Treceți la conținutul principal

Scrub pentru buze cu miere şi scorţişoară

Îngrijirea buzelor este la fel de importantă ca îngrijirea părului, a corpului sau a unghiilor. Măcar o dată pe lună puteţi face un scrub cu care să vă răsfăţaţi "ustensilele" de pupăcit.

Şi pentru că se apropie sărbătorile, scrubul de astăzi este inspiraţi de mirosul specific anotimpului rece:

Un scrub de buze cu miere si scortisoara, cu un miros divin, pentru buze catifelate, numai bune de sarutat.


Ingrediente:

- 2 linguriţe zahăr brun
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 linguriţă miere
- 1/2 linguriţă ulei de măsline virgin, presat la rece

Preparare:

Într-un recipient (nu foarte mare) se amestecă toate ingredientele, până când se întrepătrund şi devin ca o pastă.

Utilizare:

Se aplică pe buzele umede, cu mişcări uşoare, circulare. Se clăteşte cu apă călduţă. Puteţi aplica un balsam hidratant pe buze după exfoliere.

Sfat:

Dacă vă mai rămâne scrub, îl puteţi păstra câteva zile într-un recipient (borcan mic) la frigider.

Un scrub de buze cu miere si scortisoara, cu un miros divin, pentru buze catifelate, numai bune de sarutat.

Despre ingrediente:

- zahărul are rol exfoliant, datorită particulelor dure, "ascuţite" şi are şi un gust plăcut
- scorţişoara are proprietăţi antibacteriene
- mierea şi uleiul de măsline hrănesc şi hidratează buzele, "îmbunând" din asprimea zahărului

Voi cu ce alte produse vă exfoliaţi buzele?


Eng.

Taking care of your lips it's an important business, sa at least once a month you shoul make a lip scrub.
And cuz Christmas is just around the corner, today's lip scrub it's inspired by winter spices!

Ingredients:

- 2 teaspoon brown sugar
- 1 teaspoon grounded cinnamon
-1 teaspoon honey
- 1/2 teaspoon virgin olive oil

How to prepare:

Mix all ingredients in a medium bowl until it turns into a paste.

How to use:

Applay to wet lips, with soft, circular movements. Rinse with warm water. You can use a lipbalm for a better and quick results.

About ingredients:

- sugar- it's the exfoliating factor, cuz it's "sharp" form
- cinnamon- it is used for it's antibacterial properties
- olive oil- for it's moisturizing properties

Comentarii

  1. super tare..eu chiar nu stiu trucuri pentru exfoliere.de obicei folosesc doar balsamul de buze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine sa exfoliem buzele din cand in cand, ca sa evitam aparitia ridurilor, a formarii punctelor negre, etc. Plus ca dupa exfoliere rujul se aplica si rezista mult mai mult pe buze :)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Asa este. Ingredientele de mai sus se gasesc in orice bucatarie, iar scrubul are efect garantat.

      Ștergere
  3. In afara rujului si a balsamului nu am folosit nimic. Am sa-mi fac si eu aceasta reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cand in cand e foarte utila! Face bine circulatiei, plus ca face pielea buzelor foarteeeee fina.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenu...

File de iubire

Când aveam fundițe-n păr și rochițe cu buline, Visam la marea iubire,  Ca-n romanele citite pe sofa de străbunica. Am crescut cam repejor Și cu mare bucurie rochița de școlăriță am îmbrățișat. Dar la visul de iubire tot n-am renunțat. La liceu, cu lumea-n cap și speranțe de-mplinire, Am fugit după iubire... Doar că lesne mi-am dat seama că nu-i totu' ca-n romane Și tare m-am supărat pe romanele citite, Pe poveștile trăite și personajele iubite. Dar când timpu a mai trecut Și mai mare am crescut, Ușor am realizat că mitul despre iubire Poate fi înfăptuit lângă omul potrivit. De-a lungul timpului, dar mai ales în facultate, am învățat că un bun scriitor este acela care a cunoscut viața cu tot ce presupune ea: greutăți, bucurii, suișuri și coborâșuri, durere și fericire, lacrimi, agonie, disperare- dar nu s-a lăsat înfrânt de ele, ci le-a împletit cu măiestrie în povești inedite, ce fac delicul publicului. Și asta tocmai pentru că cititorul î...

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se des...