luni, 23 mai 2016

My blog, as crazy as a wild cherry

Later edit: Articol câștigător în cadrul campaniei Ce tip de ceai sau de cafea îți oferă inspirație pentru articolele de pe blog.


Blogalinitiative și Camera din față au lansat o super provocare pentru bloggeri, provocare căreia nu am putut să îi rezist! Plus că trebuie să recunosc, mi-a pus mult pe gânduri, tot încercând să îmi dau seama ce fel de personalitate împart cu blogulețul meu...

Ce pot spune este, după chipul și asemănarea mea, așa și blogul! Și pentru că personalitatea mea este un amestec efervescent de naivitate, nebunie, exaltare, pe alocuri tristețe și disperare, voie bună și culoare, declar cu mâna pe inimă: My blog, as crazy as a wild cherry!Aici puteți găsi bucăți de mere, pentru a vă menține sănătoși și forțoși, flori de hibiscus, pentru relaxare și strălucire, coji de portocale, pentru a vă aroma și condimenta viața, coajă de măceșe pentru a pipera puțin rutina zilnică și bucățele de cireșe, pentru un strop de nebunie!


Și dacă încă nu vă vine a crede, vă provoc la un exercițiu! Fuguța, găsiți un loc liniștit prin casă, așezați-vă comod (luați și o ceașcă cu ceai proaspăt, aburind) și închideți ochii. Imaginați-vă că sunteți pe o pajiște încărcată cu flori de pădure, că stați întinși pe iarba verde, la umbra răcoroasă a unui cireș. Concentrați-vă și auziți cum vântul suflă ușurel printre frunzele copacilor, păsările ciripesc ușor în iarbă, grauri pofticioși se înfruptă din pulpa dulce-acrișoară a cireșelor, iar parfumul proaspăt, fructat, de vară se răspândește în aer. Soarele încălzește ușor pajiștea, razele lui prietenoase vă mângâie ușor și vă sărută sufletul, iar undeva, în depărtare, în căsuța pădurarului, un ceainic fluieră ușor, anunțând că, viața...


Exercițiu ăsta merge de minune la început de săptămână, când prinși într-un birou corporatist, cu aerul condiționat șuierând zgomotos, tot ce ne-ar trebui ar fi o excursie prelungită la pădure, într-o poieniță luminată, răcoroasă, cu un termos plin ochi cu ceai revigorant! Cam asta îmi doresc și eu să realizez cu blogul meu! O oază de răcoare, energie și nebunie, în jungla urbană.

Blogging-ul, ceaiul și scrisul sunt pentru mine o pasiune nebună, atât de nebună, în cât le-aș închina și ode:


De ce și crazy și wild?! Pentu că în viață, fără un strop de nebunie și sălbăticie, ar fi tare greu să răzbim. Și asta se vede și în ceea ce fac, în ceea ce este blog-ul meu, dar și în viața de zi cu zi (asta când nu sufăr de crize de isterie...). Așa cum într-un cireș pot "locui" împreună fără să se certe, ba chiar fac ansamblul mai frumos, așa cum un ceai este mai bun când combină mai multe arome, și blogul meu își propune să îmbine mai multe idei, gusturi și arome, pentru un ansamblu vivace.

Și pentru că știm cu toții că

, îmi doresc ca prin ceea ce fac, să reușesc să vă fac să fiți măcar puțin mai bine, mai echilibrați, mai fericiți, în haosul ăsta numit viață!

Haideți să ne împrietenim la o ceșcuță de ceai, să uităm de bariere, reguli și stereotipuri, să fim iar copii, autentici și un pic mai nebuni.Voi ce sortiment de ceai sunteți?

2 comentarii:

 1. Eu cafea. Neagra, lunga cat o zi de vara si cu doua pliculete de zahar, poate 3.
  Iti doresc mult succes la concurs, ai descris foarte frumos ce fel de ceai e blogul tau! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Urmeaza o postare si despre cafea. La cat de mult imi place si ea, nu aveam cum sa o ignor! O cana uriasa de cafea dulce-amaruie, cu multa frisca. Deja papilele mele gustative o iau razna.

   Ștergere