marți, 3 ianuarie 2017

Ultima oprire, Rusia de Natalia Kliuceariova

La început de an se obișnuiește să ne facem un rezumat al anului ce tocmai s-a încheiat și precum în monarhie să strigăm cât ne țin plămânii, a murit "regele", trăiască "regele" (în cazul de față regele fiind 2017).

Eu una nu consider că schimbarea anului atrage cu sine mari schimbări, rezoluții năucitoare și noroc cu carul, însă cred că e un pas în plus pentru a ne cunoaște mai bine, pentru a lucra la stima noastră de sine, la relațiile cu ceilalți, la a ne descoperi scopul în viață; asemeni personajului din cartea Ultima oprire, Rusia de Natalia Kliuceriova.

Carte ce consider că este cât se poate de potrivită spre a fi lecturată la început de an. Și asta pentru că te va face, pe tine, dragă cititorule, să ai o altă perspectivă asupra vieții. Să îi înțelegi capriciile altfel, să îi accepți toanele, să te cunoști mai bine și să pornești într-o călătorie revelatoare împreună cu Nikita- o călătorie a cărei destinație finală este "Rusia" fiecăruia dintre noi.


Ultima oprire, te poartă prin poveștile de viață a mai multor personaje, cu adevărat colorate, având la bază o poveste de dragoste zbuciumată, frumoasă și dureroasă în același timp, ce te va dezgoli de prejudecăți și secrete.

O poveste de iubire cum sunt sigură că măcar o singură dată în viață a avut fiecare... dulce, inocentă, înălțătoare, dar cu o sincronizare nepotrivită. O poveste de dragoste la care sunt convinsă că te mai gândești și acum, în nopțile reci de iarnă și la adierile calde ale verii... O iubire ce nu se va împlini niciodată, dar care te-a transformat în ceea ce ești acum!

Nikita călătorește în tovărășia vieții și a morții, căutând să înțeleagă viața. Călătorie făcută cu trenul, ducându-ne la ideea cum că viața este asemeni unei gări. Dacă ai pierdut un tren, următorul, chiar dacă te va duce la aceeași destinație, nu păstrează aceeași oameni, aceleași mirosuri, aceleași scene din gările vieții...

Pătrunzând într-un caleidoscop de tipologii umane, se hrănește cu poveștile altora, uitând de propria poveste. Atât de absorbit de alții, are parte de o întâlnire mult prea apropiată cu tovarășa de drum cu giulgiu negru, moment ce îl trezește la realitate. O realitate ce se aflase încă de la început în străfundul sufletului său, dar pe care nu fusese în stare să o accepte. O revelație ce îi schimbă întreaga perspectivă asupra vieții...

Citind ultima oprire, Rusia (care apropo, se citește foarte ușor, fiind o lectură plăcută) am realizat că lucrurile nu sunt niciodată ceea ce par a fi, că perspectivele diferă colosal în funcție de unghiul din care sunt privite și că încercările de a căuta sensul vieții oriunde altundeva decât în tine, sunt sortite eșecului!

Dacă vă roade curiozitatea și vreți să vă relaxați cu o carte-lecție de viață, puteți găsi Ultima oprire, Rusia, pe site-ul Editurii All, pe care îl puteți accesa aici.

Cartea o puteți achiziționa de aici, la prețul promoțional de 15 lei.

Îndrăznește să fii altfel- CITEȘTE!

12 comentarii:

  1. hm, interesanta analogia cu trenul pierdut,nu m-as fi gandit...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Ar fi fost mai multe de spus despre ea, dar am zis sa las ca restul surprizelor sa le descopere fiecare :)

      Ștergere