miercuri, 5 iulie 2017

Mini-exercițiu de conștientizare- stima de sine

Nu prea am mai vorbit de mult timp și să știți că îmi pare tare rău! Multe nu prea s-au întâmplat în lipsa mea, însă am o mulțime de noi idei, proiecte și foarte puțin timp.

Dintre toate ideile pentru postarea de astăzi, ca să fie revenire în forță, vă propun un mini-exercițiu de conștientizare. Sau mai bine spus, de dezvoltare personală!


Stima de sine este un concept destul de complex, ce nu include doar încrederea în sine, ci și respect de sine.

În cazul în care avem o stimă de sine pozitivă, suntem mai încrezători, suntem capabili să ne exprimăm punctul de vedere într-un mod asertiv, să spunem NU, să ne adaptăm mai bine la noi situații și în cele mai multe cazuri, să înregistrăm mai mult succes.

O stimă de sine negativă, atrage reversul medaliei.

Dezvoltarea, consolidarea și stabilirea către un pol a stimei de sine se face încă din copilărie, această perioadă marcându-ne viața de adult.

Așadar, să revenim la exercițiul de astăzi!

Ce ți-ai spune (ție, copilul de 7 ani) pentru a îți dezvolta o încredere de sine pozitivă?!

14 comentarii:

 1. Daca îmi pun pantofii nazdravani, problema e rezolvata pe jumatate! :))
  Pupici! <3

  RăspundețiȘtergere
 2. Da ,si din pacate aceasta stima de sine se formeaza din copilarie ;am observat ca si unii copii in ziua de azi pot fi rautaciosi si te fac sa crezi ca nu esti bun de nimic ,baietelul meu a plans de multe ori intorcandu-se de la joaca zicand ca unii copii i-au adresat fel si fel de vorbe negative.In ceea ce priveste intrebarea imi aduc aminte ca pe la varsta de 7 ani puneam accent pe o cariera de mamica :))) imi doream sa ma casatoresc tanara pentru a fi o mamica tanara ceea ce nu s-a intamplat deloc :)))iar increderea am capatat-o de la bunicii mei care intotdeauna ma faceau sa am o gandire pozitiva eu fiind de felul meu mai negativista.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai dreptate. Cei mici pot fi destul de rautaciosi. Mecanismele din spatele comportamentului sunt destul de complicate si nu este cazul sa discutam despre asta aici.

   Important e faptul ca esti mamica- varsta, e o chestiune de cifre si atat. Conteaza cum te simti tu sufleteste

   Ștergere
 3. Mai există și stima de sine mult prea ridicată care îl transformă pe om într-un caraghios. E bine să găsești echilibrul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine punctat! Eu am uitat sa precizez asta, dar da, ai mare dreptate.

   Ștergere
 4. Eu mi-aș spune că aparențele sunt înșelătoare!

  RăspundețiȘtergere
 5. Valeria Chertes6 iulie 2017, 15:28

  Stima de sine trebuie invatata din copilarie.

  RăspundețiȘtergere
 6. Stima de sine trebuie invatata din copilarie .

  RăspundețiȘtergere