Treceți la conținutul principal

Săculeți parfumați cu lavandă

Iubesc LAVANDA! Și în același timp ador ca dulapul în care îmi țin hainele să miroasă frumos și să fie bine protejat împotriva moliilor, daaaaaaaaar DETEST naftalina!

Așa că, de ceva ani așez strategic în șifonier, în funcție de mărimea lui, 1-2 săculeți cu lavandă! Nu doar că hainele păstrează un parfum plăcut, delicat de prospețime, de vară și de libertate, dar bestiile acelea înaripate de molii îmi lasă hăinuțele în pace!

Asta și pentru că lavanda este un remediu naturist împotriva acestor insecte...


Pentru că eu am renunțat să îmi cumpăr săculeții cu lavandă din comerț, D.I.Y.- ul de astăzi vrea să vă învețe să vă confecționați proprii săculeți acasă.

Așadar, aveți nevoie de:

- 1 cutie ceai de lavandă vrac (ca cel de la Dacia Plant)
- 1 săculeț organța (sau din pânză; cei din pânză sunt mai practici)
- ulei volatil de levănțică (opțional)

Instrucțiuni:

Umpleți săculețul cu lavandă, până trece de jumătatea acestuia. Puteți adăuga peste florile uscate de lavandă câteva picături (maxim 6) de ulei volatil.
Legați săculețul la gură și gata! Tot ce rămâne de făcut este să îl puneți în șifonier, agățat de un umeraș sau direct pe baza de lemn a acestuia.


La ce altceva mai este utilă levănțica:

- eliminarea stărilor depresive
- diminuarea tensiunii arteriale
- adjuvant în tulburări ale inimii
- adjuvant în stări de insomnie, iritabilitate, melancolie, amețeli, stări de anxietate
- dezinfectant al căilor respiratorii
- calmant în tusea convulsivă ori spastică
- efect relaxant și destresant


Așadar, puteți să vă decorați casa cu buchețele uscate de lavandă, să utilizați uleiul de levănțică în aroma-terapie sau să vă desfătați simțurile cu o ceșcută de ceai aburind!

Și pentru că tot veni vorba de ceai, să vă împărtășesc câteva din proprietățile acestuia și beneficiile pentru sănătate:

- armonizarea stării psiho-emoțională
- detoxifierea organismului
- protejarea organismului împotriva stresului, contribuind la funcționarea normală a sistemului nervos, cardio-vascular și digestiv
- contribuie la menținerea sănătății pielii, mucoaselor și a părului

Totuși, nu este recomandat femeilor însărcinate.

PONT! Dacă văruiți dormitorul î sau utilizați obiecte de decor (perne, pătură, lenjerie de pat, covor, etc.) în nuanțe de lavandă, veți fi mult mai relaxați, iar starea de somn se va instala mult mai repede!
Aviz părinților care își doresc ca bebelușul lor să fie mai liniștit și să aibă un somn mai bun.

Dacă doriți să vedeți o gamă mai largă de astfel de nuanțe, accesați acest link.

Sper ca informațiile să vă fie utile și de ce nu, să încercați și voi să vă confecționați proprii săculeți parfumați!

Comentarii

  1. Cred ca nu exista cineva care sa nu iubeasca lavanda. Am sa incerc sa fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi e tare drag proiectul asta. Nu e costisitor, e usor de facut si parfumeaza casa sublim

      Ștergere
  2. Eu o ador! Imi place foarte mult cum miroase. Nu stiam ca protejeaza impotriva stresului sau cel putin nu m-am gandit la beneficiile care le putem avea dupa utilizarea ei.
    Mi-ar surade idee sa am un dormitor in nuante de lavanda. Cred ca ar fi visul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand sunt super nervoasa si stresata imi umplu cada cu apa calda si saculeti de lavanda si stau asa pana mi se increteste pielea. Dupa ma simt ca noua. :)

      Cu siguranta un dormitor in culoarea asta ar fi superb.

      Ștergere
  3. Multumim pentru sfaturi, voi cumpara ceai si voi trece la ,,atac" si eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place mult lavanda..ii ador mirosul..eu am cateva sapunele naturale.cu miros de lavanda..sunt mirifice

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac mult. Si mi-am mai luat spray pentru textile. Doamne, cum e si el...

      Ștergere
  5. Iubesc lavada. As incerca ce ne-ai propus. Totusi la capitolul- baut ceai ma gandesc ca ar trebui sa te intreb daca oare sti de face rau femeilor care alapteaza...ma gandesc ca daca celor care sunt insarcinate nu e recomandat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saculetii cu lavanda nu sunt recomandati gravidelor pentru ca are ulei esential, iar uleiurilea astea nu sunt recomandate femeilor insarcinate.

      Ca ceai, daca alaptezi nu cred ca ar fi o problema, tinand cont ca are efect calmant, dar cred ca cel mai sigur intrebi medicul de familie.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde