luni, 12 octombrie 2015

Pregătirea feţei pentru machiaj

Pentru a obţine un machiaj reuşit, care să reziste, este nevoie să ne pregătim faţa temeinic înainte de a începe procesul de înfrumuseţare.

Postarea de astăzi o voi dedica în totalitate expunerii paşilor corecţi pentru pregătirea feţei pentru machiaj.

Avem de urmat câţiva paşi foarte simplii:

- exfoliere
- demachiere
- tonifiere
- hidratare

Exfolierea este necesară pentru eliminarea celulelor moarte de la nivelul pielii şi pentru a obţine un efect de reînnoire şi luminozitate. Acest procedeu este indicat a se efectua 1 dată pe săptămână, dar NU în aceeaşi zi în care urmează să vă machiaţi, mai ales dacă aveţi de gând să folotiţi mai multe produse. De exemplu, eu folosesc un amestec de mălai şi miere de albine pentru a îmi exfolia faţa şi pot spune că este mult mai bun decât multe produse din comerţ.

Înainte de a vă machia, indiferent că vreţi să obţineţi un look profi sau nu, demachierea este un pas peste care NU trebuie să treceţi. Important este să utilizaţi produse adecvate tipului vostru de ten, de calitate, care să elimine impurităţile, urme ale altor produse de machiaj, etc.

Demachierea se va începe întăi din zona ochilor şi a buzelor, folosind produse speciale, care să nu agreseze prea tare aceste zone, atât de sensibile. Îmbibăm dischete demachiante cu soluţia specială pentru demachierea zonelor sensibile, apoi le presăm uşor pe ochi, timp de zece secunde, pentru a îşi face efectul. După acest timp, executăm demachierea cu mişcări uşoare, de sus în jos. Nu folosim mişcări de la stanga la dreapta sau invers, pentru că în timp dăunează ochilor.

Pentru restul feţei, NU vom îmbiba dischete demachiante cu produs, ci îl vom folosi direct pe faţă. Punem bulinuţe mici de produs pe tâmple, nas, bărbie şi oraji, apoi cu mişcări circulare, împrăştiem produsul pe toată suprafaţa tenului şi în cele din urmă clătim.

Pentru o şi mai bună curăţare a feţei, putem utiliza după demachiere un gel purifiant.


Eu utilizez un demachiant lejer, de la Apidermin, de care sunt foarte mulţumită. Demachiază foarte bine, este potrivit şi zonelor sensibile şi nu îmi irită tenul, care este cam pretenţios de felul lui. Pentru tenul meu, care este unul mixt, cu tendinţă acneică, folosesc gelul de la Pellamar. Curăţă faţa în profunzime şi o lasă curată şi catifelată.

Cât despre tonifiere, vă spun sincer că nu urmez mereu acest pas, însă este necesar pentru un plus de vitalitate a tenului, precum şi pentru reglarea PH-ului pielii. Dacă daţi peste o apă termală de care să fiţi mulţumite, o puteţi folosi cu încredere. Pulverizaţi usor pe faţă, de la o distanţă de câţiva centimetrii, apoi după ce o lăsaţi puţin să acţioneze, curătaţi cu o dischetă de vată.

Hidratarea este cea mai importantă pentru a obţine machiajul perfect pe care toate îl dorim atât de mult. Un ten hidratat nu va schimba culoarea fondului de ten, nu va modifica structura produselor aplicate şi va avea un aspect fin, catifelat, fără să adune sau să strângă fondul de ten în acele zone uscate ale feţei, ce conferă un apect neplăcut, ca de tencuială, lăsând să se observe că pe faţă parcă aţi avea o mască.


În imaginea de mai sus, de la stânga la dreapta puteţi vedea apa termală pe care o utilizez când am timpul şi cheful necesare tonifierii.

Crema hidratantă cu extract de măceşte de la Cosmetic Plant se potriveşte tenului meu ca o mânuşă, iar pentru mine este o bază excelentă pentru fondul de ten.

Şi pentru că ochii sunt un fel de carte de vizită a noastră şi ei au nevoie de îngrijire specială! Crema cu extract de cătină, tot de la Cosmetic Plant este cât se poate de potrivită mie. Pentru că stau foarte mult timp în faţa laptopului, pentru că trezirea este cât se poate de dimineaţă, iar cearcânele mă asediază, această cremă este iubibilă! Are un miros plăcut de cătină, se absoarbe rapid în piele, ceea ce e un mare plus şi este eficientă!

După ce aţi urmat toţi aceşti paşi, aşteptaţi 5 minuţele, apoi vă puteţi apuca cu mare drag de machiaj!!


P.S.În prima imagine puteţi observa o cremă despre care nu am vorbit. Eu o utilizez după spălarea feţei cu gelul purifiant, la demachierea de seară. Însă, nu este cazul să o aplic şi înainte de machiaj, pentru acestea fiind suficientă doar crema cu extract de măceşe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu