Treceți la conținutul principal

Recenzie Fata de la Nord de Ziuă

"Dragostea este misterul dintre doi oameni, nu asemănarea dintre ei." (J. Fowless)

Înainte de a vă povesti despre Fata de la Nord de Ziuă, este musai să vă mărturisesc că am ales-o din două motive: coperta ce m-a fascinat și descrierea citită pe site-ul Editurii Herg Benet.

Ceva mi-a spus că acest roman are ceva spectaculos, misterios, aparte și am zis TREBUIE să îl am.

Din cele 5 romane primite am lăsat Fata de la Nord de Ziua special ultima, pentru a spori "pofta" de a o descoperi. Și pot afirma cu tărie că I regret nothing!



Scurta descriere ce m-a cucerit sună cam așa: "După moartea tragică a soției sale, Gerard- un profesor de istorie a artei- decide să se retragă o perioadă în nordul îndepărat al Europei. Liniștea pe care o caută în meditație printre fiordurile Norvegiei este întreruptă de întâlnirea accidetanlă cu o tânără ce urmează cursurile unei stranii școli locale de fotomodele, a cărei devize este Sine Anima."

Ultimele două cuvinte, Sine Anima au fost cele ce m-au convins că vreau să citesc Fata de la Nord de Ziuă și să îi pătrund misterele. Pentru că, așa curioasă cum mă știu, nu am putut rezista tentației de a afla ce fel de școală are ca deviza fără suflet/inimă!
Bănuiala mi-a fost confirmată... școala este una cu totul și cu totul aparte.




Revenind la recenzie, stilul în care scrie Alexandru este unul destul de întortocheat, ușor labirintic aș putea spune, unele înțelesuri rămânând la latitudinea fiecăruia. Dacă reușiți însă să treceți peste acest aspect, cartea devine de-a dreptul delicioasă, cu metafore solide și o poveste de dragoste atemporală.

Acțiunea se desfășoară în două planuri/țări, Norgevia și Franța sau mai bine zis, prezent și trecut... (dar asta aș prefera să vă las pe voi să descoperiți).

Gerard există în ambele planuri, în Norvegia ca profesor, în Franța ca artist. (neînțeles, ca mai toți artiștii)

Fiind un roman de dragoste, avem și personaje feminine... Mome, ce aparține Franței anului 1931 și eleva colegiului Angello, ce aparține prezentului.

Un fotomodel misterios, aproape un înger păzitor, un bărbat distrus de pierderea soției, un pictor neînțeles și o tânără sărmană, cu un grad de empatie surprinzător fac deliciul romanului Fata de la Nord de Ziuă.

Un singur chip rămas pentru completarea unui album cu portrete, un colegiu straniu și două povești cusute cu ața misterului completează cartea de față. 272 de pagini ce te vor ține cu sufletul la gură și la finalul cărora te vei simți trist că s-a sfârșit!

Puteți comanda romanul de pe site-ul Herg Benet, la un preț special, de 27 de lei! Ce spuneți, susținem autorii români?!

Comentarii

  1. Nu am auzit de carte, dar ma intrigat titlul ei si ma întrebam oare ce o însemna "Fata de la nord de ziua", acum citind recenzia mi se pare interesantă. O trec pe listă si daca voi avea ocazia o voi citi. Felicitări pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Chiar este o carte interesanta. Aduce in prim-plan o sumedenie de lucrusoare interesante!

      Ștergere
  2. Sustin autorii romani si atat cat imi pot permite le cumpar cartile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit de bine despre cartea aceasta! Deci pentru mine e interesanta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur! Daca ai ocazia sa o citesti sunt sigura ca o sa iti placa mult.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde