joi, 14 aprilie 2016

Trenuri curate, călătorii minunate!C.F.R. Călători a lansat în luna aprilie Campania trenuri curate, călătorii minunate!, campanie ce se desfășoară la nivel național, în trenuri dar și alte locații feroviare.

Spuneți NU gunoaielor, optați pentru o călătorie civilizată, cu voie-bună și zâmbet pe buze! Până și indicatoarele vă cer asta și știu că SE POATE!! :) Campania este susținută de Ministerul Transporturilor și inițiată de C.F.R. Călători fiind bazată pe acțiuni de voluntariat, voluntari care vor călători în trenurile C.F.R. și vor face lobby printre pasageri, pentru susținerea Campaniei, iar activitățile propriu-zise de igenizare și salubrizare fiind susținute de salariații C.F.R., din considerație pentru călători!

De asemenea cei din cadrul C.F.R. Călători sunt deschiși comunicării, acceptă sugestii, opinii, tips and tricks-uri de la călătorii ce își doresc să contribuie în mod constructiv la îmbunătățirea călătoriilor cu trenul și vă așteapăt sugestiile la comunicare.calatori@cfrcalatori.roDin partea C.F.R. Călători, ca acțiuni concrete (luna august, desemnată și luna curățeniei): 


  • Vagoane (salubrizare radicală,curățare tapiţerie, cabine toalete, spălare-reparare perdele, etc)
  • Subansamble ale vagonului (demontarea şi vopsirea coşurilor de gunoi, etc);
  • Zona salonului și a compartimentelor (repararea melaminei deteriorate, a mecanismelor de acţionare a ferestrelor, închizătorilor şi opritorilor, verificarea uşilor, a mecanismelor acestora, efectuarea reglajului necesar);
  • Peroane urcare şi culoar lateral (verificarea și repararea sistemelor de rulare a uşilor laterale şi frontale, a mecanismelor de închidere-deschidere a uşilor de acces în vagon și a uşilor frontale acționate prin panoul electric;
  • Exteriorul cutiei vagonului (spălarea tablelor de indicaţie şi, unde este cazul, revopsirea acestora şi refacerea inscripţiilor);
  • Instalaţii electrice (verificarea și repararea funcţionării instalaţiilor de climatizare și ventilaţie, a instalaţiilor de iluminat și a dispozitivelor de afișaj) ;
  • Subansamble cu implicare în siguranţa circulaţiei (verificarea subansamblelor boghiului, a timoneriei de frână, ungerea articulaţiilor, verificarea aparatelor de tracţiune şi legare, de ciocnire).


De asemenea, AJUTORUL călătorilor pentru buna-desfășurare a Campaniei este esențial! Aveți curaj și atunci când sesizați că cineva încalcă regulile de bună-cuviință, spuneți! Șefii de tren (nașii) sunt acolo nu doar pentru a vă composta biletele ci și pentru a soluționa conflictele sau orice situații neplăcute ivite. Și dacă vă place cum vă servesc, un MULȚUMESC nu a omorât pe nimeni!

Plus că, dragi călători și voi puteți contribui la buna-desfășurare a campaniei:

- strângeți după voi (coșurile de gunoi sunt în fiecare vagon, puneți gunoiul acolo)
- când mergeți la W.C. gândiți-vă că după voi mai vin și alții și vor să găsească toaleta la fel de curată
- nu mai aruncați mucuri de țigări oriunde în jur
- nu încurajați cerșetoria 
- nu este cazul să vă dați frâu liber imaginației pe banchetele, măsuțele ori ușile vagoanelor

Dacă vreți să susțineți și voi campania, sau să aflați mai multe informații despre viitoarele campanii organizate de C.F.R. Călători, puteți da un like paginilor de Facebook:


Dacă aveți întrebări sau sugestii, puteți să comentați la acest articol și vă răspundem în cel mai scurt timp cu putință!


Eu zic să ne unim cu toții și să acționăm, căci merităm să călătorim civilizat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu