sâmbătă, 18 iunie 2016

Magie vie

A șasea ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante și-a deschis porțile în data de 16 iunie în unul dintre cele mai frumoase locuri din București- Casa Costa-Foru și se încheie pe 20 iunie, în toate zilele intrarea fiind liberă!!!!


La lăsarea serii, când ziua se îngână cu noaptea, licuricii își încep zborul auriu prin văzduh și spiritele încep să iși facă simțită prezența, atunci este momentul ideal ca statuile să prindă viață și să ne ofere nouă, muritorilor, adevărate lecții:


Cu praf de stele și cântecul naturii învăluindu-ne, alături de statuile însuflețite, magia a prins viață...

Și pentru că asemenea vieții ce vine cu bune și cu rele și magia poate fi albă sau neagră, evidențiind părțile bune ori întunecate a magului și statuile noastre reprezintă aceleași forțe veșnice... căci vorba
înțeleptului, trebuie să faci binele din rău pentru că nu ai altceva din care să îl faci.


There's magic everywhere (vorba cântecului) trebuie doar să avem ochi să o vedem.


Și deși am stat foarte puțin (de fapt mult prea puțin) la deschiderea festivalului, atmosfera de acolo, aerul încărcat cu energie, magia locului și a oamenilor de acolo m-au însoțit mult timp și regret și acum că nu am putut sta cât mi-aș fi dorit.

Vă spun însă cu mâna pe inimă că nu trebuie să ratați Festivalul Statuilor Vivante, pentru că este unic. special și cu adevărat incredibil.

Emoție, speranță, surpriză, speranță și DECONECTARE- toate într-un spectacol cu adevărat uimitor, ce aduce în prim-plan personaje cu adevărat savuroase.


Să ai parte de o porție de magie vie în inima unui București aglomerat, copleșit de caniculă și griji, pierdut în ecranele smartphonurilor și a birourilor inerte- oază de relaxare, deconectare și VIAȚĂ!

Din păcate cuvintele sunt prea mici și nu pot descrie în totalitatea frumusețea și magia atât de mișcătoare pe care am reușit să o simt văzând doar o frântură a ceea ce înseamnă statui vivante! Pot spune însă că pentru o clipă am simțit că cerul comunică cu pământul prin oameni și am plecat de acolo cu un zâmbet tâmp pe chip admirând stelele din înaltul cerului (care în București nu sunt prea multe...)

Mi-am reîncărcat bateriile admirând frumusețea și talentul prezente la festival și am plecat ferm convinsă că mai există speranță în lume, că dacă ai un vis și lupți pentru el, poți atinge cerul!


Eu zic să îndrăzniți și să mergeți la Festivalul Statuilor Vivante, să furați un strop din magia vie de acolo și să luptați pentru visele voastre- credeți în ele, luptați și vor deveni realitate. Indiferent cât de greu este, soarele va răsări mereu!

Dacă totuși nu aveți posibilitatea să vedeți live magia statuilor, în final vă dăruiesc puțin din farmecul Festivalului.


Credeți în voi, fiți buni și o să fiți răsplătiți pe măsură.


Fotografiile utilizate nu îmi aparțin. Ele au fost realizate de Iuliana Photography și vă invit să vizitați vedeți mai multe poze de la Festival aici.


3 comentarii:

 1. Pacat ca nu ai putut sta mai mult. M-am intristat cand mi-ai povestit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da eu m-am enervat cand am aflat ca mi-au schimbat programul...

   Ștergere
  2. Da eu m-am enervat cand am aflat ca mi-au schimbat programul...

   Ștergere