sâmbătă, 18 martie 2017

O zi din viața unui agent A.N.C.E.

"Familia este nucleul civilizației." (W. Durant)

Societatea, fie că vorbim de cea din vremurile preistorice, ori de cea de acum, nu ar mai fi la fel de frumoasă fără familiile ce o alcătuiesc.

Din grijă pentru acestea, s-a născut A.N.C.E. (Agenția Națională Certificat Energetic), iar membrii ei au datoria de a veghea din umbră asupra bunului mers al familiilor românești.Pentru a păstra ascunsă identitatea acestor dedicați eroi, o să îi numim pe scurt, Agentul Certificat Energetic. 

Scopul lui este să obțină performanță energetică 100%; să se asigure de confortul întregii familii și să întrețină orice clădire la cote maxime.

Deși nu la fel de cunoscut ca Batman ori SuperMan, o zi din viața Agentului Certificat Energetic nu este ușoară...

El trebuie să protejeze fiecare familie ce i-a fost repartizată, să inspecteze cu atenție fiecare locuință, să se îngrijească de fiecare casă ori să se ocupe de termoviziunea clădirii în care urmează să se mute un nou cuplu!

Nu pare prea dificil, nu?! Așa ai spune la prima vedere, dar nu trebuie să uităm faptul că Agentul Certificat Energetic face toate astea din umbră, fără să fie văzut, sau să interfereze în viețile liniștite, cu surâs cristalin și speranțe de viitor a celor pe care îi are în grijă.

Pentru el nu există pauze sau clipe de răgaz! Iar un Agent care nu se implică 100%, este un Agent pierdut... Dacă nu a fost acolo când era nevoie de el, dacă atunci când familiile aflate în dilemă îl solicită nu este prezent, acesta nu mai are dreptul de a face parte din A.N.C.E.

Și deși munca sa este obositoare, stresantă, plină de neprevăzut și are de înfruntat toate stihiile naturii și capriciile fiecărui membru al familiilor repartizate, nimic nu se compară cu satisfacția unei misiuni îndeplinite cu succes!

Când privește din umbră fericirea părinților, joaca celor mici și somnul lipsit de griji al tuturor, inima îi tresaltă de fericire, dându-i astfel puterea de a merge mai departe.


O zi din viața unui Agent Certificat Energetic nu este ușoară, mai ales când o familie își cumpără un cuib nou, dar când reușește să fenteze toate pericolele și să găsească soluții optime, toți ies în câștig!

12 comentarii:

 1. stiu despre ce vorbesti..lucrez cu acesti domni in job-ul meu si sunt solicitati la maxim, mai ales acum cand creditele Prima Casa sunt in floare

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am o reticenta fata de programul Prima Casa. Dar cred ca documentarea exacta in ceea ce priveste casa in care urmeaza sa te muti este esentiala.

   Ștergere
 2. Hai ca pe asta nu o stiam! SuperMaaaaan .... Hahahahaha!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, trebuie sa recunosc ca si eu am invatat o multime de lucruri de cand am intrat in competitia asta!

   Ștergere
 3. Răspunsuri
  1. Nici eu, dar acum ca am aflat, ma bucur ca am mai invatat ceva :)

   Ștergere
 4. Nicu eu nu auzisem de asa ceva pana acum!

  RăspundețiȘtergere