vineri, 5 ianuarie 2018

#2018booksforsoul

Pentru că fiecare început de an aduce după sine o întreagă frenezie, cu precădere bazată pe tot soiul de liste, mesaje motivaționale, noi oportunități și șanse mi-am zis ca ar fi culmea să nu mă aliniez trend-ului.

Trebuie să vă mărturisesc că nu cred că doar un nou an poate aduce cu sine ceea ce ai tot amânat să faci ori să îți ofere cumva pe tavă tot soiul de oportunități doar pentru că pe 1 ianuarie ai țesut o întreagă listă cu obiective, dorințe, frustrări ori vise neîmplinite.

E drept că uneori este util să îți fixezi niște ținte/țeluri, însă viața are propriile ei căi și de cele mai multe ori socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg. Drept pentru care de ceva timp tot încerc să mă abțin de la a îmi plănui viața, pentru că uneori poate fi în defavoarea mea- mai ales atunci când lucrurile par a ieși total pe dos față de cum îmi doresc. A lăsa viața să își urmeze cursul, fără nervi, fără frustrare, poate fi în cele din urmă mult mai productiv- în limitele decenței, desigur!

Așa că lista mea cu obiective pe 2018 cuprinde un singur lucru, ce este mai mult un soi de proiect croit în așa fel în cât să aducă bucurie sufletului. Proiectul se numește #2018booksforsoul și se va desfășura mai mult pe Instagram. Puteți urmări profilul meu aici, iar ashtag-ul este #2018booksforsoul.


Desigur, nu o să neglijez blogul ori pagina de Facebook, proiectul urmând a fi integrat pe toate canalele media în care activez. Cu toate acestea, pentru #2018booksforsoul o să fiu mai activă pe Instagram.

Ce își propune acest mic (ce sper eu să devină MARE) proiect?! Să aducă în prim-plan cărțile de calitate, scrise frumos și care poartă între coperțile lor adevărate lecții de viață. Sunt sigură că deja știți că oricât de mult am trăi, ne este imposibil să facem toate greșelile, să vizităm toată lumea ori să experimentăm din toate.

Ei bine, citind ne putem oferi posibilitatea de a adăuga experienței reale de viață un strop din experiența, greșelile, temerile, pasiunile și aventurile altora din confortul propriului cămin și a fotoliului ori canapelei atât de comode!


#2018booksforsoul este despre toate acele romane ce ne-au făcut inima să tresalte, despre toate acele cărți ce ne-au influențat destinul. Este despre poveștile copilăriei, despre prima carte citită cap-coadă, despre istorioarele citite cu glas blând la gura sobei.

#2018booksforsoul este despre personajele în care ne-am regăsit, despre personajele pe care le-am detestat, despre regretul că povestea s-a sfârșit ori despre fiorii primei iubiri!

Anul acesta vreau să vorbim mai mult despre ceea ce ne bucură sufletul și ne aduce pace și liniște interioară, despre mici plăceri nevinovate și lumi magice ferecate între coperți de cărți.

#2018booksforsoul vrea să aducă în prim-plan lumea fermecată a poveștilor și să ne îndemne să ne oprim din ritmul alert al secolului XXI și să ne facem timp pentru noi și sufletul nostru. Să ne "hrănim" cu litere și cuvinte, să trăim mai domol, să consumăm mai puțin și să citim mai mult, căci:6 comentarii:

 1. O idee foarte frumoasa Amalia draga!
  Noroc ca eu ma mai pot delecta din cand in cand cu o carte in limba romana in format pdf desii sincera sa fiu este tare greu de citit asa. Nu am insta dar imi place sa ma uit ce vei publica. Merci ptr link! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc. Sper sa am si timp sa pot duce proiectul pana la capat, dupa placul inimii. Pe Insta vor fi cu precadere fotografii, pe blog voi posta recenzii, asa ca te astept cu drag!

   Ștergere
 2. Valeria Chertes5 ianuarie 2018, 22:48

  O idee foarte buna, asteptam cu nerabdare.

  RăspundețiȘtergere
 3. O sa te urmaresc cu interes

  RăspundețiȘtergere