sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Balsam de buze home-made

Când am timp liber îmi place să prepar tot felul de balsamuri, săpunuri, parfumele... Urmez şi reţete precise, pentru rezultate garantate, dar îmi place şi să experiementez.

Săptămâna aceasta am preparat un balsam de buze hidratant, după o reţetă găsită pe Elemental. Cu mare încântare, mă declar cât se poate de mulţumită de rezultat!

A home-made lip balm easy to make for all of you beauty lover!
Pentru 6 ml de balsam aveţi nevoie de :

Faza A:

- unt de shea: 2.5 g
- ulei de susan: 2 g
- ceară de albine: 1.5 g

Faza B:

- 1 picătură ulei esenţial (eu am folosit de grapefruit)
- 1 picătură de vitamina E

Preparare:

În vase curate, sterilizate, se pun pe baie de abur ingredientele din faza A. În reţeta originală se folosea ceară de albine pură (nu schimbă culoarea preparatului), însă eu am utilizat ceară simplă, fapt pentru care balsamul are o culoare gălbuie. Amestecaţi ingredientele până se topesc, apoi îndepărtaţi-le de sursa de căldură şi adăugaţi ingredientele din faza B, amestecând bine. Dacă se întăresc înainte de a le turna în forma de balsam, le puteţi reîncalzi.
Turnaţi balsamul în forma aleasă şi lăsaţi să se întărească pentru câteva ore sau cel mai bine până a doua zi.

Eu sunt foarte mulţumită de acest balsam, este cu adevărat hidratant, rămâne foarte mult timp pe buze, iar în sezonul rece este ideal! Mai ales dacă mergeţi la munte, este soluţia potrivită pentru protejarea buzelor.

A home-made lip balm easy to make for all of you beauty lover!


Câteva informaţii despre ingredientele utilizate:

- uleiul de susan, se foloseşte în prepararea cosmeticelor ca ulei de bază pentru tratarea pielii uscate. Se absoarbe foarte uşor, astfel ajută şi la transportarea altor substanţe în piele, cum ar fi uleiurile esenţiale.

- untul de shea, este foarte bine tolerat de piele şi are rolul de a calma pielea iritată sau obosită.

- vitamina E, protejează pielea de radicalii liberi, are efect antirid şi antioxidant, previne îmbătrânirea prematură a pielii.

- uleiurile esenţiale, se utilizează pentru a parfuma balsamul. În funcţie de tipul de ulei ales, proprietăţile pot diferi (anti-stres, relaxant, revigorant, etc.)

Şi pentru că se apropie luna decembrie, am o surpriză pentru voi! La orice machiaj, primiţi cadou un balsam de buze ca cel de mai sus!

A home-made lip balm easy to make for all of you beauty lover!Un weekend minunat să aveţi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu