joi, 16 martie 2017

Franciza The Coffee Shop, din dragoste pentru cafea

Cred că fiecare dintre noi născocea tot soiul de joculețe când era mic, joculețe ce de fapt și de drept erau proiecții ale unor planuri de viitor.

Eu una recunosc că pe când eram copil lipsit de griji și îmi duceam traiul nestingherit în satul bunicilor, alergând toată ziua cu pletele în vânt și picioarele desculțe, aveam 3 subiecte mari și late pentru jocurile cu ceilalți:

- eram doctor și îi vindecam pe toți
- aveam propria trupă improvizată și săptămânal dădeam spectacole, fie că erau de muzică ori de teatru
- prezentam știri, concepeam articole, țineam prelegeri

Am crescut, am trecut prin corvoada anilor de școală și ce credeți!? Am ajuns să fiu cu totul și cu totul altceva în momentul în care scriu această postare. Pentru a păstra însă stilul sincer cu care scriu pe acest blog, e musai să vă mărturisesc că inima mea tot la jocurile copilăriei este...

Să mă întorc în timp nu pot, să îmi plâng de milă nici asta nu prea pot (deși uneori o fac), însă ceea ce pot face este să îmi schimb prezentul și să îmi modelez viitorul! Iar un pas potrivit pentru a începe schimbarea este achiziționarea unei francize.


La o scurtă privire, am reușit să identific și care anume ar fi cea mai potrivită pentru mine! Franciza The Coffee Shop vine în întâmpinarea dragostei mele pentru cafea, fiind în același timp perfectă pentru un orășel mic de provincie, cum e simpaticul meu Focșani.
Din pură melancolie aș alege să o deschid lângă fostul meu liceu (perioada cea mai frumoasă din existența mea de până acum).

Desigur, vadul este unul excelent, căci în zona respectivă sunt aproximativ 3 licee și 2 școli, ceea ce înseamnă mulți clienți, de toate vârstele!

Profesorii au nevoie de cafea pentru un plus de energie, elevii cu siguranță socializează mult mai bine la cappuccino aromat, iar părinții își pot alunga grijile savurând o cafea tare, fără zahăr!

Un mic magazin cu cafea și derivate din aceasta, în care să se întâlnească tinerii din oraș, unde îndrăgostiții să își facă primele declarații de dragoste, ori să își înnece amarul după o despărțire mai amară ca o cafea mi-ar umple inima de bucurie!

Consider că o astfel de franciză este o oportunitate de afacere minunată, iar comercializarea produselor la prețuri accesibile, precum și organizarea unor evenimente, pot duce la dezvoltarea unui lanț de clienți fideli! Cu precădere în provincie, unde nu prea ai cu ce omorî timpul.


Pentru mine franciza The Coffee Shop ar fi mai mult decât o simplă afacere, ar fi un portal spre vremurile bune din liceu, în care singurele griji erau notele la teze, cu ce se ne îmbrăcăm, ce băieți ne plac și dacă ar fi mai potrivit să bem o cafea sau un cappuccino în pauza mare...

Desigur, acele vremuri au apus de ceva timp, dar plasarea unui mic magazinaș de cafea în centrul fericirii de altă dată înseamnă un strop de fericire! Plus că ador să fiu în mijlocul furnicarului de elevi, profesori și părinți, lacrimi și râsete, dezamăgiri și împliniri!

Privind trecătorii de la tejgheaua magazinului, interacționând cu clienții, aș fi parte a unei fericiri autentice.

Dacă și pe voi vă tentează să puneți bazele unui loc special, numai al vostru, puteți să aruncați un ochi la franciza Meli Melofranciza Inglot sau oricare alta vă surâde.

Până vă decideți voi, eu mă pun să visez puțin la propriul meu Coffee Shop și la fericirea de altă dată!

12 comentarii:

 1. Vise placute! :)) Dar stii cum se spune ... "Don't dream your life, live your dream!" :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pfff... momentan e asa un haos in viata mea ca nici sa dorm nu mai am cand. Dar citatul e foarte, foarte bun!

   Ștergere
 2. Daca ai intr-adevar un asemenea vis iti doresc din tot sufletul sa ti se indeplineasca.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc! As fi cea mai fericita sa pot sa am o cafenea micuta, in care oamenii sa vina si sa isi aline sufletul.

   Ștergere
 3. Ce ne asemanam...si eu la fel visez la o cafenea, dar a mea sa aiba si prajituri...ca sa mearga bine cafeaua!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pfff unele facute in casa, la scara mica, sa le aduca aminte clientilor de serile/diminetile petrecute cu cei dragi! Ar fi minunat :)

   Ștergere
 4. sa stii ca si pe mine ma batea gandul sa imi deschid o mica afacere..dar..nu stiu..am renuntat

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E cam greu in Romania... e nevoie de o gramada de hartii, hartiute... intreg procesul asta ma cam demoralizeaza.

   Ștergere