miercuri, 11 martie 2015

Uleiul de cocos

De mai bine de un an de zile utilizez uleiul de cocos, pe post de produs de beauty... Și clar o să îl mai utilizez și de acum înainte!

În primul și în primul rând ador mirosul plăcut, fin, de cocos pe care îl emană acest ulei, dar și textura fină, nu la fel de uleioasă ca cea a uleiului de migdale ori măsline...
Apoi diferitele forme de întrebuințare a uleiului de cocos mă fac să îl apreciez atât de mult!

Eu îl utilizez în/ca:

- măști de păr
- demachiant
- cremă contur ochi
- cremă de mâini/unghii/cuticule
- cremă pentru tălpile uscate
- ulei după epilat (absolut genial și foooooooooarte calmant)
- cremă de corp (lasă un miros atât de plăcut și o piele cât se poate de hidratată fără să o încarce ori să devină uleioasă)


La ce mai este util uleiul de cocos:

- îngrijire dentară
- înlăturarea stresului
- previne îmbătrânirea prematură a pielii
- consumat intern, facilitează digestia, pierderea în greutate și previne bolile de inimă

Iar gustul și mirosul... DI-VI-NE!!!

Până acum am utilizat doar uleiul de cocos de la Solaris, iar recent am achiziționat din DM un borcănel de 500 ml, la aproximativ 25 roni.

Am încercat și uleiul de la DM, și deși prețul este mult mai avantajos în cazul acestuia, când îl voi termina o să revin la cel de la Solaris.

În primul rând, cel de la Solaris este mai parfumat, pe când cel de la DM sinceră să fiu nu am simțit ca măcar să miroasă puțin a cocos... Textura este asemânătoare la amândouă, deși la cel de 500 de ml se simte mai grunjos.

Un ulei de cocos bun trebuie să fie solid la temperatura camerei, devenind lichid în contact cu o sursă de căldură.
Efectele sunt asemănătoare în cazul ambelor firme, însă aș vrea să simt mirosul specific de cocos al uleiului... e de la cap, însă când îmi intră în nări mirosul, pur și simplu mă relaxez total! Nu e doar un program de beauty, ci și de relaxare și inducere a unei stări de bine.

Vă recomand cu încredere uleiul de cocos, cu menținea că este foarte important să alegeți un ulei 100% din cocos, presat la rece.

Pentru "rețete" de cum să folosiți uleiul, fiți pe fază: vor urma!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu