Treceți la conținutul principal

Sfaturi de shopping

În cazul în care sunteți sătule de mall-uri, sloganuri publicitare seci care vă spun ce e la modă și ce nu, ce e cazul să purtați și ce nu, atunci citiți în continuare, sigur o să vă placă!

Eu una m-am săturat până peste urechi de așa zisele tendințe, de magazinele de prin mall-uri în care găsești aceleași haine la supra-preț (de o calitate îndoielnică), de lucrătorii comerciali cu ifose de CEO doar pentru că lucrează într-un magazin așa zis de firmă și de uniformizarea ce începe să apară încet-încet sub falsul nume de modă.


Nu ar trebui să vă dicteze nimeni ce să îmbrăcți, ce să purtați, cum să purtați sau de unde să le cumpărați și cu atât mai puțin nu suntem nevoite să suportăm ifosele și mofturile angajaților magazinelor (cu așa-zise pretenții) de prin mall-uri. 

Moda de astăzi trebuie să șocheze, să fie altfel, să iasă în evidență, ne îngrădește și ne uniformizează sub falsa impresie a lui pot sa port ce vreau, aleg ce vreau, uite câte variante am... 

Ei bine, eu una m-am plictisit și săturat până peste cap de tot ce se promovează în media în legătură cu moda, mă irită mall-urile și mă scoate din sărite calitatea proastă a produselor de acolo.

Așa că m-am gândit să scriu articolul acesta pentru toate dintre noi ce s-au săturat de mall-uri, tendințe și alte nebunii.


Media este normal să ne spună ce să îmbrăcăm, ce să încălțăm și cum să ne accesorizăm, căci scopul lor este să vândă- doar trăim într-o societate de consum. Doar că nu avem nevoie de toate lucrurile alea și nimeni nu ar trebui să ne spună ce să purtăm.

Trebuie să alegem ce ne place și ce ne vine bine, să investim în lucruri de calitate (care să ne țină mult timp și să fie prietenoase cu pielea noastră) și să le accesorizăm pe măsură, să pară că mereu purtăm ceva nou.

Vara materialele naturale, precum bumbacul, inul sau mătasea sunt ideale, căci ne protejează de soare și nu ne sufocă. Unde mai pui că rezistă în timp și nu se strâmbă după prima spălare. 

O esarfă (baticuț) din mătase ori o pălărie din paie ne feresc de insolație, ne protejează părul și tenul și ne dau un aer chic, boem.

O pereche de încălțări din pânză ori din piele, în nuanțe de nude (pentru a fi ușor de asortat) sunt iarăși un câștig.

E drept însă că astfel de lucrușoare e din ce în ce mai greu să le găsești în mall- sau dacă le găsești sunt la prețuri exagerat de mari.

Fapt pentru care m-am reorientat (și asta vă sfătuiesc și pe voi să faceți dacă nu sunteți fani mall-uri) câtre magazinele mici, cu lucruri produse în România. Calitate bună, prețuri mici, haine pe gustul tuturor și pe toate mărimile.


Unde mai pui că vânzătoarele sunt mult mai drăguțe, sociabile, cu picioarele pe pământ și cu un nivel scăzut de fițe.

Poate unul dintre cele mai relevante exemple este rochia de mireasă. Pentru eveniment nu am fost în niciun magazin destinat nunților, nu am probat nicăieri nicio rochie. În mare parte am căutat modelul de vis pe internet, apoi am găsit un atelier de croitorie mic și cochet, cu personal prietenos și simpatic, care s-a dedicat 100% procesului de creere a rochiței. Și le-a ieșit perfect- îi puteți găsi aici.

În aceeași măsură, dacă e să vorbim de pălării, atât de utile vara, vă sfătuiesc din suflet să evitați mall-urile, să alegeți modelul cu răbdare, să fiți sigure că e cel mai potrivit pentru voi și să optați pentru materiale naturale- hârtie, paie etc.

Dacă iubiți pălăriile, îi recomand cu drag pe cei de la Madame Briolette. Au o gamă largă de pălării, de zi cu zi, elegane și inedite.

Nu tot ce se poartă ne vine și bine, drept pentru care eu recomand să ne lăsăm pe mâna micilor meșteșugari, să le trecem pragul atelierelor mai des (fie că sunt de croitorie, bijuterii sau încălțăminte), să le ascultăm sfaturile și recomandările și să purtăm ce ne face să strălucim!

Astfel nu doar că o să arătăm deosebit, dar încurajăm producătorii români! Și sinceră să fiu, aș vrea mai multe magazine cu produse românești.

Nu spun să nu mai călcăm prin mall-uri ori să nu apreciem un lucru de calitate doar pentru că nu e românesc, dar uneori ne lăsăm prea mult influențați de media, de părerile celorlalți și de comoditate. Din păcate însă, picăm în capcana uniformizării. Zi de zi văd la metrou oameni îmbrăcați aproape la indigo, singurul lucru ce diferă fiind marca hainelor ce le poartă.

Eu una prefer să fiu altfel- dar altfel nu prin a șoca, ci atfel prin simplitate, eleganță și feminitate. Vreau ca ce port să mă reprezinte, să arate bine și să poarte marca mea personală. Fie că lumea se uită sau nu strâmb la mine, că port poșeta străbunicii, când acum e la modă geanta O bag (nefericit nume, dacă e să ne raportăm la cum sună în română).

Cumpărați inteligent, investiți în câteva piese de bază, în culori ușor de asortat. Mizați pe rochite, materiale vaporoase și pălărioare elegante ( la iarnă mai facem o postare să povestim de hainele groase).

Accesorizați totul cu bijuterii care să vă reprezinte și nu aveți cum să nu fiți remarcate! 

Comentarii

  1. Amalia, și eu prefer lucrurile românești, sunt ca o oază de calitate printre atâtea chinezării. Mi-s dragi și creatorii de produse handmade. Cumpăr și-i recomand!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate. Am observat si eu faptul ca produsele romanesti sunt mult mai atent lucrate, iar calitatea net superioara.

      Ștergere
  2. Niciodata nu mi-a placut sa imi spuna cineva cum sa ma imbrac si ce sa fac.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ma intereseaza tendintele in moda. Port ceea ce imi place si ma simt confortabil.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am ales cumparaturile online de pe siteuri chinezesti ,observ ca s-au marit preturile si acolo dar e ceva diferit fata de ceea ce vad in micul meu orasel ,asa ca aleg in continuare sa fac cumparaturi online.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa iti marturisesc ca nu prea fac cumparaturi online. Ma uit, caut modele, ma inspir, dar nu am indraznit sa si comand. Prefer sa vad cum se aseaza pe mine, altfel nu am curaj sa cumpar :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde