Treceți la conținutul principal

3 motive pentru care merită să mergi la Noaptea Albă a Creatorilor și Desigenrilor de Produs

Luna trecută am fost la Noaptea Albă a Creatorilor și Desigenrilor de Produs, ediția a-V-a, ce a avut loc la Casa Artelor din București.


Alături de Revista Atelierul și alți 7 bloggeri oficiali ai evenimentului, am avut plăcerea să admir minunatele creații ale designerilor prezenți- Aerobot LEVEL, Atelier KIKU, Atelier Mustață, Atelier Ciprian Manda, Brielle Bijoux, Ciprian Ariciu Ceramics, Clic-clac, Craft86, Dan Schiller Design, Deco Box, Deliciu Mic, Gabi Toma, Gămălie, genuineleather, Lemnia, Metal Creativ, nicomade.ro, N o o r, Raicelai. Terrariums and green deco, Ramona Chifu, Slender Tree, Studio Mud, Square Art Studio, Șnur, Vika Tonu Design, WHAT IF I FLY, Wood Be Nice.

Deși mi-a plăcut tot ce am văzut acolo, de la clădirea impozantă, operele prezentate și până la voia-bună și zâmbetele până la urechi!




Mirajul creat de oglinzi încă de la intrare, atenția la detalii și stilul impozant al clădirii, ce îmi aduce aminte de Franța secolului XVIII, avea puterea de a teleporta vizitatorii într-o lume cu totul și cu totul aparte, ca cea din saloanele regale, în care se organizau serate...


Dintre artiși mi-au plăcut enorm Gabi Toma și Lemnia- picturi și genți, ce altceva putea să îmi placă?!

Dintre creațiile expuse de Gabi, cel mai mult mi-a plăcut coțofana- și am aflat ulterior că aceasta este și piesa ei preferată. Vă las să o descoperiți și voi într-un mini-interviu!

A.M.: Ce te-a determinat sa incepi acest proiect?

G.T.: Acest proiect a fost o mini provocare pentru mine. Ideile pentru ilustratii le schitasem de ceva vreme, dar tot amanam momentul in care urma sa le finalizez. Vroiam sa realizez o serie de ilustratii in acuarela, pe un format mai mare de hartie (in comparatie cu formatele pe care lucrez de obicei), dar nu reuseam sa-mi fac timp pentru asta. Am mai participat la 2 din editiile anterioare ale Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs si am fost foarte placut surprinsa de feedbackul primit in ceea ce priveste creatiile pe care le-am expus (bijuterii realizate manual din lut cu uscare la aer). Aveam in plan sa ma inscriu la editia de anul acesta cu un proiect nou, diferit de ceea ce am facut pana acum. Si asa lucrurile s-au legat si am gasit motivatia pentru a putea finaliza lucrarile incepute.

A.M.: Care este creatia ta de suflet, are o poveste anume?

G.T.: Din lucrarile prezentate la Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, preferata mea este “Pasarea Arc” – ilustratia ce reprezinta o cotofana (simbol al mortii in mitologia europeana sau al bucuriei in cea orientala; pasare care fura mai ales obiecte care lucesc) si o inima de aur.  Ideea care a stat la baza lucrarii s-a conturat in timp ce citeam “Cronica pasarii arc”, H. Murakami (o carte care mi-a placut foarte mult), si mi-a ramas in minte destul de multa vreme. Mi-am dorit foarte mult sa o ilustrez, pentru mine; aceasta a fost prima lucrare din seria de 5 (de la care a pornit ideea realizarii unui set de ilustratii).


A.M.: Cum ai descrie in 3 cuvinte experienta Noaptea Alba a Creatorilor & Designerilor de produs 2016?

G.T.: Surprinzator, interesant, creativ.

A.M.: Ce planuri ai pentru 2017?

G.T.: In 2017 vrau sa insist mai mult pe proiectele de grafica – traditional + digital. Am foarte multe idei pe care vreau sa le dezvolt, sa le pun pe hartie.



Un eveniment cu totul și cu totul deosebit, la care mă bucur că am putut participa și pentru care vă dau 5 motive să nu absentați în 2017:

1. o să aveți parte de multă voie-bună și oameni faini
2. o să vă simțiți pentru o noapte ca Cenușăreasa
3. e imposibil să nu găsiți cel puțin un artist ale căror creații să nu vă cucerească

Eu pentru 2017 vreau câteva ilustrații, poate o geană și niște plăntuțe...


P.S. Sărbătoriți de pretutindeni, LA MULȚI ANI!!!!

Comentarii

  1. Interesant evenimentul! Este placut sa vezi uneoro,chiat daca sunt doar pozele dar cu sufletul si imaginatia poti fi prezent oriunde. Nu stiam nimic despre acest eveniment! Am savurat fiecare poza in parte si mi.a placut enorm ceea ce am vazut! Incaperile sunt dumnezeiesti, atat de ireale pentru mine,dar totusi ele exista! Mi-as fo dorit enorm sa ma aflu printre invitati macar 5 minute. Impactul cu oglinzile cred ca a fost magnific! Si mie imi place "Pasarea Arc", daca ar fi sa-ti spun de ce? Hmm. Cu toate ca ea simbolizeaza moartea mi se pare maiestoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost cu adevarat deosebit. Ma bucur ca macar putin, prin pozele si cuvintele mele am putut sa aduc in "fata ochilor" frumusetea casei si a operelor prezente.

      Ștergere
  2. Asteptam sa vedem totul prin ochii tai Amalia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu parere de rau dar nu voi putea participa in nici un an pentru ca locuiesc prea departe. Ma multumesc cu ceea ce citesc scris de tine si admirand pozele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu parere de rau dar nu voi putea participa in nici un an pentru ca locuiesc prea departe. Ma multumesc cu ceea ce citesc scris de tine si admirand pozele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau ca nu pot reda mai exact tot ce am vazut acolo. Mi se pare ca fotografiile si cuvintele sunt prea putin.

      Ștergere
  5. Multumim pentru aceste superbe imagini si povestioara, ne transporti si pe noi acolo. <3 Iar pictura care intruchipeaza cotofana este absolut superba!! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am zis ca imi fac si eu ceva asemanator cu prima ocazie. E spectaculoasa. Si cred ca ar veni minunat pe un perete alb.

      Merci si eu pentru feedback.

      Ștergere
  6. Superb evenimentul.chiar merita sa fii acolo..sa vezi totul cu ochii tai. Dar noua ne place sa vedem evenimentul si prin ochii tai

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde