Treceți la conținutul principal

Uite banii.... nu sunt banii!

Someone once said... "Cea mai bună metodă de a-ți înmulți banii este să îi îndoi în jumătate și să îi pui înapoi în portofel."

Tot mai multe studii la nivel european atrag atenția cu privire la situația economico-financiară a României.

Trăim într-o țară aflată la limita sărăciei, o țară unde deși muncim ne putem lesne încadra în categoria working poor, iar a face economii de pe o lună pe alta ține de domeniul fantasticului (studiile arată că un român reușește să economisească de la un salariu la altul 200 lei).

În aceeași linie, devine din ce în ce mai greu ca o familie proaspăt întemeiată să poată să își achiziționeze o casă ori să conceapă un copil. Conceptul de working poor ia amploare în România, iar salariile aproape jenante pe care marea majoritate a românilor le primesc, precum și chiriile, utilitățile etc. exorbitante ne situează undeva la limita sărăciei, punându-și amprenta asupra nivelului de trai, a educației etc.

Iar toate elementele de mai sus, coroborate, duc la apariția a numeroși factori de risc, printre care traficul de carne vie, furt, anturaj negativ, îmbolnăvire, destrămarea familiei și lista ar putea continua.

Date fiind cele spuse mai sus, sunt sigură că și voi ați pățit ca de la o lună la alta să rămâneți cu portofelul pe zero, ori să vă aflați în situația în care deși aveați nevoie urgent de niște mărunțiș, fiecare bănuț să fie atent numărat- al vostru, al prietenilor, al rudelor și chiar a dușmanilor.

Și în situații de genu, când chiar ai nevoie de bani, ce e de făcut?! Căci frigiderul stricat trebuie înlocuit, banii pentru botezul ăla anunțat pe ultima sută de metrii trebuiesc, operația pentru cel mic trebuie făcută...

Pentru situații critice, când și dacă ar fi să cauți în gaură de șarpe banii tot nu apar, un credit urgent te poate scoate din impas.


Și poate dacă aș fi știut de alternativa creditelor nebancare atunci când îmi începusem atelierul de tricotaje, acum aș fi fost în alt punct; cine știe, poate aș fi reușit să devin propriul meu șef.

Ideea era faină, lucrușoarele lucrate cu drag și spor, dar lipsa banilor pentru promovare, achiziționare de materie primă și ustensile pentru confecționarea puloverelor, păturicilor și jucărioarelor inexistenți! Deși am apelat la rude, prieteni și cunoscuți, suma era destul de măricică, iar eforturile lor insuficiente pentru a putea pune pe picioare atelierul mult dorit.

 În acea situație, când cei dragi nu mi-au putut întinde o mână de ajutor, când șeful nu a putut să îmi acorde salariul în avans, un împrumut urgent ar fi fost soluția ideală pentru mine și atelierul meu.

Unde mai pui că se poate face și online, fapt cu adevărat minunat și util, mai ales în momentele când ești pe fugă și mai ai alte o mie de lucruri de pus la punct.


Dacă aș fi știut de Telecredit și opțiune lor de credit online urgent, sunt sigură că acum aș fi scris din micul meu atelier de tricotat, înconjurată de noi proiecte, păturici și jachete, toate așteptând să fie terminate ori livrate.

Din nefericire însă la acel moment nu eram la curent cu toate posibilitățile și am renunțat la Firul încurcat (era firesc să am un nume pentru pasiunea mea) și am devenit 100% șoricel de birou.

Acum că am aflat însă de posibilitatea unui împrumut până la salariu, tare mă bate gândul să îi dau atelierului un refresh și să mă apuc (iar) de împletit pentru cei mici (și mari)!

Îndemânarea cu siguranță nu am pierdut-o, pofta de tors este vie, modele din care să aleg, cu sutele! Iar resursele financiare, de această dată, la doar un click distanță...

Cine știe, poate transform o pasiune într-un mod de a trăi- și asta doar cu puțin zvâc de la Telecredit.

Această postare a fost scrisă pentru SuperBlog 2017, ediția de toamnă.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Balea Hair Volume Powder

Abia m-am urnit să scriu postarea asta, atât de cald îmi e... Abia îmi mai funcționează mecanismele ce îmi pun creierașul în mișcare și deja încep să mă gândesc la răcoarea plăcută a toamnei... sau în cel mai bun caz a mării! De muncă, de nuntă, de dans... de pregătiri, vă spun sincer că nu mai am chef de nimic. Eu de fel nu suport prea bine căldura, dar acum am atins un grad RIDICAT de frustrare și nici nu dorm bine din cauză că îmi iese limba de trei coți. Se poate divorța de caniculă!? Că pe mine nu mă mai ajută nimic... Voi sunteți bine, cum rezistați?! Și acum că am dat drumul întregului năduf aici, să vă povestesc de pudra peste care am dat în weekend prin DM. E și ea în ton cu vara, căldura și toată nebunia exotică. Colorată, veselă, cu miros de cocos și alte nebunii, cu papagali fericiți și căpăcel pastelat! Aaaa și să nu uităm, este ediție limitată. Altfel nici nu o luam, nu?! Tubulețul conține 10 g produs, prețul este de aproximativ 12 lei, ceea ce este super afa

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Balea Bodyspray Glow

Mereu mi-au plăcut pozele de pe Instagram sau Pinterest, cu tipe bine lucrate, cor pe zeiță, par de Cosânzeană, alură de divă și o piele divină, aproape ca aurul lichid... Dacă în ce privește divele și Cosânzenele mi-am cam luat gândul și am ajuns la simpla concluzie că sunt și voi rămâne o femeie normală, am găsit soluția pentru pielea ca de aur! Doar că elegant, frumos, discret și stilat. Vă spun și vouă "marele secret": spray-ul de corp de la Balea, Glow Bodyspray, cu particule sclipitoare și praf de perlă. Produsul îl găsiți în DM, la un preț de aproximativ 12-15 lei (nu mai știu exact), ca și cantitate vă puteți bucura de 150 ml de elixir strălucitor, într-un recipient simplu, cu pulverizator. Partea și mai bună la acest spray este faptul că poate ține loc și de parfum, având o aromă discretă de fructe și flori de vară, ceea ce îl face extrem de plăcut. Nu doar că veți străluci discret (foarte discret chiar, dacă sunteți în căutarea unui produs ca