vineri, 15 septembrie 2017

Discover România: Castelul Bela Fay

"Pe pământ nu există Raiul, însă există bucăți din el." (J. Renard)Avem o țară frumoasă, cu peisaje feerice și locuri spectaculoase, adesea ascunse atât de bine de ochii noștri, în cât nici nu suntem conștienți de existența lor.

New Kopel își propune să aducă în prim-plan, atât pentru turiștii străini, cât și pentru români, locurile mai puțin cunoscute din România, dar de o frumusețe incredibilă.


România îmbină armonios trecutul și prezentul, munții și apele, albastrul cerului și roșul câmpiilor cu maci, arămiul toamnei și albul iernii.

Drumurile spectaculoase, mărginite de arbori seculari, de râuri cu ape cristaline și versanți stâncoși sunt un adevărat deliciu, făcând călătoria aproape la fel de fascinantă ca destinația.

Iar drumul într-o mașinuță cochetă, nu neaparat a mea (sau a ta) căci acum există, slavă Domnului, servicii de închieri mașini, poate face cu adevărat diferența. 

Este important să te simți în siguranță pe tot parcursul drumului, pentru a ajunge zen acolo unde sufletul (ori șoseaua șerpuitoare te duce) te duce, iar o soluție potrivită este să închiriați o mașină de la SIXT Rent a Car.

Împreună cu cei dragi puteți pleca în călătoria vieții voastre, spre Castelul Bela Fay din Simeria.


Istoria castelului începe undeva în jurul anilor 1800, împreună cu o suprafață de aproximativ 70 hectare. Proprietatea a aparținut succesiv famililor nobiliare maghiare, un lucru interesant fiind faptul că a fost transmis pe linie feminină.

În acest loc a luat naștere cel mai frumos parc dendrologic din România, iar la finele secolului XVIII-lea, începe să prindă contur cea mai veche și valoroasă colecție de plante exotice din țara noastră. Și credeți-mă, nu am văzut nicăieri magnolii mai frumoase ca aici.

De asemenea, arborii seculari ce străjuiesc proprietatea contelui Fay Bela, sunt un spectacol pentru ochi și suflet.


Este un loc minunat, iar dacă ești stresat, supărat, dezamăgit sau orice altă emoție negativă ar plana deasupra ta, o plimbare la pas prin parcul dendrologic îți ia durerile ca prin minune.

Pentru un preț derizoriu (aprox. 5 lei biletul) și un drum șerpuitor, înconjurat de arbori și arbuști, fiecare kilometru petrecut pe bancheta mașinuței merită cu vârf și îndesat.

Dacă vreți să vă delectați și să vă bucurați cu adevărat de frumusețea acestui loc, primăvara și toamna sunt cele mai potrivite anotimpuri pentru o vizită la Castelul Bela Fay- așa că nu mai așteptați, umple-ți rezervorul și plecați la drum, un weekend de natură și relaxare vă va prinde bine.


Mirosul pământului, al frunzelor și a ierbii, lacurile cristaline cu nuferi și cântecul păsărilor indeamnă la meditație și conectarea cu natura, care pe lângă faptul că e un colț de Rai, este însăși esența vieții.

Parcul fiind atât de puțin cunoscut, este și foarte pustiu, așadar gândiți-vă că o să aveți 70 de hectare doar pentru voi, pentru a vă deconecat de la probleme și a medita.

Aici puteți asculta doar natura, puteți observa frumusețea și desăvârșirea ei, să fiți una cu cerul, cu frunzele cu apa...

Aici puteți fi voi înșivă, să scăpați de inhibiții, să vă faceți de cap- iar prin asta înțeleg să vă tăvăliți prin frunzele arămii, să îmbrățișați arborii seculari, să cântați la unison cu păsările!

Un loc ce este cu adevărat un colț de Rai pe pământ, știut de prea puțini români și cu siguranța de mult prea puțini turiști străini. Un loc ce ar merita toată atenția și dragostea noastră, căci este un loc ce vindecă!

La doar câțiva kilometrii de orașul Deva, vă garantez că în drum merită să ocoliți un strop prin Simeria și să vizitați Castelul Bela Fay și al său parc dendrologic.

Să îi apreciați puterea vindecătoare, peisajele feerice, bogăția de plante și culori și să dați de știre lumii largi că în România avem unul dintre cele mai mari arboretumuri din Europa!

Să spunem YES to Romania cu toată inima, căci țara asta merită tot ce-i mai bun!


Iar în drumul vostru, nu uitați că natura trebuie respectată, că România trebuie iubită și îngrijită, căci dacă le neglijăm pe ele, de fapt ne neglijăm pe noi.

Vizitați Simeria și cel mai frumos colț de Rai din România, la volanul unei mașini ce să vă poarte în siguranță până la destinație.

6 comentarii:

 1. Ce drăguț chiar merită vizitat. Acum e pe lista mea, mulțumesc frumos Amalia! ❤��

  RăspundețiȘtergere
 2. Avem o tara minunata care intradevar merita cercetata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si cine stie cate astfe de cladiri sau locuri mnunate rman ascunse ochilor...

   Ștergere
 3. O prezentare de nota 10! Mai vreau! :)
  weekend placut! <3

  RăspundețiȘtergere