vineri, 15 iulie 2016

Incursiune în trecut

Eram în pană de idei pentru postarea de astăzi, așa că m-am pus pe răsfoit pozele din  albume și am dat peste unele ce mi-au trezit amintiri tare dragi.

Deși evenimentul s-a petrecut cu mai bine de 2 ani în urmă, mi-am zis că ar fi drăguț să împart cu voi bucuria și plăcerea de a călători cu un tren cu abur!


Evenimentul a avut loc la ceas aniversar, cu ocazia împlinirii a 75 de ani a Muzeului C.F.R., iat traseul trenului a fost Gara de Nord-Gara Băneasa, tur și retur. Călătoria a fost gratuită, în limita locurilor disponibile, iar trenul a fost compus din 3 vagoane: clasa I, clasa aIIa și clasa aIIIa. Noi am mers la clasa aIIa.


Drumul a fost lung, dar amuzant. Am avut timp din belșug să admirăm peisajul, să socializăm și să ne relaxăm. Mi-ar fi plăcut să am o rochie drăguță de epocă, pentru a mă încadra mai bine în peisaj, dar a fost minunat oricum. În poza de mai sus plecam din Gara de Nord. Am vizitat toate cele trei vagoane și cel mai frumos a fost (evident) la cel de clasa I. Semăna a salon de hotel nu a tren, plus că scaunele erau divine.


Au un aer aparte trenurile cu abur, ar merge o ședință foto pentru o linie de hăinuțe de inspirație vintage grozav în astfel de vagoane.


Ajunși în Gara Băneasa am așteptat puțin până ce locomotiva a avut loc procesul de rebrusment, timp în care am admirat florile și un marfar sexy ce își continua nestingherit drumul spre mare.


Și pentru că interiorul vagonului era sublim, căptușit cu un soi de catifea verde, cu tâmplărie de lemn și banchete moi și comode, am zis să vă arăt și puțin din compartimentul în care am stat.


O valiză vintage ar fi dat tare bine în poza asta... Iar la final, o fotografie a locomotivei, în toată splendoarea ei!


Ce spuneți, voi ați merge cu un astfel de tren?

6 comentarii: