luni, 11 septembrie 2017

România (e) frumoasă!

"Poporul român e una din minunile lui Dumnezeu în marșul lui pe pământ." (P. Țuțea)


România a fost slăvită în cântece, poezii și opere literare, frumusețile ei i-au fermecat pe poeți și pictori, ajungând a fi considerată tărâm binecuvântat.

Toate cele 5 elemente primordiale se întrepătrund și unesc pe melagurile românești, iar dacă aș avea la dispoziție o mașină Sixt Rent a Car știu sigur că traseul meu prin România ar fi musai să unească toate aceste elemente- foc, apă, lemn, metal și pământ!

Din partea mea, țara noastră dragă primește mereu un Always Say Yes to Romania, iar traseul nostru (că tare ar fi păcat să străbat drumurile singură) ar începe de la  Focul Viu din Andreiașu, continuând cu Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici din Buzău, unduindu-ne spre Marea Neagră, apoi o vizită la Arboretumul Simeria și încheindu-se cu o vizită la Munții Metaliferi din Apuseni.


După cum puteți observa, traseul nostru cuprinde toate cele cinci elemente primordiale:

- focul- Focul Viu
- pământul- Vulcanii Noroioși
- apa- Marea Neagră
- lemnul- Arboretumul Simeria
- metalul- Munții Metaliferi

Avem o țară minunată, învăluită în magie și mister, pe care avem datoria să o descoperim în pribegii și plimbări pe cărări nebătute, drumuri neumblate și șosele fain asfaltate.


Cu energii nebănuite, cu o forță extraordinară și peisaje ce te lasă fără glas, călătoria noastră prin România ar fi menită să ne elibereze de stres, să ne revitalizeze și să ne ofere energii pozitive. Și oare de unde, dacă nu din natură, ne încărcăm cu cele mai bune energii!?


Într-o mașinuță cochetă, călătorind pe drumuri tomnatice, cu vântul toamnei suflându-ne în oglinzi, îmbrâțisând trecutul și prezentul, admirând frumusețile României, alergăm de fapt spre viitor.

Împletind cu armonie frumusețile naturii într-o pânză ce dă o Românie cu adevărat pitorească, cele 5 elemente esențiale vieții izvorăsc de aici, de la noi, din țara asta dragă.

Avem chiar aici, sub nasul nostru mii și mii de frumuseți, peisaje mirifice și ape cristaline, iar tot ce stă între noi și ele sunt drumurile patriei! În momentul în care avem curajul să ne urcăm la volanul mașinii și să ne lăsăm purtați pe drumuri de munte, abia atunci o să ne putem elibera de preconcepții și să ne trăim viața!

Spuneți și voi, ca și noi Yes to Romania și plecați voioși pe drumurile țării, pentru a vă redescoperi și a respira iubire.


Ce spuneți, plecăm spre  Focul Viu?!

12 comentarii:

 1. Foarte frumos articol, intradevar avem o tara minunata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc din suflet! Asa este, Romania e minunata si merita sa ne "rapim" din timp sa o descoperim.

   Ștergere
 2. Foarte frumoasa, pacat ca e locuita! LOL Hahahaha ...
  Acum serios! Imi este dor de munti, îmi este dor de Ardeal ... Imi este dor de bisericuta de lemn din satul socrilor mei!
  Dar vin eu o data în tara si nu mai plec, o luna am s stau!!!
  Acum am dat si eu ca prostul din ras în plans! Chiar îmi este dor de Romania! ♥

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Inteleg partea cu pacat ca e locuita, dar (si acest dar e mare) a ajuns in halul in care a ajuns tocmai din cauza oamenilor, asa ca da, merita rostit pacat ca e locuita. Insa ar trebui sa trecem si mai departe de acest aspect si sa actionam. Multi din cei ce stau aici sunt cumva prinsi intr-un cerc vicios al neajutorarii invatate.

   Avem insa o tara minunata si inteleg de ce iti este atat de dor de ea si frumusetile ei.

   Ștergere
 3. Ar trebui sa o respectam inainte de toate!

  RăspundețiȘtergere
 4. Mi-ai trezit pofta de calatorie, sa stii!

  RăspundețiȘtergere