Treceți la conținutul principal

Recenzie Fata cea bună de Mary Kubica

"În familiile perfecte, nimic nu este ceea ce pare la prima vedere."


Când cei de la Herg Benet mi-au propus să îmi fac de cap pe site-ul lor și să îmi aleg câteva cărți pe care să le citesc și despre care să scriu, am fost în culmea fericirii!

Iar primul roman pe care mi-au picat ochii a fost Fata cea bună, a cărui descriere mi-a stârnit interesul și pofta de lectură din secunda 1- "În familiile perfecte, nimic nu este ceea ce pare la prima vedere."

Mereu am considerat că nu există cuplu, familie sau relație perfectă, drept urmare când am dat peste o autoare ce are aceeași idee ca mine, mi-a fost clar că trebuie să îi citesc romanul!

Și mă bucur că am luat această decizie, căci încă de la primele pagini povestea te cucerește, fapt ce inevitabil duce la imposibilitatea de a mai lăsa cartea din mână. Aviz doritorilor, fiți siguri câ aveți suficient timp liber când alegeți să citiți Fata cea bună, căci nu poate fi abandonată.

Personajul principal, Mia, este o fată bună, cu o copilărie dificilă și pasionată de desen (fiind chiar profesoară de arte plastice), a cărei viață capătă o întorsătură ciudată...

Când iubitul Miei nu ajunge la întâlnirea stabilită, iar ea decide să plece alături de enigmaticul Colin, destinul îmbracă nuanțe vineții.

„Am tot urmărit-o în ultimele câteva zile. Știu de unde își face cumpărăturile, cunosc spălătoria ei de haine preferată, am aflat unde lucrează. Nu i-am vorbit până acum. N-aș putea să-i recunosc timbrul vocii. Încă nu știu ce culoare au ochii ei sau cum arată când este îngrozită. Dar urmează să aflu.“

Dispariția Miei îi alertează pe cei din jur, mama ei și detectivul Gabe fiind dispuși să facă orice pentru a o găsi și a o aduce teafără acasă.

Ce nu a luat însă nimeni în calcul este impactul pe care, la nivel emoțional îl are răpirea asupra Miei. Dacă vă este cunoscut sindromul Stockholm, puteți înțelege mai bine relația ce ia naștere între Colin și Mia.

„Vreau să-i spun Miei că i-am atârnat şosetele în așteptarea lui Moş Nicolae, aşa, pentru orice eventualitate, şi că de Crăciun i-am cumpărat cadouri şi le-am ambalat şi le-am pus sub brad, să fie. Aş vrea să mai ştie că am lăsat becul de pe verandă aprins în fiecare noapte şi că probabil am sunat-o pe mobil de peste o mie de ori, în speranţa că ar fi putut răspunde. Doar pentru eventualitatea că, o dată, ar fi putut să nu intre căsuţa vocală. Şi că am ascultat mesajul ei înregistrat din nou şi din nou, aceleaşi cuvinte, acelaşi ton al vocii, Hei, eu sunt Mia, te rog lasă un mesaj, savurându-i cuvintele şi vocea pentru o vreme. M-am întrebat: dacă erau ultimele cuvinte pe care aveam să le mai aud vreodată de la fiica mea? Dacă erau tot ce îmi rămăsese?”

Odată cu răpirea Miei, imaginea perfectă, atent construită a familiei Dennett începe să se destrame, iar minciunile să iasă la iveală... semn că în familiile perfecte nimic nu este ceea ce pare la prima vedere!

Romanul este ușor de citit, reușește să capteze atenția chiar de la primele pagini, cu câteva surprize strecurate exact unde trebuie. Relațiile prezentate sunt atent studiate, duse la limita imposibilului.

Fata cea bună este un thriller captivant, ce îți rămâne întipărit (în minte și în suflet) mult timp după terminarea lecturii, determinându-te să îți pui întrebări, iar pentru mine acesta e un semn că mi-am îmbogățit biblioteca cu un roman excelent!

Dacă vă plac thrillerele, dacă vreți să citiți o carte bună și să pătrundeți în psihologia victimei, atunci Fata cea bună este romanul ideal pentru voi.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde