vineri, 20 octombrie 2017

Jedi sau Yoda Master?! Tu de partea cui ești?

După mult timp în care haosul părea să domnească în bucătăria restaurantului în care lucram, aveam în sfârșit parte de câteva zile liniștite, iar lucrurile păreau să se așeze... Să se așeze, da, căci să revină la normal cu siguranță nu, căci într-un local cu stele Michelin haosul reprezintă normalitatea.

Împreună cu echipa mea de profesioniști, ne beam relaxați cafeaua, când telefonul roșu (da, ACEL telefon) izbucni  într-un târâit prelung, apăsător și cât se poate de sonor!

Am răspuns imediat, căci știam că este un apel de tipul cod roșu și nu mică îmi fu mirarea, când de la celălalt capăt al firului am fost anunțați că trebuie să pregătim pentru acea seară cea mai delicioasă, deosebită, gustoasă și romantică cină din istoria restaurantului. Și când mi-a fost dat să aud și cine ne va onora cu prezența... Natalie Portman alături de soțul ei, deja mintea îmi era hiperactivă și un miliard de rețete mi se perindau prin minte.

Am închis telefonul și cu emoție în glas mi-am convocat echipa la un brainstorming pe repede-nainte. Ne-am decis până la urmă asupra unui meniu de french, compus din supă cremă de ciuperci cu trufe uscate, prepeliță umplută și la desert baba au rhum.

Ne-am înșfăcat halatele, bonetele și cuțitele ca niște adevărați Jedi, am pus în funcțiune Presa de ulei YODA HOME PRO și ne-am apucat de treabă, căci mai erau doar câteva ore până la eveniment.


Fiind vorba despre o cină atât de importantă, am decis să gătim preparatele din uleiuri deosebite, drept pentru care am pus la bătaie nucile din livada restaurantului și semințele din floarea-soarelui achiziționate de la o fermă  bio.

Uleiul presat la rece este mult mai sănătos, 100% proaspăt, virgin, păstrându-și aroma și mirosul natural, potențând astfel aroma mâncărurilor pe care urma să le pregătim.

Uleiul de floarea-soarelui urma să îl utilizăm la prepararea supei și a prepelițelor, iar cel de nuci pentru salata de țelină, măr și morcov. Fiind presate la rece, păstrându-și aroma, completau perfect cele două feluri de mâncare, fiind un supliment alimentar deosebit pentru oaspeții restaurantului. Uleiul de floarea-soarelui este ideal pentru sistemul imunitar, conține grăsimi poli nesaturate, ce ajută la reducerea colesterolului, menține oasele și pielea sănătoase și ajută la echilibrarea hormonilor în organism.

Uleiul de nuci, prin mixul de oligo-elemente conținute, menține echilibru organismului, îmbunătățesc starea generală de bine și face minuni pentru păr. Așadar, perfect pentru orice femeie!


Preparatele noastre se găteau încet, umpleau bucătăria de o aromă incredibilă și ne gâdilau toate cele 6 simțuri. Și atunci ehipa de Jedi a știut că a ales bine!

Căci bucatele noastre se preparau încet, se găteau la foc mic, aduceau cu mâncarea de acasă, amintind de conceptul de slow-food.

Ciupercile, morcovii, cartofii micuți, trufele aromate, toate se perpeleau încet, mirosind îmbietor, o adevărată armonie a gusturilor autentice.


Supa cremoasă, brun-aurie, mirosind a câmp, a vară și a nopți senine petrecute pe câmpuri parfumate, prepelița arămie, ce lucea frumos, rumenă și parcă emoționată, salata de legume stropită cu ulei de nuci... un desfăț pentru gust, dar și pentru ochi!


Ce să mai, totul arăta atât de bine și mirosea atât de îmbietor, atât de natural, de apropiat de mâncarea de altă dată, gătită cu drag, în tihnă și cu multă atenție, încât am știut că alesesem perfect să utilizăm presa de ulei Yoda Master în obținerea uleiului din Restaurant.

Astfel, oaspeții noștrii urmau a se bucura de gust desăvârșit, sănătate și preparate 100% naturale, de o cină romantică și viu colorată- hrană nu doar pentru trup, ci și pentru suflet!

Așadar, indiferent dacă sunteți Jedi, SuperGospo sau EcoFighter, profitați de promoțiile Yoda și aducceți în căminele voastre adevăratul Yoda Master. Iar pentru pretențioși, puteți să îl alegeți pe Yoda în oricare dintre culorile roșu, portocaliu sau alb.


P.S. Știu că sunteți curioși de feedback-ul oaspeților- și eu sunt- doar că nu am avut plăcerea să le văd chipurile după primele îmbucături, căci vecinii de la doi au început proiectul bormașina și ne-au trezit din vis. Sunt însă sigură că Natalie Portman și soțul ei au rămas uluiți de mâncărurile minunate servite la restaurant.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017, ediția de toamnă.8 comentarii: