vineri, 31 martie 2017

Târgul Cărții la ceas aniversarTârgul Cărții împlinește 5 anișori și îi sărbătorește cu reduceri pe măsură! Astfel, la secțiunea anticariat vă așteaptă cu reduceri de până la 50%, cel mai mic plecând de la 5 lei, iar la secțiunea librărie, reducerile sunt de până la 90% reducere!

O ocazie excelentă de a vă îmbogăți biblioteca cu titluri precum MașenkaPictorul fără glas sau Vulpea albastră la prețuri mici-miciiiiiiiiii. Iar marele avataj este că puteți răsfoi cărțile achziționate în 24 de ore, cei de la Târgul Cărții având un serviciu excelent de livrare rapidă!

Și pentru că nu puteam lăsa ca aniversarea de 5 ani să treacă fără a aduce în prim-plan proiectele și munca celor de la Târgul Cărții, mi-am zis să îi abordez cu un scurt interviu, pentru a vă aduce vouă, cititorii mei, mai aproape de cei ce au pus bazele acestui proiect.

Vă las mai jos mini-interviul.


Î: Ce v-a determinat să puneți bazele Târgul Cărții?

R: Târgul Cărții are o poveste lungă. Este un proiect pornit în urmă foarte mulți ani, încă de pe vremea studenției, atunci când făceam comerț cu cărți mai mult din pasiune pentru cărțile valoroase decât pentru profitul realizat. Cu timpul, însă, am realizat că este o treabă foarte serioasă. Astfel s-a născut ideea de a pune în circulație cărțile valoroase ce stau în bibliotecile oamenilor, ca și concept în jurul căruia să dezvolt o afacere. A aduce către cititori cărți ce în mod normal sunt "abandonate" prin bibliotecile oamenilor este unul dintre conceptele ce stau la baza business-ului Târgul Cărții. Se poate spune că această idee este cea care m-a determinat să pun bazele Târgul Cărții.
Î: Ce satisfacții vă aduce această afacere?

R: Dacă Târgul Cărții s-a născut în jurul conceptului de a aduce cititorilor cărți valoroase, ce altfel ar "putrezi" în unele biblioteci, atunci când mă uit la numărul de cărți ce ajung la clienții noștri în fiecare lună am sentimentul că am pus în valoare acele cărți. Iar aceast lucru oferă satisfacția cea mai mare. Ca o comparație, dacă legendarul Robin Hood lua de la cei ce aveau și dădea celor ce nu aveau, Târgul Cărții ia de la cei ce au cărți valoroase și le oferă celor ce nu au aceste cărți valoroase. Îmi place să cred că Târgul Cărții este un fel de haiduc al literaturii, ce ia și oferă cărți valoroase, punând astfel în valoare cărțile.
Î: Ce greutăți intampinați?

R: Târgul Cărții a crescut foarte repede iar asta a dat multe dureri de cap. De la an la an operațiunile se dublează ca și volum, iar asta este o adevărată provocare, o adevărată greutate. Pot spune că una dintre principalele greutăți întâmpinate este cea legată de a ține pasul cu creșterea volumului de vânzări. În spatele volumului mare de vânzări stă managementul eficient al unei librării imense din care ies și intră foarte multe cărți - iar asta este o provocare imensă. Ca anticariat de cărți, o altă greutate întâmpinată este cea legată de a-i convinge pe oameni să-și vândă cărțile. Cei mai mulți oameni consideră cărțile ca pe proprietăți de o viață. Odată citite, cărțile sunt considerate obiecte de care nu te mai poți despărți. Iar aici întâmpinăm greutăți: să îi convigem pe oameni că o carte valoroasă trebuie să fie citită de cât mai mulți oameni în loc să fie abandonată în bibliotecă.
Î: Ce proiecte de viitor aveți?R: Pe lângă zona de anticariat de cărți în mediul online, unde suntem lideri, avem în vedere să intrăm mai puternic pe segmentul de carte nouă. Rețeta de succes, ce ne-a adus locul 1 pe segmentul cărților de anticariat, vrem să o extindem și pe segmentul de carte nouă, acolo unde, printr-o politică de prețuri reduse, ne dorim să ajungem printre liderii pieței. Libmag este numele brandului cu care Târgul Cărții va ataca piața de carte din România, atât în mediul online cât și offline. Am deschis deja un magazin fizic sub acest brand și avem în plan să deschidem și altele. Vom lansa în curând magazinul online www.libmag.ro pe care vom comercializa carte nouă la prețuri foarte bune. Ca o concluzie a planurilor de viitor, putem spune că proiectul nostru de viitor este să devenim un jucător important pe piața de carte din România.

Dacă încă nu ați avut curiozitatea de a arunca un ochi pe site-ul celor de la Târgul Cărții, este momentul să le faceți o vizitiă. Și dacă tot sunteți acolo, nu plecați fără câteva cărți (au un preț excelent în momentul de față)!

Ca să nu mai vorbim de gama variată, titlurile interesante și serviciile impecabile. Și vă spune asta cineva care primește cu drag fiecare comandă. Cu drag, atenție și mare profesionalism.

LA MULȚI ANI TÂRGUL CĂRȚII!!! Să creșteți mari și frumoși, pătrându-vă în serviciile impecabile. Aștept să vă intervievez și la aniversarea de 10 ani!

11 comentarii: