Treceți la conținutul principal

Cum ne pregătim corect pentru vară

Foarte puține zile ne mai despart de 1 mai, iar ultima lună de primăvară ne pregătește de vacanța de vară, de soare, mare și alte nebunii.

Dar oare știm noi (femeile) cum să ne pregătim corect pentru vară? Împinsă de curiozitate săptămâna aceasta am participat la două evenimente tare faine, unul organizat de Bottega Verde și un altul de revista Unica.

Ambele au fost deosebit de interesante, interactive, cu sfaturi utile, pe care vreau să le împărtășesc și cu voi.


În cadrul evenimentului ce a avut loc la The Fam, organizat de Bottega Verde am învățat despre protecția solară și am aflat că există geluri de duș cu factor de protecție (aici puteți vedea gelul de duș). Acesta poate fi utilizat oricând, pregătind pielea pentru expunerea la soare și oferindu-i un miros fin, proaspăt.

Un alt lucru cât se poate de util pe care l-am aflat are legătură cu îngrijirea și protejarea părului de apa mării, soare ori apa piscinei. Pentru a ne proteja podoaba capilară este nevoie să utilizăm un ulei (cocos, argan sau acesta) pe întreaga lungime a firului de păr. După întoarcerea din oraș/piscină etc., e musai să ne spălăm pe cap și să aplicăm o mască hidratantă. Pălăriuțele din material textil sau din paie sunt extrem de benefice.

Protejarea tenului și a buzelor nu trebuie neglijată, însă în alegerea unei  creme cu protecție solară pentru față trebuie să fim foarte atente, pentru a nu face mai mult rău. Când vine vorba de îngrijirea și protejarea tenului, trebuie să alegem doar produsele destinate acestui tip de protecție.

Din fericire au început să apară și pe piața românească balsamuri de buze și creme de protecție solară.


Și dacă la evenimentul Bottega Verde am aflat cum ne pregătim pielea pentru vară, la Atelierul de Idei Unica am aflat cum ne pregătim corpul pentru vacanță, plajă și distracție!

Carmen Brumă, Sonia Ionescu, Diana Plăcintescu și Simona Flor ne-au vorbit timp de câteva ore despre nutriție, sport, sănătate și armonie.

Pentru a vă rezuma, pregătirea corpului pentru vară se face printr-un regim alimentar sănătos, mișcare, armonie trup-suflet și temperare.

Și dacă vă propuneți să dați jos câteva kilograme până la vacanța la mare, e musai să știți că:

- fructele îngrașă, așa că optați mai mult pentru legume
- carnea, gătită corespunzător ajută mai mult în slăbire față de mult mediatizatul iaurt cu cereale
- încercați să reduceți cât de mult puteți consumul de zahăr (mai ales cel din dulciurile din comerț)
- faceți mișcare de trei ori pe săptămână de cel puțin 30 de minute
- nu vă înfometați
- puteți avea 2 gustări între mese, dar niciodată mai devreme de 2 ore de la masa principală
- optați pentru masaj (măcar de 1-2 ori pe lună)

În ceea ce privește slăbitul, eu una nu simt nevoia să mai slăbesc cine știe ce, mi-ar plăcea însă dacă aș fi puțin mai tonifiată. Ideea de mișcare și regim alimentar sănătos mi-a plăcut și aș vrea să mă organizez în așa fel să pot respecta câteva reguli.

Iar la final, vă las cu cel mai interesant pont aflat! Diferența dintre îmi e foame și aș mânca ceva... este că prima variantă nu te îngrașă, pe când a doua da. Și asta pentru că prima vine dintr-o nevoie firească, când stomăcelul ne roade și are nevoie de mâncare pentru energie, iar a doua vine dintr-o frustare.

Mă plictisesc și aș mânca.... m-am enervat și aș mânca.... sunt atât de supărată și aș mânca o înghețată!

Cu siguranță de acum înainte o să fiu mai atentă la diferența dintre îmi e foame și aș mânca.


Comentarii

  1. Frumos articol, este ca o lectie pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiam ca exista si geluri de dus cu factor de protectie solara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu stiam. Insa mi se pare faina ideea. Plus ca miroase divin!

      Ștergere
  3. Multumim ca ai împartasit cu noi noutatile! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Corect! Ai dreptate! Eu, de exemplu, as manca tot timpul cate ceva dulce...bine ca nu se pune pe mine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am pofta asta mai mereu. Dar e din cauza ca asa mi-am obisnuit corpul. Chiar as vrea sa pot sa reuc cantitatea de dulce. Pentru ca la mine se pune :)

      Ștergere
    2. Hei, nici la mine nu se pune, desi as vrea...am slabit tare rau! Dar sper sa imi revin putin dupa perioada de alaptare!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde