marți, 6 martie 2018

Căutându-l pe Hercule

                                      "You don't have to be rich to travel well." (E. Fodor)


Atunci când în toiul nopții îți sună telefonul începi să să îți faci tot felu de idei, iar o sudoare rece îți apasă amenințător pe frunte... De data aceasta însă, am avut noroc că la celălalt capăt al firului erau agenții de la circuite Christian Tour.

Și când am auzit că în doar 5 ore trebuie să mă pregătesc de călătoria vieții mele, a trebuit să mă ciupesc, ca nu cumva totul să fie un vis frumos.

Dar nu, nu visam, ba chiar eram a naibii de trează, iar bagajul, itinerariul și wishlist-ul culinar trebuia încropit cât ai zice drumeție!

Avem în sfârșit să plec în excursia vieții mele, să mă bucur de farmecul Umbriei și să calc pe urmele faimosului Hercule, savurând o autentică Iordania Experience.


Călătoria va începe din Italia, vizitând minunata localitate Assisi din Umbria, supranumită și orașul păcii, aici fiind născut Sfântul Francis, întemeietorul ordinului franciscan. Desigur, nu aș putea trece prin Assisi fără să vizitez Sf. Francisc, o adevărată capodoperă arhitecturală.

Străduțele înguste, aerul boem, medieval, culorile de o frumusețe aproape ireală- cum să nu numim acest loc orașul păcii?!

Vă întreb, ce credeți că poate fi mai gustos, apetisant și potrivit de savurat în Assisi dacă nu o pizza margerita, un cappuccino cu multă spumă și cel mai cremos, onctuos și însiropat tiramisu?! Credeți-mă vă rog, aerul boem al locului face ca mâncarea să fie de 1000 de ori mai gustoasă.

Și pentru că Italia este genul de țară ce te inspiră la aventură, mitologie și povești cu eroi, Amalia va zbura direct către Iordania, căutându-l pe faimosul Hercule, chiar în Amman. 

Vestitul Templu a lui Hercule, construit în aceeași perioadă ca și teatrul Roman, a fost ridicat în cinstea eroului cu același nume iar în prezent oferă o priveliște surprinzătoare asupra centrului orașului. Și vă mai spun un secret, Amman, capitala Iordaniei este considerat cel mai vechi oraș, menționat chiar și în Biblie.

Și pentru că sunt o mare iubitoare de artefacte, vintage și alte nebunii, Muzeul Național de Arheologie nu o să scape nevizitat, parol! 

Căutarea asta a lui Hercule sunt sigură că o să îmi provoace o sete uriașă, fapt pentru care un ceai verde autentic sunt sigură că va fi ca un adevărat mied. 

Căldura totuși nu îmi este prea dragă, așa că, păstrând aceeași notă istorică a frumoasei aventuri în jurul lumii, covorul magic mă va purta spre Japonia, chiar spre lacul Ashi lângă muntele Fuji.

Ce să vă zic, am o atracție fatală față de munți, lacuri și misterele asiei. Vă avertizez însă, lacul Ashi e musai să îl vizitați dis de dimineață! În caz contrar, toată magia, misterul și fascinația muntelui Fuji nu vi se va arăta. La prima vedere peisajul pare arțăgos, dar e genul de loc ce nu trebuie judecat după copertă.

Cum vă spuneam, iubesc apa, drept pentru care mizez pe un bilet dus-întors cu vaporașul, iar vouă vă las liber la telecabină. Ne întâlnim însă cu siguranță la prânz, pentru a savura un sake adevărat și poate un strop de sushi.

Apoi, cu părere de rău, ceva lacrimi în privire, valiza burdușită cu suveniruri italiano-iordaniano-japoneze și batistuța albă fluturând romantic, voi lua primul zbor spre România! 

Căci căutarea lui Hercule cu siguranță a luat o întorsătură neașteptată...


Acest articol participă la Spring SuperBlog 2018.
2 comentarii: