marți, 2 mai 2017

Recenzie Vulpea albastră

La Târgul Cărții găsiți cărți fel de fel, pentru toate gusturile și buzunarele... iar din când în când, se mai întâmplă să dați și peste unele cărți magice!

Așa cum am pățit eu cu Vulpea albastră, drept pentru care, de atunci, tot răscolesc după alte romane fermecate. Dacă o să mai întâlnesc însă unul ca cel scris de Sjon... asta e altă poveste.


O cărticică ușor de citit (o jumătate de zi îți ajunge), cu nu foarte multe pagini, dar de o înțelepciune uluitoare.

Acțiunea are loc în Islanda anului 1883, cu puțin timp înaintea nopții polare...

Personajele, ce par venit în roman în urma unui naufragiu, cu povești și destine ce aparent nu au legătură, fac deliciul și magia întregii cărți.

Pastorul Baldur, botanistul Friethrik, moartea unei tinere și ciudata vulpe albastră te poartă pe tărâmuri înghețate.

Atunci când pastorul Baldur este ademenit în marea de zăpadă de vulpea albastră și este surprins de avalanșă, când o peșteră este singura lui scăpare, atunci începe și romanul.Goana după pradă, dorința de a omorî și a atrage în capcană, vânătorul ce devine vânat și o situație fără de scăpare... toate acestea îl prind pe Baldur în mrejele deznădejdii.

Iar în final, omul devine una cu animalul, lăsând cititorul cu gura căscată.

Dacă și voi vreți să fiți fermecați de Vulpea albastră, nu mai stați pe gânduri și plasați comanda pe site-ul Târgul Cărții (http://www.targulcartii.ro/). Cartea ajung la voi în 24 de ore, acum la un preț special de doar 18 lei.

Până vine comanda. vă rog însă, închideți ochii și lăsați magia să vă învăluie!

11 comentarii: