marți, 10 februarie 2015

Lumânările din parafină

Nu mai e deja un lucru surprinzător că iubim atmosfera pe care o pot oferi câteva lumânărele parfumate, strălucind jucăuș la ceas de seară...
Ceea ce este însă surprinztor este faptul că fix aceste lucruri care îți bucură inima, îți înfrumusețează căminul și de ce nu, mai diminuează și din stresul de zi cu zi, pot fi o amenințare la adresa ta și a stării de sănătate a celor dragi ție!

Poate că vă întrebați ce ar putea fi atât de dăunător la niște biete lumânări parfumate...

Ei bine, materialul din care majoritatea sunt făcute, anume parafina, în momentul în care se topește, eliberează în aerul din încăpere... PLUMB! Pe care noi, îl inhalăm, de bună-voie și nesiliți de nimeni! Plumb, care în timp, poate duce la diverse afecțiuni de sănătate, printre care și cancerul.


Bun, dar ce este de făcut dacă ne plac lumânările, ne place atmosfera pe care acestea o aduc în căpere și adorăm serile romantice la lumina sclipitoare, caldă și relaxantă a acestora!?

Ei bine, putem să ne INFORMĂM atunci când ne cumpărăm lumânările și să le alegem pe surorile lor mai bătrânele, cele confecționate din ceară de albine. Și dacă alegem să fie și parfumate, să avem grijă ca parfumul lor să fie dat de uleiuri naturale, obținute din plante și nu prin procesare chimică.

E drept că și prețul acestora e posibil să fie ceva mai piperat, însă, pe termen lung vă veți da seama că investiția a meritat: căci investiți în sănătatea voastră și a celor dragi vouă!

Sper ca aceste informații să vă fie utile și să vă bucurați de o sănătate de fier!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu