miercuri, 25 noiembrie 2015

Roata culorilor | Color wheel

Roata culorilor poate fi utilizată în cosmetică, pe partea ce ține de colorimetrie. Ea este utilă hair stylist-ilor, machiorilor, designerilor vestimentari, etc.

Roata culorilor este compusă din:

1. culori primare (roșu, galben și albastru)
2. culori secundare (verde, portocaliu și mov)
3. culori terțiale

Mai departe, aceste culori se împart în:

- calde (roșu, galben, spre verde deschis)

- reci (mov, albastru, verde închis)


Cum putem utiliza roata culorilor în machiaj...

În roata culorilor întâlnim culorile complementare, adică acele culori care se află la capete diametral opuse și se recomandă evitare utilizării acestor combinații pentru că nu sunt plăcute ochiului.

Ex.: Roșu și verde se află pe roata culorilor la capete diametral opuse! Folosim verde pentru a ascunde urmele de roșeată și invers. Deci, atunci când dorim să ascundem o imperfecțiune a tenului, ne uităm pe roata culorilor și căutăm acea culoare opusă pentru a o utiliza la macarea defectelor.

Culorile analog sau vecine, ajută la crearea unui design armonios, uniform, plăcut ochiului, deoarece se trece în degrade de la o culoare la alta.

Triada de culori, adică acele culori aflate la distanțe egale pe cerc, conferă echilibru. În machiaj putem folosi o culoare dintre acestea trei care să domine, să fie mai puternică, iar celelalte două, mai blânde.

Pe lângă acestea, mai amintesc de culorile tetradice și cele în pătrat, ce oferă o posibilitate mai mare de a te juca cu nuanțele, însă și în cazul acestora este nevoie de o culoare dominantă.

Util în machiaj este să vă procurați o astfel de roată, iar dacă între timp vreți să vă jucați puțin, vă invit să aruncați un ochi aici.Eng.: You can use the color wheel in make up, hair styling, fashion, etc..
The color wheel is consist of:
1. primary colorus (red, blue, yellow)
2. secondary colours (green, orange, violet)
3. tertiary colours

Moving forward, these colors are divided into:

- warm colours (red, yellow to light green)
- cold colours (violet, blue to dark green)

How can we use it in makeup...
Complementary colours are the opposite colours, like red and green. In makeup we use these colorus to hide imperfections. Green can hide red (like acne) and red can hide green. 

Analog colours are used for a balanced, pleasant makeup, cuz it's in gradient.

The triad of colours (3 colours) are the colours located equidistant on the whell. Are used to provide blance to the makeup. We must use a dominant color for the makeup and the other two a little bit faded. Ex. blue- orange- green

I will also mention the tetrad and in square colours. Like for the triad colours, it's important to choose one dominant and the rest faded. Ex. red- orange- blue- green

For a nice makeup, it's quite useful to buy a color wheel, but till then, you can play with some colours here.


Kisses!Images: 1 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu