintage și alte nebunii, Muzeul Național de Arheologie nu o să scape nevizitat, parol! 

Căutarea asta a lui Hercule sunt sigură că o să îmi provoace o sete uriașă, fapt pentru care un ceai verde autentic sunt sigură că va fi ca un adevărat mied. 

Căldura totuși nu îmi este prea dragă, așa că, păstrând aceeași notă istorică a frumoasei aventuri în jurul lumii, covorul magic mă va purta spre Japonia, chiar spre lacul Ashi lângă muntele Fuji.

Ce să vă zic, am o atracție fatală față de munți, lacuri și misterele asiei. Vă avertizez însă, lacul Ashi e musai să îl vizitați dis de dimineață! În caz contrar, toată magia, misterul și fascinația muntelui Fuji nu vi se va arăta. La prima vedere peisajul pare arțăgos, dar e genul de loc ce nu trebuie judecat după copertă.

Cum vă spuneam, iubesc apa, drept pentru care mizez pe un bilet dus-întors cu vaporașul, iar vouă vă las liber la telecabină. Ne întâlnim însă cu siguranță la prânz, pentru a savura un sake adevărat și poate un strop de sushi.

Apoi, cu părere de rău, ceva lacrimi în privire, valiza burdușită cu suveniruri italiano-iordaniano-japoneze și batistuța albă fluturând romantic, voi lua primul zbor spre România! 

Căci căutarea lui Hercule cu siguranță a luat o întorsătură neașteptată...


Acest articol participă la Spring SuperBlog 2018.
Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Balea Hair Volume Powder

Abia m-am urnit să scriu postarea asta, atât de cald îmi e... Abia îmi mai funcționează mecanismele ce îmi pun creierașul în mișcare și deja încep să mă gândesc la răcoarea plăcută a toamnei... sau în cel mai bun caz a mării! De muncă, de nuntă, de dans... de pregătiri, vă spun sincer că nu mai am chef de nimic. Eu de fel nu suport prea bine căldura, dar acum am atins un grad RIDICAT de frustrare și nici nu dorm bine din cauză că îmi iese limba de trei coți. Se poate divorța de caniculă!? Că pe mine nu mă mai ajută nimic... Voi sunteți bine, cum rezistați?! Și acum că am dat drumul întregului năduf aici, să vă povestesc de pudra peste care am dat în weekend prin DM. E și ea în ton cu vara, căldura și toată nebunia exotică. Colorată, veselă, cu miros de cocos și alte nebunii, cu papagali fericiți și căpăcel pastelat! Aaaa și să nu uităm, este ediție limitată. Altfel nici nu o luam, nu?! Tubulețul conține 10 g produs, prețul este de aproximativ 12 lei, ceea ce este super afa

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a