Treceți la conținutul principal

Premiera de gală a lung-metrajului Octav- ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut

Miercuri, 04 octombrie, am fost împreună cu soțul meu drag la premiera de gală de la Sala Palatului-București, a filmului Octav.


Atmosfera a fost foarte frumoasă, Sala Palatului frumos gătită, pot spune că organizatorii au reușit să aducă un strop de natură în jungla urbană, integrând în marele hol un leagă, multă verdeață și voie-bună.

La intrare exista și un soi de expoziție foto, cu imagini surprinse din film, precum și panouri unde invitații, actorii etc puteau să își facă poze.

Organizatorii evenimentului au precizat că pentru Premiera de gală ținuta este indicat să fie elegantă, așa că am avut ocazia să ne delectăm ochii cu ținute fel de fel. Unele frumoase, altele mai puțin frumoase, dar în mare, totul a fost spectaculos.

Pentru că am decis să mergem la Octav după ce am vizionat câteva trailere pe net, deci știam că filmul împletește prezentul cu trecutul, am optat pentru o ținută cu ușoare accente vintage (dar despre ea, mai multe puteți citi în finalul articolului).


În regia șui Serge Ioan Celebidachi, Octav reunește sub aceeași umbrelă actori precum Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluian, Dana Rogoz, Silviu Biriș, Alessia Tofan, Eric Aradits.

Filmul are un farmec și o melancolie aparte, dezbătând o temă actuală- timpul și trecerea lui (uneori prea rapidă și prea dureroasă), cu tot ce implică; pierderi, iubire, prietenie adevărată și dezinteresată, moartea.

Așdar, Sala Palatului a fost locul perfect pentru premieră, căci a reușit să îmbine trecutul cu prezentul, creand o atmosferă aproape magică!

Octav este un film ca o adiere proaspătă pentru cinematografia românească, modul în care este făcut fiind unic întâlnit printre filmele noastre- și mi-a plăcut mult.

Construit din imagini, emoții, trăiri, clipe și momente, din aduceri aminte și bătai de ceas, iar cele aproximativ 90 de minute de vizionare te transpun într-o altă lume, dându-ți curaj să îți accepți trecutul și să privești viața cu alți ochi. Departe de a fi un simplu film, Octav este o lecție de viață!


Vă recomand din suflet să vă răpiți câteva minute din timp și să mergeți la cinematograf să vedeți Octav. O să plecați de acolo mai veseli și cu o perspectivă asupra vieții și a durerii total schimbată.

De astăzi, 6 octombrie, Octav va putea fi văzut în cinematografele din toată țara, așa că nu ratați șansa unui film manifest, cu totul și cu totul diferit față de ce ați văzut până acum.

În ceea ce privește ținuta mea, un singur inconvenient (URIAȘ) am avut: pantofii m-au omorât, de până și azi abia merg... plus peri albi și lacrimi de durere, figuri și alergat desculță pe la metrou (în bombănelele dezaprobatoare ale drăguțului meu)

Rochița în schimb, a fost cireașa de pe tort, părerea mea fiind că s-a integrat de minune în toată povestea. Dacă sunteți curioase, este o creație custom-made by Alina Moza Design.

Poșeta este vintage, brodată, iar ca și localizare în timp, datează de undeva din anii 1940 (îmi este tare dragă), iar accesoriile sunt aceleași de la nuntă, made by Magazinul de perle.

Dragii (și dragile) mele, vine weekend-ul, Octav este în cinematografe, faceți-vă timp pentru voi și mergeți la film- vă provoc!


Aștept să îmi împărtășiți impresii despre film să știți.

P.S. Titlul spune ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut. Ei bine, mi-a plăcut tot, mai puțin nesimțirea oamenilor. Oameni care au fost încântați atunci când la intrarea în sala de film au găsit pe scaune câte o sticlă de apă și un pliant despre Octav, dar care la plecare, au lăsat în urma lor jale și prăpăd, demonstrând că eleganța și hainele strălucitoare sunt doar o aparență, iar ei în esență sunt doar animale... Dezamăgitoare calitatea românilor.

Comentarii

  1. Imi pare rau sa aud asa ceva, dar asta e mentalitatea: ,,In urma mea...prapadul." E nevoie de multa vointa si autoeducatie pt a ne schimba in bine.

    Iti multumim pt recomandare, mi-ai starnit curiozitatea. As vrea sa il vad.

    Rochita a fost...pffff! De vis! Va felicit, dragilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru cuvintele frumoase. Cat despre vorba cu in urma mea... prapadul, din pacate cam asa a fost.

      Si sincer, nu inteleg cum a fost atat de greu sa iei cu tine sticla si pliantul...

      Ștergere
  2. Asa se intampla la noi in Romania, de ce sa fie bine si frumos?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost un final dezamagitor. Dezamagitor din cauza oamenilor, a lipsei de educatie si bun-simt.

      Ștergere
  3. Cu siguranta o sa merg si eu la acest film!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place enorm rochita ta, dar mai ales geanta. Imi place cand cineva este atent la detalii, iar tu ai fost la înaltime.
    Cat despre pantofi ... se spune ca e "întelept" sa-i porti prin casa cateva ore înainte de ai purta la un eveniment! Asta a fost o lectie! :)
    Am descoperit filmul pe IMDB, dar probabil ca mai dureaza pana o sa-l vad si eu.
    Iti doresc un weekend minunat! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet draga mea, m-ai facut sa rosesc asa putin in fata monitorului.

      Si chiar daca filmul va ajunge mai greu la tine, sa va uitati la el, este minunat!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde