luni, 2 octombrie 2017

Sănătatea românilor, în pericol! Datele publicate de HNIFV, îngrijorătoare!


O serie de studii recent publicate pe site-ul celor de la *HNIFV, aduce în prim-plan o situație îngrijorătoare: un număr tot mai mare de români au un stil alimentar nesănătos, stil ce duce la îmbolnăvire, obezitate, îmbătrănire prematură etc.!

Cu siguranță este din ce în ce mai dificil să trăiești sănătos, cu precădere în mediul urban, unde poluarea, aglomerația, lipsa timpului și orele suplimentare de muncă își lasă amprenta asupra timpului personal.

"Secolul vitezei", pe lângă beneficiile tehnologice, aduce după sine și o serie de aspecte negative, printre care neglijarea obiceiurilor alimentare.

Conform studiilor HNIFV, 4 din 6 români, din dorința de a se plia programului încărcat, ajung să neglijeze/sară peste mesele principale ale zilei, renunță la mâncarea gătită în favoarea celei de tip fast-food, mesele sunt luate pe fugă, optează pentru diverse "ronțăieli" (biscuiți, chipsuri, produse de patiserie etc.)

Se poate lesne observa discrepanța dintre ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos/o alimentație sănătoasă și obiceiurile alimentare adoptate de din ce în ce mai mulți români.

Astfel, pentru a pune bazele unui regim alimentar sănătos, este important să se urmeze pașii de mai jos:

1. nivelul procesării alimentelor să fie cât mai redus;
2. să se țină cont de calitatea produselor- cât mai puține E-uri, zahăr și grăsimi;
3. respectarea celor 3 mese principale și a principiului celor 2/3 gustări.
Conform acelorași studii menționate mai sus, românii își doresc să revină la o alimentați sănătoasă, ce cuprinde mese gătite, gustări sănătoase etc., însă un procent de peste 70% afirmă că timpul este o adevărată problemă, fiind mult mai ușor să apeleze la soluțiile rapide din supermarket/fast-food.

Analizând datele respondenților, specialiștii *HNCD, au conceput un aparat performant, rapid și rezistent, a cărui scop principal este obținerea unor gustări sănătoase, într-un timp foarte scurt, destinat celor mai ocupați români!Este vorba despre storcătorul Hurom HZ Alpha, un aparat ce marchează începutul unei noi ere, o eră în care frumusețea și sănătatea coexistă!

În ceea ce privește participanții la studiile HNIFV, întrebați fiind dacă ar utiliza un storcător Hurom pentru a-și prepara sucuri ori smoothie-uri, pentru a înlocui gustările dintre mese, un procent de peste 65% au răspuns afirmativ.

Niciodată nu a fost mai ușor, stilat și silențios să preparați sucuri și smoothi-uri din fructe și legume ca acum! Iar prin presarea la rece, se păstrează perfect toate vitaminele, mineralele și proprietățile benefice ale ingredientelor utilizate.

Dimineața când ești pe fugă, ori seara, când nu ai chef de gătit, un smoothie din fructe sau legume, preparat în doar câteva secunde reprezintă alternativa ideală, sănătoasă și gustoasă. Unde mai pui că, silueta nu va avea de suferit, corpul îți va mulțumi, iar imunitatea ta va fi de fier!

Cu ajutorul aparetelor Hurom, îți poți prepara "gustări" numa' bune de luat la birou, astfel fructele și legumele uitate prin frigider fiind optim folosite.

Nu o să vă citez în acest comunicat efectele negative ale unui obicei alimentar nesănătos, bogat în zahăr, grăsim, fast-food etc., însă o să vă prezint beneficiile consumului zilnic de fructe și legume:

- sunt o adevărată sursă de energie;
- reduc riscul apariției bolilor de inimă, infarct, atac cerebral;
- protejează împotriva a diferite tipuri de cancer;
- previn apariția obezității;
- scad riscul apariției bolilor renale și osoase;
- influențează percepția pozitivă despre sine și lume.De la mic la mare, de la prichindel  la bătrânel, storcătoarele Hurom pot fi utilizate de oricine, cu rețete fel de fel, dintre care mai gustoase.

Pentru a vă convinge de cât de bun poate fi un astfel de smoothie, vă las mai jos o rețetă ușor de preparat, gata în câteva secunde, ce vă oferă energie pentru întreaga zi (pentru o persoană):

- 1 măr fără cotor, tăiat în patru
- 250 ml lapte (de preferat din migdale)
- 170 g iaurt grecesc
- 5 migdale (sau fulgi de migdale)
- o lingură de miere și scorțișoară

Puneți toate ingredientele de mai sus în storcătorul Hurom, mixați și bucurați-vă de cel mai gustos, tomnatic și revigorant smoothie!


Combinațiile sunt infinite, așadar nu aveți cum să vă plictisiți de mâncatul sănătos, bogat în fructe și legume, vitamine și minerale, oferit de această nouă eră a gătitului!

Dacă și voi vă regăsiți printre cei aproape 60% dintre românii ce au un stil alimentar haotic, a căror sănătate este pusă în pericol și se șubrezește de la o zi la alta, profitați de promoțiile Hurom! Specialiștii HNCD vă recomandă aparatele Hurom HZ Alpha și un consum de cel puțin 5 fructe și legume pe zi.

Nicicând nu a fost mai ușor să mâncăm sănătos, să ne menținem frumusețea și să avem timp pentru noi.

Hurom HZ Alpha, prietenul tău și al sănătății tale, un aliat de nădejde în bucătăria oricui, amicul fructelor și legumelor!


*HNIFV- Hurom National Institut of Fruits and Vegetables
*HNCD- Hurom National Center of Development

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017, ediția de toamnă.


8 comentarii:

 1. Da, din ce în ce mai mulți oameni mănâncă nesănătos..eu încerc sa mănânc cat mai bio și sănătos dar nu știu cat de bine îmi iese.. ��

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Important este ca te straduiesti! Aceasta este primul pas spre o viata mai sanatoasa.

   Ștergere
 2. Daca isi face si treaba la fel de bine precum arata e super fain

  RăspundețiȘtergere
 3. Ar fi bine daca am putea zilnic sa bem cate unul. Mult succes!

  RăspundețiȘtergere
 4. Mi-ar plăcea un astfel de storcător. Mai ales pentru că se curăţă uşor, spre deosebire de cele obişnuite.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daaaa si mie mi-a placut acest aspect! Tare as bea sucuri facute de Hurom.

   Ștergere