joi, 27 octombrie 2016

Primerul- minighid de utilizare

Buburuzele mele, sezonul petrecerilor se va deschide oficial pe 31 octombrie și va continua cu drag și spor până la finele lui decembrie.

Și pentru că un machiaj reușit reprezintă cam 50% din succesul unei petreceri, mi-am zis să vă vorbesc despre primer.


Ce este acest primer!? Ei bine, este o bază, ce se aplică înainte de a începe machiajul propriu-zis, rolul său fiind de a pregăti tenul pentru fond de ten, fardurile de ochi și chiar și ruj. Primerul hidratează, matifiază, iluminează, uniformizează și protejează pielea.

În magazine puteți găsi primere pentru ochi, buze și ten. Eu una îl recomand doar pe cel pentru ten.

Dacă aveți tenul gras, vă recomand să utilizați acest produs și vara pentru că vă ajută mult împotriva luciului feței.

Dacă aveți însă tenul uscat, îl recomand cu precădere în sezonul rece.


E musai însă să țineți cont de un sfat indiferent dacă decideți sau nu să utilizați primere! Este imperios necesar să vă exfoliați tenul cu o zi înainte de machiaj și să îl hidratați corespunzător. Această acțiune va preveni formarea de cocoloașe, aspect inegal sau inestetic în momentul aplicării fondului de ten, iluminatorului și/sau a pudrei.

În magazine găsiți primere mii și mii, ceea ce poate face alegerea dificilă. Orientați-vă în funcție de tipul vostru de ten (gras, mix, sensibil, uscat, etc.), rezultatele pe care le doriți și preț.

Mie una mi se potrivește mânușă cel de la Rimmel- Fix & Perfect. Fiecare este însă diferit și pentru a găsi produsul ideal fiecăruia, vă recomand să testați o gamă variată.

Mod de aplicare:

- se aplică cel mai bine cu o pensulă pentru fond de ten, cu mișcări ușoare
- tenul trebuie să fie curat înainte de a aplica primerul
- după aplicare se așteaptă 2-5 minute, pentru a intra produsul în piele
- nu este nevoie de o cantitate mare de produs, tenul nu trebuie să fie încarcat cu baza de machiaj: scopul acesteia fiind de a pregăti fața pentru restul produselor

Primerele pentru pleoape și buze au ca scop o mai bună fixare a produselor. Cu toate acestea, consider că cele din urmă usucă buzele mult prea tare și nu le recomand.

Voi folosiți primere? Ce părere aveți despre ele?
12 comentarii:

 1. Primere nu prea folosesc cei drept. Poate nici machiajul meu nu este de petrecere sau nu am avut momente importante. Ca ma duc pana in oras 1 h sau la facultate nu am apelat la el. Nici buna,nici rea. Sunt undeva la mijloc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici eu nu il recomand pentru un machiaj de zi cu zi, buna subliniere. Acolo e suficienta o crema hidratanta inainte. :)

   Ștergere
 2. Nu folosesc primer poate si pentru ca ma machiez foarte putin sau chiar de loc. Ma refer la ten. Ochii si buzele sunt din alta poveste.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fond de ten nici eu nu folosesc zi de zi. Dar ruj da <3

   Ștergere
 3. Eu nu folosesc fondul de tten..poate doar atunci cand merg la un eveniment mai deosebit. In general, ma machiez doar la ochisori si buze

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa fac si eu! Dar iarna mi se usuca tenul foarte rau si daca nu folosesc o crema hidratanta sau un primer, nu se vede bine fondul de ten...

   Ștergere