luni, 29 mai 2017

Recenzie Poveste de dragoste de Șalom Alehem

Dragostea te ustură, dar lipsa ei te arde...


Dragostea este un sentiment minunat, când este împărtășită chiar înălțător, iar când citești cărți despre iubire, nu ai cum să nu tresari, să simți ce simt și protagoniștii, să te bucuri ori să plângi cu ei, să simți fiorul dragostei adevărate!

Despre asta este vorba și în romanul Poveste de dragoste de Șalom Alehem, de la Editura All.


În cele 140 de pagini (deci cartea se citește repede, numa bună de mini-vacanța ce urmează) o să aveți parte de iubire, incertitudine, deznădejde, resemnare, emoții și... alte surprize!

În frumoasele ținuturi ale Ucrainei, într-o vară toridă de demult, când nunțile încă se mai făceau ținând cont de tradiții, cu lăutari și mese  bogate, petrecând trei nopți și trei zile, începe povestea noastră de dragoste. 

Stempeniu, lăutar vestic, îndrăgit de toate fetele tinere, violonist desăvârșit, a cărui muzică înmuia orice inimă și făcea orice suflet să tresalte, își duce traiul vesel, lipsit de griji cântând cu foc la nunțile celor mai înstăriți ucrainieni.

Până într-o vară când o întâlnește pe frumoasa Rohele.Cucerit de ochii pătrunzători ai fetei, de frumusețea și delicatețea ei, inima marelui lăutar începe să bată pe alte acorduri. Prins în mrejele dragostei, sentiment în care nu credea, dar de care nu mai poate scăpa, se zbate între pasiunea pentru Rohele, dorința de a o avea și imposibilitatea de a avea un destin împreună.

O căsătorie lipsită de pasiune, o căsnicie construită pe așa trebuie și o căsnicie devenită sufocantă, guvernată de nefericire și un lăutar prins între două iubiri... 

Despre iraționalitatea dragostei, despre felul în care ne îndrăgostim, fără a gândi, uitând total de noi, despre ispite și nefericire, puteți citi în Poveste de dragoste. 

Rămâne însă ca voi să aflați despre ce poveste de dragoste se vorbește în acest roman!

Cartea o puteți găsi pe site-ul Editurii All, la un preț special de doar 12 lei și după cum vă spuneam mai sus, merge ca unsă în mini-vacanța de săptămâna aceasta.

Spor la citit!

13 comentarii: