Treceți la conținutul principal

Alege inteligent rujul potrivit!

Am dat astăzi peste o fotografie tare simpatică și așa mi-a venit ideea pentru postarea de astăzi. Așa că o să vorbim despre cum să ne alegem nuanța potrivită de ruj.


Cel mai important pas este să ne identificăm nuanța pielii și subtonul. Ca și în cazul fondurilor de ten și rujurile trebuies alese în funcție de culoarea tenului.

Întâlnim tonuri calde, reci sau neutre.

Tenul cu ton cald: pielea are un subton olive sau galben, iar dacă vă priviți venele de la încheietura mâinii (în lumină naturală), acestea sunt de culoare verde.

Tenul cu ton rece: pielea are un subton rozaliu, iar venele sunt de culoare albastră.

Tenul cu ton neutru: o combinație între tenul cald și rece, iar venele sunt verzi-albăstrii.

După ce vă identificați tipul de ten, treceți la alegerea rujului potrivit.

Tenurilor cu un ton cald li se potrivesc rujurile în culoarea piersicii, a portocalelor, bejuri calde, roșu discred, spre portocaliu și corai. Pastelurile sunt extrem de potrivite acestui tip de ten.

În cazul în care aveți un ton rece, le sunt potrivite rujurile roșii, cu un subton albăstrui, movuri și rozuri ce tind spre roșu. Culorile puternice, vibrante, sunt ideale în cazul persoanelor cu tenul rece.

Dacă aveți un ton neutru, puteți combina liniștite (și foarte fericite toate nuanțele amintite mai sus și ceva în plus).


Cu temele făcute, tot ce vă mai rămâne de făcut este să mergeți și să testați! Pentru a descoperi culoarea aceea PERFECTĂ e musai să testați cât mai multe culori, texturi și brand-uri. Cel mai bine ar fi să le testați la lumină naturală, dar dacă nu este posibil, aveți măcar grijă ca lumina de neon să fie albă și nu galbenă.

Tips&Tricks

Alegeți rujul cu 1 sau 2 tonalități mai închis sau deschis ca nuanța buzelor, pentru un efect spectaculos dar feminin în același timp.

Rujurile roșii fac dinții să pară mai albi, însă nu se potrivesc tuturor tipurilor de ten. Cei de la Bourjois au o gamă minunată de rujuri roșii. Vă recomand să le testați.

Spre deosebire de gloss-uri, rujurile rezistă mai mult, dar sunt mai dificil de aplicat.

Dacă mai știți alte trucuri în ceea ce privește alegerea rujurilor sau aveți întrebări, vă răspund cu mare drag.



Sursă foto 1

Comentarii

  1. Woww..chiar nu stiam aceste trucuri..mie imi plac mai mult glosurile.. ( merg si papate :) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu mananc gloss-urile si cand imi e lumea mai draga imi dau seama ca am ramas fara nimic pe buze :))

      Ștergere
  2. Am invatat multe in seara asta Am imbatranit degeaba, vezi Amalia omul cat traieste invata? Multumesc pentru sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca am putut sa vin cu informatii utile. Sunt bune si postarile astea din cand in cand. :)

      Ștergere
  3. Stiam ca rujul rosu fac sa para dintii mai albi. Dar depinde cum ai zis si tu ,de tenul fiecarei persoane. Nu pe toate ne si avantajeaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! Rosul nu este potrivit oricarui tip de ten. Plus ca este foarte important sa stim subtonurile fiecarei nuanta de rosu a unui ruj ca sa nu dam gres.

      Ștergere
  4. chiar nu stiam aceste trucuri ,imi vor fi utile

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumimmm,chiar nu stiam asa ceva acu stiu cu ce ruj sa imi dau ,multumim de sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  6. O, cate lucruri am aflat! lucruri pe care nu le stiam.

    RăspundețiȘtergere
  7. O, cate lucruri am aflat! lucruri pe care nu le stiam.

    RăspundețiȘtergere
  8. nu stiu multe drespre rujuri asa ca acest articol este mai mult decat folositor

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte util. Mi-a placut sa citesc acest articol.

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte util, desi eu sunt mai aiurita de felul meu si tot nu reusesc sa imi dau seama ce fel de piele am :)))
    Chiar m-am gandit sa incerc vreun fond de ten, ca mna.. cred ca sunt singura femeie pe pamant care habar nu are sa se machieze. Dar nu am cumparat pentru ca nu stiu ce sa cumpar!! Si mi-e rusine sa intreb. Recent am intrebat pe una (in Yves) ca ce culoare mi s-ar potrivi la ochi. Si nu m-a ajutat deloc, concluzia ei a fost ca sa iau ce imi place. Ok, da. Dar CE mi se potriveste? Ca de placut, mie imi place orice :))
    Cred ca rujurile nude sau rozulii nu mi se potrivesc deloc, ma fac mai palida si ma sterg. Cele rosii eu cred ca li se potrivesc aproape oricui. Mie imi plac, si cand ma dau cu ele imi place ce vad. Azi am purtat unul mai portocaliu, si poate ca mi-a stat bine dar prefer un rosu sau visiniu inchis.
    Mersi de postarea asta! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. F bun articolul. Mai citisem ceva în engleză despre asta, dar și cu imagini e mult mai de ajutor. Mersi! 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci merci! Vreau sa fac ceva asemanator si pentru farduri si fon de ten :)

      Ștergere
  12. Informatii utile,multumesc !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde