miercuri, 11 noiembrie 2015

Pregătirea tenului pentru machiaj

Înainte de a ne machia, indiferent dacă ne machiem singure, acasă şi mai ales dacă vrem să recurgem la serviciile unui profesionist, este nevoie să parcurgem câţiva paşi esenţiali. Paşi ce vor contribui la reuşita machiajului.

Aceşti paşi sunt:

- demachiere
- exfoliere
- tonifiere
- hidratare
- pensare

Prin demachiere înţelegem curăţarea tenului de impurităţile de suprafaţă. Aceasta se realizează fie cu apă şi săpun, fie cu ajutorul unor produse special destinate acestui proces. Prin demachiere nu ne referim numai la eliminarea produselor de machiaj. Aşadar, aceasta trebuie executată indiferent dacă sunteţi sau nu machiate. Acest pas îl puteţi realiza voi acasă, fie specialistul, de la caz la caz.

Tips: demachiere sprâncenelor se va face în răspăr. Printre firicielele de păr din sprâncene se strâng cele mai multe impurităţi, iar pentru a le îndepărta eficient este necesar să executaţi demachiere în sens invers creşterii părului.

În mod ideal ar trebui să vă exfoliaţi atât tenul, cât şi pielea o dată pe săptămână. Ce este important să ştiţi este faptul că acest procedeu trebuie executat cu 1-2 zile înainte de a apela la un machior, pentru a evita înroşeala, iritaţiile, etc. Rolul exfolierii este de a curăţa pielea în profunzime, a elimina celulele moarte şi a conferii pielii un aspect luminos, revigorat, reîmprospătat.

Tips: Acelaşi lucru este valabil şi în  cazul pensatului!

Pregatirea tenului pentru machiaj, cativa pasi simplii

De tonifiere şi hidratare (precum şi de demachiere) în mod normal trebuie să se ocupe machiorul la care apelaţi. Mai ales dacă prestează servicii de calitate.

Dacă realizaţi machiajul acasă, cu mânuţele voastre, nu săriţi peste paşii menţionaţi mai sus (tonifierea şi hidratarea). Aceştia sunt utili pentru un machiaj rezistent, cu aspect neted, natural.

Tips: Dacă nu aveţi tenul hidratat, acesta va tinde să absoarbă apa şi alte minerale din fondul de ten şi alte produse de machiaj, iar aspectul final va fi neplăcut, cu iregularităţi, efect de mască!

Pregatirea tenului pentru machiaj, cativa pasi simplii

Aşasar, nu uitaţi de cei cinci paşi esenţiali în realizarea unui machiaj deosebit, plus încă unul, poate cel mai important: aveţi încredere în voi!

Despre exfoliantul din imagini vă voi vorbi într-o altă postare!

Sper ca informaţiile prezentate să vă fie utile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu