marți, 19 decembrie 2017

Top 6 cărți pentru 2017

Doar câteva zile ne mai despart de Crăciun și de finele lui 2017, așa că m-am gândit că e un moment potrivit pentru un mic top 5 al cărților preferate din 2017.

Și dacă sunteți în pană de idei, ei bine, aveți la dispoziție 5 titluri numa' bune de pus sub brăduț pentru toți iubitorii de cărți.


Așadar, ultimul loc îl ocupă Moștenirea Babei Stoltz (puteți citi recenzia aici), scrisă de Alina Pavelescu, o carte cu autor român. Personal mi-a plăcut foarte mult acest roman, însă este destul de greu de citit, așadar nu este neaparat o carte digerabilă pentru toți iubitorii de lectură- motiv pentru care ocupă ultimul loc în top 6.


Locul 5 îl ocupă romanul Războiul nu are chip de femeie (găsiți recenzia aici). I-am acordat acest loc doar pentru că nu este o carte neaparat pe placul tuturor, fiind destul de tristă și prezentând ororile războiului într-o manieră extrem de reală. Dacă aveți însă pe cineva drag, fie el bărbat sau femeie, pasionat de război și istorie această carte este pentru el/ea!Pe locul 4 se află Trenuri cu prioritate (găsiți recenzia aici). Motivul pentru care se află pe acest loc în top este tot pentru că e un roman a cărui acțiune vorbește despre război, frică, frământări interioare și moarte. Cu toate acestea, autorul reușește să îmbrace tragicul cu o haină destul de comică, ceea ce face romanul mult mai digerabil- chiar și pentru cei mai slabi de înger.


Locul 3 este ocupat de Mașenka (recenzia aici). O poveste de dragoste deosebită, un roman delicios, construit în maniera clasică a scriitorilor ruși. Potrivită fetelor și femeilor ce nu se pot sătura să asculte povești de iubire.
Un roman atipic, o iubire simbol și multă frumusețe în scrierea lui V. Nabokov.


Locul 2 este ocupat de o întreagă serie, cărțile autoarei Sofi Oksanen fiind printre preferatele mele. Vă recomand cu încredere PurificareVacile lui Stalin și Ziua când au murit porumbeii. Scriitura  se remarcă prin sinceritate și prezentarea vieții și a realității în cel mai onest și corect mod cu putință. Din punctul meu de vedere romanele sale sunt adevărate romane manifest și ar trebuie să citiți măcar una dintre ele! Un cadou perfect de pus sub brad pentru oricine.
Și în sfârșit, cel  mai așteptat loc! CÂȘTIGĂTORUL acestui an, Pictorul fără glas (recenzia o puteți citi aici).

Nu vă pot spune în cuvinte cât de frumoasă, spectaculoasă, incredibilă și neașteptată este această carte! O poveste sfâșietoare, o lecție de viață și o bucățică din România, toate într-o cărticică mică, cu un nume răsunător.
Vă garantez că orice iubitor de cărți va adora romanul, iar cei ce nu prea sunt cu cititul, o vor devora instant. O adevărată capodoperă, ce ar trebui să existe în biblioteca oricărei case.Toate cărțile acestea minunate, plus multe altele, pot fi comandate de pe site-ul Târgul Cărții (sau direct din magazin dacă sunteți din București) și de la Herg Benet. Împachetate în hârtie magică de Crăciun, cu o felicitare vintage alături și poate și un răsfăț dulce (căci cititorii înfocați știu că lectura e mai plăcută cu biscuiți ciocolătoși alături), aceste șase recomandări cuceresc orice iubitor de literatură.

Așadar, în cazul în care aveți astfel de persoane pe care trebuie să le cadorisiți, nu mai stați pe gânduri, Crăciunul se apropie!2 comentarii: