luni, 20 iunie 2016

Operațiunea planul trienal

Cei de la Blogal Initiative au lansat o campanie tare faină! Faină, dar în același timp complicată- drept dovadă m-am mobilizat și decis să scriu despre ea fix în ultima zi.

Provocarea campaniei- să îmi imginez că sunt șeful Blogal Initiative. Grea provocare ținând cont că nu îmi place să fiu șef... Dar am zis să fac o încercare și să îmi pun mintea la contribuție concepând un plan trienal în scopul unei bune funcționări a Blogal Initiative.

Înainte de a da startul planului meu, ar trebui mai întăi să vedem ce înseamnă Blogal Initiative:


Să fii șef e o responsabilitate mare, ce aduce după sine și mari satisfacții dar și MARI riscuri. A risca nu-i pasiunea mea, dar îmi plac oamenii și interacțiunea cu ei- îmi place să scriu și ador să țin training-uri, dar să fiu și în centrul evenimentelor.

Drept urmare planul meu trienal ideal ar fi o sinestezie între cele enumerate mai sus și un strop de raționalitate.

În primul rând, ca orice manager (sper) mi-aș dori să îmi extind compania, să o ajut să crească și să își întindă piciorușele în toate colțurile tărișoarei ăsteia și poate chiar și în alte țărișoare. Mi-ar plăcea ca pe lângă existența campaniilor scrise să putem forma o echipă care să călătorească prin România și să țină diverse întâlniri și training-uri cu pasionații de scris și blogging, în urma cărora să descopere tinere talente. Și pentru că sunt tinere talente, să investim timp si energie în dezvoltarea lor și să devină parte a Blogal Initiative.


Mi-ar mai surâde ideea implementării unor internship-uri, să zicem câte un program pe an, de aproximativ 3 luni, pe perioada verii. În ceea ce privește selecția candidaților pentru internship aș fi atentă la implicarea în campaniile din timpul anului, la motivația aplicanților, creativitate și musai un interviu face to face.


Și pentru că îmi plac copilașii și tot ce ține de dezvoltare personală, aș da startul unor mini-programe de dezvoltare personală pentru angajați, adaptate în funcție de nevoile fiecăruia, precum și a unor programe de familiarizare a elevilor cu ce înseamnă presa online, blogging-ul, jurnalismul, etc. A educa noua generație e un must și consider că există metode mai bune de a o face decât prin metoda clasică.

În cazul programelor pentru elevi aș trimite echipe de voluntari în școli, să le vorbească despre ceea ce facem, iar doritorii vor completa un formular și vor concepe un articol, în funcție de care să poată participa la mini-program.


Și pentru că ador competiția, aș pune bazele unui concurs marca Blogal Initiative, parte separată a campaniilor deja existente și care desigur aș vrea să rămână fix așa cum sunt. Concursul acesta ar fi adresat tuturor celor înscriși pe platforma online și ar consta dintr-un număr de articole și provocări pe care ar trebui să le ducă la bun-sfârșit concurenții. L-aș concepe pe 4 etape, în urma fiecărei etapă fiind eliminat un număr de participanți. Primele trei probe ar fi scrise, iar ultima aș vrea să fie live, de tipul unui debate. Aș alege un singur câștigător, iar premiul ar fi oportunitatea de a lucra în cadrul companiei ca și colabrator sau angajat propriu-zis.

Iar la final, pentru că e nevoie și de fun și voie bună, aș mai adăuga la planul ăsta trienal o vacanță simpatică la mare ori la munte pentru toți angajații, căci de, mai trebuie să ne deconectăm și noi.

Așadar, ingredientele planului trienal sunt simple:

- pasiune
- voie-bună
- muncă
- voință
- determinare
- chef de viață
- un strop de iubire

Dar e cale lungă până să ajung eu șef, așa că mai bine le urez celor de la Blogal Initiative LA MULȚI ANI fericiți și viață lungă!


2 comentarii:

  1. Hai ca mi-ar placea sa te vad si in pozitia de sef.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie-pentru un experiment de cateva zile, nu mai mult!

      Ștergere