Treceți la conținutul principal

Toamnă cu miros de... copilărie!

Toamna mă apucă o melancolie teribilă. Mirosul de pământ ud, de frunze moarte, de must și fructe bine coapte trezește în mine atâtea amintiri încât nici eu nu știam că încă mai port atâtea și atâtea în suflet...

Pentru mine toamna miroase a copilărie și a inocență, a vremuri în care totul părea mai ușor, vremuri mai simple, în care până și torsul pisicii la gura sobei era mai autentic. Zilele posomorâte, ploioase, cu cer gri și băltoace murdare mă duc cu gândul la căldura căsuței bunicilor.


E toamnă, e răcoare, miroase a struguri, a rechizite și cerneală, a frunze moarte și mă apucă un dor aproape sfâșietor de toamna copilăriei!


Cel mai dor îmi este de bucătărioara mică, cu perdeluțe încrețite, atent brodate și bine apretate ce înfrumusețau ferestrele, de mirosul de lemne și cuptorul încins, ce cocea cele mai gustoase mere și gutui. Îmi e dor de vocea suavă a bunicii, de biscuiții cu gem de prune și pâinea prăjită dimineața, pe plită, unsă cu miere.


Toamna mă face să resimt și mai aprig dorul de drumul spre școală, de pauzele prelungite cu cele mai bune prietene, de împărțit pachețelul și dormitul la gura sobei, cu focul troznind și plesnind, luminând camera ca într-un joc al ielelor.

Îmi e dor de zilele răcoroase în care ieșeam la joacă în pulovere din lână lălâi, lucrate cu mare migală și multă dragoste, de căciulițele colorate pierdute printre mormane de frunze, de alergatul prin ploaie și săritul prin băltoace.

Simt lipsa serilor petrecute la gura sobei cu bunica citindu-mi povești nemuritoare și mama lucrând puloverașe colorate, de mirosul de ceai de mentă și simplitate.


Toamna mea miroase a copilărie, a inocență și a simpliate. Miroase a dor și a iubire, cu un strop de melancolie...

Toamna voastră a ce miroase?!


Sursă foto, Pinterest.

Comentarii

  1. Toamna poti citi Bacovia,sigur il vei intelege mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Toamna mea miroase a toamna si nu o iubesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu o iubesc, dar ma duce cu gandul la amintiri tare placute. De fapt cred ca maine o sa imi cumpar biscuiti si gem, sa imi aduc putin de toamna si in casa, nu doar in suflet.

      Ștergere
  3. Toamna e ca o bucată de ciocolată amăruie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot de copilararie imi aduce si mie aminte toamna cand veneam seara de la joaca si intram in casa incalzita de soba iar in rola se coceau merele cu scortisoara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot de copilararie imi aduce si mie aminte toamna cand veneam seara de la joaca si intram in casa incalzita de soba iar in rola se coceau merele cu scortisoara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minunate amintiri! Adevarate tablouri incarcate cu amintiri, veselie si inocenta, numa bune de atarnat in colturile mintii si pastrat in ungherele inimii.

      Ștergere
  6. Cata nostalgie.. :)
    Eu ador toamna, imi place Bacovia, imi place frigul, imi plac culorile, amintirile, tot. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toamna ma apuca o melancolie teribila sa stii... Mai ales cand nu mai am cum sa evadez pe taramurile copilariei sa imi reincarc bateriile. Si mie imi place Bacovia- dar nu toamna :)

      Ștergere
  7. Toamna este anotimpul meu preferat. nici nu inghet de frig...nici nu mor de cald...imi plac culorile toamnei...nostalgia, melancolia...imi place sa ma plimb prin paduri pline de frunze...imi place toamna :) Toamna miroase a ...iubire :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumos ai descris si tu toamna! Eu am trecut azi printr-o piata si mi-am dat seama ca toamna mai miroase a ceva: a zacusca cu ciuperci :)

      Ștergere
    2. Daaaa....si a gogosari pe la mine prin curte :))

      Ștergere
    3. Gogosari cu conopida. Cei mai buni!

      Ștergere
  8. Mie toamna imi este dor de must..mustul din butoiul parintilor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma faci sa fiu si mai melancolica... Plus ca asa o pofta de must mi-ai starnit...

      Ștergere
  9. Stii,pe la începutul lui septembrie începusem să devin melancolică ca a venit toamna,ca vara a trecut prea repede ,însă băiețelul meu m-a făcut să revin cu picioarele pe pământ spunandu-mi :"mami fiecare anotimp are frumusetea lui,si mami ai uitat ca toamna gasim multe frunze si o sa ne distrăm sărind in ele?:))))"da ,am uitat ce frumoasă este toamna,a fost nevoie ca un ghemotoc de om de 6 ani ,să înteleg cât iubesc toamna si frunzele sale ruginii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne, ce cuvinte frumoase a putut sa spuna ghemotocul tau! Cei mici chiar stiu sa vada ce e mai frumos in toate.

      Ștergere
  10. Si Mir imi place toamna , dar uneori ma duce intr-o stare de melancolie !

    RăspundețiȘtergere
  11. Cat de frumos spuns ..daca toti am simti toamna la fel..am fi mai fericiti!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde