luni, 28 martie 2016

Cum alegem perdelele

De când mă "joc" de-a gospodina, m-am confruntat cu fel de fel de situații pe care înainte le rezolvau alții sau care îmi păreau firești.

Ce am observat din ce în ce mai des aici, este că multe persoane nu știu cum să își aleagă potrivit perdelele.

Așa că postul de astăzi vreau sa fie despre alegerea perdelelor, gornizelor si accesoriilor destinate înfrumusețării perdelelor.

În multe cazuri am văzut că anumite fete aleg gornizele fix cât lățimea ferestrei. Ei bine, NU este corect. Dacă lățimea ferestrelor voastre este să zicem de 2 m, vă sfătuiesc sa alegeți gorniza mai lungă, de peste 2,5 m. Dacă nu faceți asta, perdelele vor pica prost, putând ca ceilalți să vadă în casă.

În ceea ce privește perdelele, acestea trebuie să aibă de trei ori lâțimea ferestrei (pentru 2 m, perdelele vor avea 6 m) pentru a crea falduri frumoase, bogate, oferind un aspect îngrijit ferestrei. De asemenea, dacă ați opta pentru aceeași lățime, când o să trageți perdeaua este posibil nici să nu acopere toată fereastra.

În ceea ce privește lungimea perdelelor, puteți alege perdele până în podea sau până deasupra caloriferelor. Această alegere ține strict de preferințe. Din punctul meu de vedere, perdelele până la podea sunt mai elegante.

Dacă vă doriți și perdele și draperii, când vă alegeți gorniza țineți cont de acest aspect și optați pentru una care să aibă două bări de susținere. Una pentru perdea și una pentru draperie. NU puneți si perdeaua și draperia pe aceeași bară pentru că la închiderea lor, va avea un aspect urât.

Aceesorii: dacă vă doriți ca în timpul zilei să prindeți perdelele sau draperiile pentru mai multă lumină în casă, vă recomand magneții.

Dacă mai aveți întrebări, nelămuriri sau idei, vă aștept cu mare drag părerile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu