Treceți la conținutul principal

Engleza pentru toți, engleză pentru viitor


"Învățătura trebuie să fie uneori un drum; totdeauna un orizont!" (N. Iorga)

Trăim într-un secol al vitezei și al schimbărilor continue, un secol în care este necesar să înveți ceva nou în fiecare zi pentru a te putea adapta la aceste transformări.

Cunoașterea unei limbi străine a trecut de la simplu moft, la necesitate! Iar engleza se află în Top3- de fapt, oriunde ne uităm, putem observa cum aceasta începe să ia cu asalt limba română. 

Trebuie să mărturisesc încă de la început că din fericire mă număr printre norocoșii care au un talent nativ de a prinde din zbor limbile străine, coroborat cu o plăcere aproape patologică de a învăța. Fapt pentru care mă pot lăuda cu un bogat repertoriu, printre care și engleza, desigur!

Să nu credeți însă că limbile străine și eu ne-am iubit de la început... Prin școala generală am avut chiar o relație de ură acerbă după prima notă de 3 la... engleză, evident.

Fapt pentru care mi-am concentrat atenția pe cu totul și cu totul alte țări... Acum când mă uit în urmă, aș putea să clasific acea întâmplare ca una pozitivă, căci dacă nu ar fi fost ea, poate că acum nu aș putea să mă umflu în pene cu italiana, spaniola, germana, franceza și puțina mea rusă.

Problema a venit prin liceu, când după atâția ani de ură față de engleză, am realizat că ar cam trebui să ne reîmprietenim. 

Și cum nu eram o adeptă a meditațiilor, am tras aer adânc în piept și mi-am spus:


Cum prima mea experiență cu limba engleză și profesoara ce o preda nu a fost prea bună, mi-am făcut un scop să o învăț singură, fără a implica un om în carne și oase.

După o scurtă cercetare am ajuns la concluzia că cel mai potrivite pentru mine ar fi să învăt engleza singură, accesând câteva cursuri de engleză online

Zis și făcut! Mi-am descărcat cursurile (audio-video) și am purces la treabă- spre deliciul mamei mele, care avea și ea program cu mine. În scurt timp, toată casa învăța engleza cot la cot cu mine, ba chiar și papagalul pe care îl aveam pe atunci începuse să reacționeze când se făcea ora de engleză (prin triluri prelungi și apăsate). Încă mă întreb dacă erau triluri de plăcere sau de agonie..,

În câteva luni am reușit să îi prind din urmă pe ceilalți colegi, ceea ce pentru mine a însemnat că decizia de a învăța engleza de acasă a fost o idee excelentă!

Acum deja simt că face parte din mine, nu aș putea să o consider o a doua limbă... uneori chiar mă surprind că gândesc în engleză și chiar dacă la început nu am fost cele mai bune amice, nu îi pot contesta utilitatea.

Dacă și tu treci prin aceeași situație ca și mine, sau nu ești sigur de cât de bună este engleza ta, poți arunca un ochi pe site-ul celor de la English for all, o platformă interactivă de e-learning. 



Și pentru că sunt sigură că și tu, ca și mine, nu ai prea mult timp la dispoziție, Englih for all este soluția perfectă de a învăța engleza din confortul casei tale, economisind astfel timp prețios.

Funcționezi mai bine dimineața, ori poate ești pasăre de noapte... sau adori să înveți tolănit la umbra unui copac?! English for all este cu tine oriunde, 100% profi și dedicată, pentru ca tu să ai parte de o experiență de neuitat!



Niciodată nu a fost mai ușor să înveți o limbă străină ca acum. Profită de ocazie și perfecționeaza-te. Poate că nu realizezi, dar astfel investești în viitorul tău!

Articol ce răspunde provocării Spring SuperBlog 2017.

Comentarii

  1. Pentru baiatul meu ar fi perfect. Este singurul obiect de la scoala unde nu-l pot ajuta de loc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In acest caz ma bucur ca ai aflat de pe blogul meu de aceasta platforma :)

      Ștergere
  2. Ce bine ca exista asemenea solutii! Avem nevoie sa stim limba engleza, in prezent, peste tot! Pana si in viata de zi cu zi trebuie sa sti neaparat o boaba de engleza!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este. Nu prea mai poti face nimic in ziua de astazi fara o limba straina.

      Ștergere
  3. Foarte educativa postarea ta! Asa este, educatia este foarte importanta si sa inveti o limba straina inseamna sa deschizi o noua usa viitorului tau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat de frumos ai spus! Mai ca imi pare rau ca nu mi-a venit mie ideea asta.

      Ștergere
  4. eu iubesc engleza..mi-ar placea sa invat suedeza sau germana, doar ca e mai greu fara profesor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt limbi destul de dificile, dar daca reusesti sa le inveti e un mare plus. Eu incerc sa deprind din tainele rusei in momentul de fata.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde