Treceți la conținutul principal

Cronici de nuntă- alegerea florilor


Acolo unde înfloresc florile, există încă speranță. (R. Tagore)

Nu știu voi cum sunteți, dar eu am o teorie: atunci când vine o supărare, aduce cu sine un mini-lanț de alte probleme, atunci când vine o cheltuială (la fel), o bucurie aduce un buchet de alte bucurii și când te aglomerezi cu activitățile, ei bine... atunci e jale!

Iar vara asta, pot spune că mă bucur de un mix foarte interesant din cele enumerate mai sus... Ca să nu mai spun că zilele astea am rămas și fără net, ceea ce (fără voia mea, desigur) m-a făcut să absentez de pe blog.

Sincer vă spun, nu prea îmi mai văd capul de atâtea treburi și când credeam și eu că o să mă bucur din plin de mini-vacanță, au apărut alte catastrofe. Dar din haosul ăsta, e musai să iasă ceva bun.

Mi-am făcut puțin timp totuși (cât se odihnesc toți cei ai casei, inclusiv Ducele blănos) să vă mai povestesc puțin despre cel  mai important (la momentul actual) eveniment din viața mea (și din vara asta).

O să încep expunând un mic regret, căci cred că orice nuntă are și așa ceva, altfel nu ar mai fi nuntă serioasă. Până acum vreo 2 zile, eram (aproape) perfect mulțumită de locația aleasă... Spun aproape, pentru că mă roade la inimioară spațiul puțin cam mic de dans (pentru gusturile mele). Apoi, am dat din întâmplare peste o minunăție de local, ce mă face să îmi introduc cât se poate de adânc o gheruță în jugulară. Minunăția descoperită o puteți vedea aici (se și potrivea cu florile alese, firar să fie)!

Asta e acum, defilmăm cu ce avem, dar tare mi-ar fi plăcut să îmi mut toată petrecerea aici.

Lăsând regretele pentru alte ocazii, astăzi o să vorbim despre FLORI! Pentru că, nu-i așa, ce ar fi o nuntă fără flori!?


Dacă ați citit prima postare legată de nuntă (o găsiți aici), deja știți că există o surpriză cu maci. Mergând pe aceeași idee, am adăugat decorului floarea-soarelui, lavandă, spice de grâu, margarete, petunii și (posibil) hortensii și crizanteme. Plus alte minunate flori de câmp- să se potrivească cu tema nunții (inspirație vintage, alea alea)


Și pentru că nimic nu este întâmplător, la scurt timp după ce am ales florile pentru eveniment, am primit și o frumoasă cărticică, pe numele ei Terapia cu flori, ce explică pe înțelesul tuturor, semnificația florilor. Fapt ce m-a făcut să realizez că am ales cum nu se poate mai bine!

Vă spun și vouă, pe scurt, ce înseamnă fiecare floricică ce va fi prezentă la nunta mea, începând cu frumosul mac.


Se spune că macii împlinesc dorințele, transformă visele în realitate și amintește de puterea posibilității. Macii fac ca dorințele să devină tangibile, ne călăuzesc pe poteca potrivită.
Mesajul transmis de maci este credeți și veți primi! Aceste flori au scopul de a ne reaminti că putem avea tot ce ne dorim, dacă suntem dispuși să ne deschidem inima și să primim bine-cuvânatarea în viața noastră.


O altă floare, ce îmi este la fel de dragă, prezentă și ea la eveniment, va fi margareta.

Aceste flori au rolul de a înlătura dramele și stresul (cu siguranță nu vrem așa ceva la o nuntă) și de a le înlocui cu relaxare și grijă de sine.
O cameră cu margarete sau aranjamente cu această floare, au puterea de a ridica grijile de pe umer, aduce pace în viață, pentru a ne putea îndrepta atenția spre lucrurile cu adevărat importante.

Mesajul transmis de ele este- relaxați-vă, bucurați-vă de viață, amintiți-vă de copilul din voi!


Lavanda va fi și ea prezentă, cu toată frumusețea, parfumul și spelndoarea ei.


Lavanda calmează nervii, alină anxietatea, întârește clarviziunea și oferă confort și siguranță spirituală (de departe o floare de-a dreptul minunată pentru o nuntă).
Mesajul pe care îl transmite este lăsați-vă purtați de parfumul meu și liniștiți-vă, sunt aici pentru a mă asigura că vă simțiți bne cu toții.
Amplifică intuiția și clarviziunea, înlătură temerile și ne călăuzește pe calea pe care am ales-o.



O altă frumușea, alături de noi la marele eveniment, va fi floarea-soarelui.


Drăgălașa de ea, înalță starea de spirit, ridică nivelul de energie, favorizează zâmbetul și fericirea. Floarea-soarelui emană bucurie, lumină și strălucire.

Ne amintește de cât de frumoasă poate fi viața, ne energizează și ne umple de optimism. Ne induce o stare de bine, mulțumire și satisfacție.
Umple și cele mai întunecate inimi cu lumină și poftă de viață. O plantă solară, mesager al iubirii, al stării de bine și voioșiei.


Pe lângă coloratele de  mai sus, am în calcul să introduc în scenă (prin buchete și aranjamente) câteva flori de câmp (cicoarea delicată de exemplu) și câteva hortensii și crizanteme. Nu sunt încă sigură de ultimele două, dar de dragul postării o să las câteva cuvinte și despre semnificația lor.


Hortensiile semnifică transformare, decizii ce pot să ne schimbe viața, înlăturarea indeciziilor și eliberarea de energiile joase.
Florile de hortensie ne dau curajul de a porni la drum, de a acționa spre a ne schimba viața, ne călăuzesc cu blândețe în direcția potrivită. Deciziile grele, cu un rol major, ne dau cel mai mult de furcă, iar hortensiile sunt acolo să ne sprijine și îndrume.

Ne ajută să trecem mai ușor peste furie, ură, mâhnire și să ajungem într-un loc plin de iubire.


Și ultimele (dar nu și cele mai lipsite de importanță), veselele și coloratele crizanteme!


Se spune că aceste flori întâresc legăturile de familie, vindecă rivalitățile între rude și permit membrilor unei famlii să se armonizeze. Din punctul meu de vedere, o floare minunată pentru o nuntă, unde inevitabil apar mici rivalități între rudele mirelui/miresei.

O floare de crizantemă este ca o îmbrățișare plăcută, caldă, confortabilă. Aduce unitate în casă, armonie, înlătură gândurile de gelozie și egoism.

Crizantemele sunt minunate atunci când în același loc există oameni care nu se înțeleg, aducând armonie și împiedicând certurile și aducând voie-bună și distracție.

Este recomandat să se insereze în decorul petrecerilor/întrunirilor flori de crizantemă.


Desigur, am și idei berechet de cum să integrez toate aceste flori în decor, în aranjamente, buchețele, lumânări, coronițe (etc etc etc), dar deja este o postare prea lungă și nu vreau să devină plictisitoare.

Dacă sunteți însă curioase de cum ar arăta decorul, coronițele și restul nebuniilor, urmează și o astfel de postare.

Până atunci însă, sper să aveți un weekend minunat, colorat, încărcat de flori și voie-bună!!

Comentarii

  1. da,sunt foarte curioasa:) mai astept detalii! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincera sa fiu, cel mai mult mi-a placut partea cu alegerea florilor.

      Ștergere
  2. Eu una va doresc sa va realizati toate visele si toate planurile si sa aveti o nunta ca-n povesti! Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet. Ca in povesti nu o sa fie, dar daca e macar ca in povestiri, eu tot ma bucur.

      Ștergere
  3. Frumos articolul si semnificatiile florilor ,preferatele mele sunt trandafirii,zambilele si crinii imperiali.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos. Si ca sa iti spun, pe scurt, ce semnifica florile tale preferate (conform cartiliei primite), te rog sa citesti cateva clipe. Zambilele- inlatura distragerile si intreruperile, aduc focalizare si claritate si mai mult timp disponibil.

      Trandafirii- atrag iubirea, intaresc dragostea si motivatia, favorizeaza vindecarea.

      Crinii- abundenta, prosperitate, rezolvarea problemelor de ordin financiar. Inlatura starile de tristete, elibereaza de povara, aduc calm si multumire.

      Ștergere
    2. Foarte bune ideile cu acele flori.

      Ștergere
    3. Si eu multumesc enorm pentru semnificatiile aduse florilor mele preferate <3

      Ștergere
  4. Imi plac postarile despre nunti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-a placut articolul de nu mai pot. O sa ai o nunta de vis.

    RăspundețiȘtergere
  6. Un articol foarte interesant ! Avem de unde ne inspira ! Casa de piatra si multă fericire ! Sa aveti o nunta minunata !

    RăspundețiȘtergere
  7. Superbe florile! Esti o buna organizatoare in ceea ce priveste nunta ta! Succes pe mai departe!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde