Treceți la conținutul principal

A renova ori ba!? Aceasta-i întrebarea!

Când vine primăvara și-un aer fresh în casă vrei,
Cu drag și spor te-apuci de renovare!

Perdele noi, d-un verde crud ai vrea,
Un pat mai confortabil,
Rafturi chic pentru ferigi
Și var în nuanțe pastelate.

Poate și altă gresie,
O hotă nouă și centrală,
Holul să aib-accente vintage
Și poate schimbat și balconul.

Ușor de zis ș-imaginat, mai greu de renovat
Când toate doldora s-adună și pasu-l bați pe loc.

Atunci, te-apucă îndoiala și te înterbi, ca în poveste
A renova ori ba!? Aceasta-i întrebarea.


Și am plecat la renovat cu întrebarea de mai sus pe urmele noastre mai ceva ca sabia lui Damocles, dar optimiști că primăvara de afară va fi un sprijin minunat în realizarea proiectului Renovarea.

Cum specialiștii Certificat Energetic deja ne avertizaseră că stăm cam prost la capitolul menținerea căldurii în locuință- asta după efectuarea unei termografii a clădirii, am decis să ne ocupăm și de acest aspect și să ne anvelopăm mica locuință.

Desigur, am economisit bani din timp, am petrecut ceva timp căutând cei mai buni meșteri, am cumpărat toate cele necesare și am așteptat cuminți să se arate primăvara și vremea mai călduță. Între timp am apelat și la ajutorul echipei Certificat Energetic București, sfaturile lor fiind extrem de utile în alegerea materialelor potrivite în cazul operațiunii Anveloparea.

Cu termografia căsuței în față, cu precizie chirurgicală și ceva sprijin avizat, nu a fost prea complicat să întocmim un plan de bătaie. Și cum săptămâna trecută păsărelele cântau de mama focului, floricelele înfloriseră și păsările călătoare veniseră în țară, ne-am pus pe treabă!


Cu ochelari de protecție, halate de tâmplari și holul doldora de materiale, ne-am pus pe treabă- deși sinceră să fiu, arătam mai mult a măcelari concediați, nu a meșteri zugravi. 

Cu ambiție și praful, zâmbetul pe buze, am strâns mobila, am rașchetat pereții, am dat gemurile balconului jos și așteptam nerăbdătoare ca visul nostru să prindă contur.

Asta până într-o dimineață senină de primăvară, cu zumzet de albine și ciripit de păsărele  ZĂPADĂ!!! Multă zăpadă, vânt, ger și adevărate troiene necălătoare în propriul balcon, acum mai golaș ca un puișor de găină abia ieșit din găoace.

Sub fulgii albi, pufoși de nea, plana a mia oară stupida întrebare- a renova ori ba?! A renova desigur, cu drag și veselie, a renova cu voioșie alături de oameni dragi de la certificat energetic. A renova, dară nu primăvara!

Și ce chin, ce frig ce jale! Cu balconul dezgolit și zăpadă și în casă. Pisoiu nu-i fericit, dar le dă dreptate celor cu termografia. Din casă fuge căldura și codița îi îngheață, ceaiul nu mai face față și mai că ne pică nasul.

Nici vorbă de văruit sau pus gresia cea nouă.... de anvelopat căsuță pân la vară nu se poate și nici somnu nu-i prea dulce.

Cursă cu obstacole-i holul, dormitoru-i magazie... și dormim în .... bucătărie. Primăvara-i leșinată cine știe în ce groapă, iarn- aleargă prin oraș mai ceva ca o zăludă și ne fură căldurica din căsuța renovată

Ne-am convins însă d-un lucru, auditul energetic de în toamnă l-am făcut, e corect 100%, căldura se pierde din căsuța noastră dragă mai ceva ca grâul dintr-un sac nepeticit.

Renovarea așadar fuse o idee bună, vremea nu ne-a ajutat și din treabă ne-a oprit. Așteptăm însă căldura, să ne continuăm proiectul și să facem din cocioaba-n cae acum viețuim cea mai chic casă din lume- cu mușcate la fereastră și ferigi pe la oglinzi!


Pân-atunci, cu mult talent, dăm zăpada din balcon și cu multă veselie facem sobă din cuptor.


Articolul a fost scris pentru Super Blog 2018, ediția de primăvară.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Balea Hair Volume Powder

Abia m-am urnit să scriu postarea asta, atât de cald îmi e... Abia îmi mai funcționează mecanismele ce îmi pun creierașul în mișcare și deja încep să mă gândesc la răcoarea plăcută a toamnei... sau în cel mai bun caz a mării! De muncă, de nuntă, de dans... de pregătiri, vă spun sincer că nu mai am chef de nimic. Eu de fel nu suport prea bine căldura, dar acum am atins un grad RIDICAT de frustrare și nici nu dorm bine din cauză că îmi iese limba de trei coți. Se poate divorța de caniculă!? Că pe mine nu mă mai ajută nimic... Voi sunteți bine, cum rezistați?! Și acum că am dat drumul întregului năduf aici, să vă povestesc de pudra peste care am dat în weekend prin DM. E și ea în ton cu vara, căldura și toată nebunia exotică. Colorată, veselă, cu miros de cocos și alte nebunii, cu papagali fericiți și căpăcel pastelat! Aaaa și să nu uităm, este ediție limitată. Altfel nici nu o luam, nu?! Tubulețul conține 10 g produs, prețul este de aproximativ 12 lei, ceea ce este super afa

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Balea Bodyspray Glow

Mereu mi-au plăcut pozele de pe Instagram sau Pinterest, cu tipe bine lucrate, cor pe zeiță, par de Cosânzeană, alură de divă și o piele divină, aproape ca aurul lichid... Dacă în ce privește divele și Cosânzenele mi-am cam luat gândul și am ajuns la simpla concluzie că sunt și voi rămâne o femeie normală, am găsit soluția pentru pielea ca de aur! Doar că elegant, frumos, discret și stilat. Vă spun și vouă "marele secret": spray-ul de corp de la Balea, Glow Bodyspray, cu particule sclipitoare și praf de perlă. Produsul îl găsiți în DM, la un preț de aproximativ 12-15 lei (nu mai știu exact), ca și cantitate vă puteți bucura de 150 ml de elixir strălucitor, într-un recipient simplu, cu pulverizator. Partea și mai bună la acest spray este faptul că poate ține loc și de parfum, având o aromă discretă de fructe și flori de vară, ceea ce îl face extrem de plăcut. Nu doar că veți străluci discret (foarte discret chiar, dacă sunteți în căutarea unui produs ca