Treceți la conținutul principal

Dacă citești asta înseamnă că am murit de Andrew Nicoll

"Ia loc prietene, trage-ți un scaun, toarnă-ți un pahar de ceva și lasă tu bombele. Sunt doar niște tunete. N-o să-ți facă rău. Și acum ascultă-mă, am o poveste să-ți spun."

Romanul lui Andrew Nicoll, Dacă citești asta înseamnă că am murit, este o frumoasă poveste în ramă, un roman despre roman, ce te cucerește prin stilul lejer, amuzant și glumeț în care este scris.


La prima vedere, ai putea să juri că citești jurnalul unui bătrânel senil, speriat și resemnat în fața morții, înspăimântat de ororile celui de Al Doilea Război Mondial. După primele capitole însă, ți se dezvăluie adevărata față a personajului, stilul său șarmant și o poveste de viață tumultoasă.

Întreaga intrigă este țesută în jurul a cum Otto, circar talentat cu lipici la femei reușește să ajungă Rege al Albaniei.

"Vreau o ultimă rundă de aplauze înainte de căderea cortinei. Vreau să vină cineva, să scurme prin ce va fi rămas din rulota mea, să dea peste manuscrisul ăsta și să spună „Vai de mine, nu se poate!”. Vreau ca toată lumea să știe cum Otto Witte, acrobat din Hamburg, a ajuns regele Albaniei."

Romanul este presărat cu aventuri și replici haioase la tot pasul, condimentat cu o poveste de dragoste cu paiete și sclipici ca la circ și lecții de viață demne de luat în serios!

"Punem mâna pe o fărâmă de ceva bun și ne agățăm de ea, adunăm întruna, o punem la păstrare pentru bătrânețe și apoi, dintr-odată, suntem prea bătrâni ca să ne mai putem bucura de ea, pe urmă murim și pune vreun nenorocit mâna pe tot."

"Sper că ai înțeles ce ți-am spus, sper că sunt lucruri pe care le-ai făcut și tu. Bine, poate că nu ai furat niciodată un vapor cu care să pornești spre sud, dar poate că ai fost cândva pe un vapor sau cel puțin ai văzut unul și știi cum miroase marea.  Și sper că știi ce este prietenia. Sper că ai avut și tu parte de distracție cu fetele – sau cu o singură fată. Sper că din când în când ai mai băut și tu câte un păhăruț. Sper că ai fost fericit. Înspăimântat știu că ia fost. Dumnezeu mi-e martor că în ziua de azi cei mai mulți dintre noi trăim mereu cu spaima în suflet, așa că sunt multe lucruri pe care le avem în comun."

"Știam cu toții că urmează să murim, dar pe de altă parte asta este povara groaznică pe care trebuie să o ducem încă din copilărie. Toată lumea moare, iar noi facem parte din toată lumea, așa că vom muri cu toții. Doar că nu acum, nu încă. Și „nu încă” este o mare consolare. În spatele lui „nu încă” poți să te ascunzi bine mersi. Nu Încă este o țară care se întinde până foarte, foarte departe, chiar și când micul ghișeu al vămii de la granița cu Republica lui Chiar Acum e la o aruncătură de băț."


Dacă citești asta înseamnă că am murit este o poveste inspirată din viața lui Otto Witte, un circar de origine germană, ce a pretins că împreună cu unul dintre colegii săi de la circ a reușit ca pentru o foarte scurtă perioadă de timp să fie proclamat rege al Albaniei. De asemenea, acestuia i s-a permis să își păstreze în buletin titulatura de fost rege al Albaniei.

Dacă și voi vreți să vă relaxați în prag de iarnă cu o carte bună, amuzantă și plină de glume, sau să dăruiți cuiva un cadou ce va dăinui în timp, puteți achiziționa romanul de la Editura All.

Vă las aici link-ul către aceasta. În perioada asta, puteți achiziționa romanul la un preț promoțional, așa că zic eu că ar fi o investiție minunată!

Dacă vă atrag alte genuri, puteți găsi o gama cât se poate de variată pe http://www.all.ro/.

Sunt curioasă pe voi, ce titluri vă atrag?!



Comentarii

  1. Eu sunt cu romanele de dragoste, o romantica incurabila :)) <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are strecurata si o poveste de dragoste printre pagini, dar trebuie sa recunosc ca e o poveste de iubire, putin mai altfel :)

      Ștergere
  2. Mie imi plac foarte mult romanele de dragostedar de ce sa nu incercam si altceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are printre randuri si o povestioara de dragoste, dar e putin mai altfel. Mie mi-a placut stilul, nu zici ca citesti un roman, ci ca esti la cafea cu un prieten bun. Putine carti reusesc asta.

      Ștergere
  3. Acum citesc foarte putin pentru ca nu am timp iar ceea ce citesc sunt cartile pe care baiatul meu trebuie sa le citeasca pentru clubul de lectura.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum citesc foarte putin pentru ca nu am timp iar ceea ce citesc sunt cartile pe care baiatul meu trebuie sa le citeasca pentru clubul de lectura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumos ca cititi impreuna, cred ca ii este si lui mai usor asa.

      Ștergere
  5. Sa stii ca este un roman mai diferit. Nu sunt in vant dupa astfel de carti,dar nici nu as spune nu. Sunt mai reticenta la tot ce tine de circ poate si pentru intamplarea care am avut-o in copilarie. De atunci, chiar nu am mai mers si nici nu am mai luat contact cu nimic ce se leaga de circ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un roman remarcabil. Recunosc ca l-am cumparat pentru titlu, insa e atat de bine scrisa, in cat nu iti dai seama ca citesti un roman. Ai putea sa juri ca stai la o cafea cu cel mai bun prieten, intr-o cafenea mica si cocheta si depanati amintiri. Despre circ nu se spun multe, doar cateva referiri la personajele principale, care au plecat dintr-un circ. Nici pe mine nu ma atrag circurile si alte balciuri de genu. Imi este mila de animalele tinute acolo...

      Ștergere
  6. imi este atat de rusine sa recunosc ca in ultimul timp nu prea am m-ai pus mana pe o carte. nu am preferinte. imi place sa citesc orice si mai ales tot ce e nou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In acest caz, sunt sigura ca urmatorul titlu o sa te atraga (eu deja am pus cartea asta pe wish list)- http://www.all.ro/colectia_strada-fictiunii/de-as-avea-un-sot-cat-o-musca.html

      De-as avea un sot cat o musca- cum sa nu te atraga asa titlu!?

      Ștergere
  7. imi place sa citesc iar din vara mi.a facut legitimatie la biblioteca din oras caut titluri noi ,imi place decat sa ma uit la emisiuni mediocre mai bine citesc ,de acesta carte nu am auzit chiar am sa ma interesez ,din paate nu imi permit sa le cumpar dar le iau de la biblioteca ,este foarte siplu ,daca au bineinteles titlurile de care sunt interesata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand eram acasa mergeam si eu la Biblioteca. Aici e complicat, ar trebui sa stau sa le citesc doar la sala de lectura si mai bine spun pas. Ma bucur ca preferi sa citesti. Sincera sa fiu nici eu nu sunt mare amatoare de TV. Mai mult ma enervez si nici nu capat noi cunostinte. Cei de la ALL au titluri interesante, ii recomand :)

      Ștergere
  8. Mie de obicei citesc carti romantice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi plac si cartile romantice, dar uneori am nevoia sa ma deconectez de realitate si sa citesc ceva amuzant :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde