luni, 8 mai 2017

SuperBlog la mare

În weekend am avut parte de o mică escapadă la malul Mării Negre, alături de SuperBlog, mulți oameni faini și prieteni dragi.

Drumul până în draga mea Constanța l-am străbătut alături de C.F.R. (cu o mică întârziere ce-i drept), iar cazarea ne-a fost oferită de Hotel Aurora Mamaia, un loc unde vă recomand să mergeți dacă vă place stațiunea Mamaia.

Eu vă mărturisesc că de 10 ani nu am  mai dat pe acolo, iar acum, după atâta amar de vreme, am rămas profund dezamăgită... delăsare totală, multe clădiri frumoase lăsate în paragină... de-a dreptul dezamăgitor. Drept pentru care eu prin Mamaia nu vreau să ajung prea curând.

Pe acolo nu prea am făcut poze, dar vă las una care, zic eu, este grăitoare.


Cel mai mult mi-a plăcut peregrinarea prin Constanța, așa că o să vă povestesc despre ce am văzut pe acolo (cu bune și cu rele, desigur).

Ajunși de dimineață pe tărâmurile Dobrogene, am luat autobuzul 5-40 spre Plaja Modern să admirăm frumoasa Mare Neagră, apoi ne-am îndreptat spre centrul vechi, să găsim o cafenea, să ne mai deșteptăm.

De cucerit ne-a cucerit Cafeneaua Arabica, unde ne-am desfătat cu cel mai bun cappuccino și o cafea la nisip cum nu am mai băut nicăieri altundeva. Onctuoasă, cremoasă și aromată, vă mărturisesc că mi-a rămas gândul la ea și abia aștept să o revizitez. Iar modul de servire al cafelei turcești... divin!


După ce ne-am reenergizat, am pornit să vizităm Edificiul Roman cu Mozaic (ce de fapt este Baia Publică). Ideea muzeului-superbă. Locul-uriaș. Investițiile însă zero, drept pentru care frumusețea locului a fost știrbită. Mi-ar plăcea ca pe viitor să se investească în acest muzeu, pentru că valorificat, ar fi de o frumusețe uluitoare.


Și, un lucru interesant, în perioada interbelică, aici se afla gara ce ducea spre stațiunea Mamaia- asta așa, ca să știți că pe vremuri se ajungea cu trenul până acolo.

Am vizitat și Cazinoul din Constanța, o altă clădire superbă lăsată în paragină... de aceasta cred că îmi pare cel mai rău.


De la Cazino am pornit spre Mamaia, să ne cazăm și să ne odihnim piciorușele... căci tare ne mai dureau!

Ne-am luat camera în primire, ne-am relaxat puțin (înainte de Gala SuperBlog) și am admirat peisajul de la balcon.


Din păcate însă la Gala de premiere nu am putut sta prea mult, căci răceala alături de care venisem la mare m-a răpus. Am avut noroc că a doua zi m-am simțit mai bine și am putut vizita în voie Microrezervația naturală din Constanța (se află chiar la Delfinariu).

Biletul de intrare este de aproximativ 12 lei de persoană (pentru cei mici este mai ieftin) și cu același bilet puteți vizita toate obiectivele de acolo.

Pentru un preț suplimentar de 10 lei puteți să participați la orele de echitație. Pe mine m-a cucerit căluțul Zorro- din păcate el este mai timid și nu a vrut să pozeze pentru noi. Am prins însă alți căluți în cadru.


Microrezervația este destul de întinsă, plină cu animăluțe și minunat de luat la pas. Dacă ajungeți pe acolo vă sfătuiesc să nu mergeți cu mâna goală (luați cu voi mere, morcovi, cartofi- animăluțele vor fi foarte fericite).

O să întâlniți căprioare, pelicani, gâște, lebede, porci mistreți, sconcși, veverițe, berze și multe, multe alte specii de animale! Și să nu uităm de cei mai frumoși peștișori.


Credeți-mă pe cuvânt, nu vă ajunge o zi să vă bucurați de toate minunățiile din Microrezervație.

De aici am plecat spre centrul vechi, să ne mai răsfățăm cu o cafea și să ne luăm rămas-bun de la mare, înainte de a ne întoarce spre casă.

Ultimul obiectiv vizitat fiind Farul Genovez, în care mi-ar fi plăcut să mă și urc, dar din păcate nu se poate.


Ca să îndulcm tristețea (căci drumeția era pe sfârșite) am mâncat o prăjiturică la cofetăria La Dulceria- cofetărie pe care o recomand cu mare drag.

Și pentru că nu se putea să închei drumeția fără să fotografiez și un tren/locomotivă, ceva, orice, legat de C.F.R....


am găsit în gara Constanța expusă o locomotivă cu abur și m-am dat în stambă.

Sper să vizitați și voi Constanța, să vă plimbați, să vă relaxați și să uitați de griji, iar dacă aveți nevoie de recomandări de călătorie, vă răspund cu mare drag la întrebări.

14 comentarii:

 1. nu am mai fost de cativa ani prin Constanta..recunosc ca imi este dor de o plimbare pe acolo

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca acum, cand o sa se mai incalzeasca poti sa organizezi o excursie de o zi in Constanta cu sotul si cea mica. Ai un tren ce pleaca dimineata la 7.30 (circula fara oprire, face 2 ore). Din fata garii Constanta autobuzul 5-40 te duce la Plaja Modern si Delfinariu. Si automat si prin centru vechi, la shopping. Iar de intors, ai alt tren, direct pentru ora 19.

   Ștergere
 2. Ai avut un sfarsit de saptamana plin.

  RăspundețiȘtergere
 3. Copilul m-a scos la plimbare si m-am bucurat de un sfarsit de saptaman superb, multumesc mult iubita.

  RăspundețiȘtergere
 4. In toate statiunile de la mare si nu numai sunt multe cladiri lasate de izbeliste.

  RăspundețiȘtergere
 5. In toate statiunile de la mare si nu numai sunt multe cladiri lasate de izbeliste.

  RăspundețiȘtergere
 6. Super! Hai ca sunt si in Constanta locuri de vizitat...daca ne plictisim de plaja! Se merita sa o vizitezi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pfff sunt o multime de locuri faine de vazut. Noi in 2 zile nu am apucat sa le bifam pe toate!

   Ștergere
 7. Constanta si Mamaia au fost locurile mele de suflet! O mare parte din rudele mamei mele locuiau in Constanta! Imi pare asa de rau sa vad unele lucruri in paragina, in special frumoasa cladire a Cazinoului... Pacat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pacat e putin spus. In fotografii nu se observa halul in care a ajuns Cazinoul. Pare impunator si maret in continuare. Vazut de aproape insa, ti se rupe sufletul

   Ștergere
 8. Miki Mihaela10 mai 2017, 07:26

  Super frumoasa vacanta ta ����

  RăspundețiȘtergere