luni, 16 februarie 2015

Lacrima mării- perla!

Despre perle s-au spus și se vor spune în continuare mii de povești și poveți! Subiect de film, cărți, pictură, a fascinat oamenii și mai ales femeile din cele mai vechi timpuri! Și cum să nu nască atâtea mituri în jurul ei, când atât de fragilă, poate dezbina oameni, uni țări și porni războaie!?

Născută din suferință, pentru că perlele se formează din însăși durerea scoicii ce o creează, este atât de frumoasă și de pură, în cât ai putea crede că însăși îngerii și-au adus contribuția la facerea ei! Când firicele de nisip pătrund în interiorul scoicii, acestea o rănesc, iar scoica, pentru a se apăra începe să înfeșe în calcar firicelele de nisip, pentru a nu o mai răni: și așa, în ani, se naște perluța, mică, gingașă și atât de netedă! O muncă sisifică, de a îndepărta durerea, ce totuși naște o piatră atât de râvnită!

De diferite culori, printre care roz pal, alb sidefiu și chiar și negru, acestea din urmă fiind cele mai rare, perlele înfrumusețează oricând o femeie! Folosite în cercei, coliere, brățări sau inele, purtate cu încredere și modestie, oferă oricui un aer chic, elegant, plin de mister.

De asemenea, consider că a investi într-o bijuterie cu perle veritabile, chiar dacă sunt de cultură, reprezintă o investiție inteligentă: pot astfel deveni bijuterii de familie, cu o poveste a lor, oferite din generație în generație, în momente semnificative. Deși un colier cu perle veritabile este mai scump decât unul cu falsuri ori cu mărgele doar învelite în sidef, consider că pe termen lung veți câștiga mult mai mult decât satisfacția de moment! Desigur, această alegere rămâne la latitudinea fiecăruia dintre voi.

Însă, revenind la subiectul postării de azi, perlele veritabile, pot afirma că dintre toate bijuteriile din lume, acestea sunt preferatele mele!
Atât de mici, de fragile, de fine... mă duc cu gândul la o liniște desăvârșită: într-un fel, parcă poartă în structura lor liniștea adâncurilor.
Cum puteți recunoaște perlele din multitudinea de falsuri de pe piață, falsuri ce se prezintă ca veritabile:

- perlele adevărate sunt reci în contact cu pielea și se încălzesc abia după ce au fost purtate câteva minute
- o altă metodă, dar și cea mai eficientă, este să încercați perluțele cu dinții: dacă le simțiți nisipoase, atunci fiți siguri că aveți în dinți perle veritabile. Iar dacă vânzătorii se uită într-o dungă la voi, ignorații! La urma urmei ce este mai important!? Să achiziționați perle adevărate sau că x-ulescu se uită ciudat la voi pentru câteva minute....

Mituri și supestiții despre perle:

- se consideră că dacă primiți un inel de logodnă cu perle, căsătoria nu va mai avea loc, sau dacă va fi oficiată, va fi o căsnicie tristă, plină de lacrimi

- nașa este cea care în ziua nunții, la gătitul miresei, îi oferă finei un colier cu perle; acesta face trecerea de la inocența miresei, de la frumusețea ei pură, la greutățile vieții de femeie măritată.

- dacă nu purtați perlele o perioadă lungă de timp, acestea se vor întrista și își vor pierde din strălucire. Pentru a fi fericite, a se încărca de energie și strălucire, este nevoie să fie admirate, purtate, să intre în contact cu energiile și pielea purtătoarei.

- nu trebuiesc împrumutate, deoarece ele se alimentează cu energia celei ce le poartă, înmagazinând-o, iar prea multe astfel de energii ar putea duce la dezechilibre.

Indiferent de legendele care circulă în jurul acestor minunate bijuterii, un lucru este sigur: nu ai cum să nu le iubești!

Vouă vă plac perlele? Aveți acasă astfel de bijuterii?Mai multe informații despre perle puteți găsi aici și aici.

De asemenea, puteți vizualiza mai jos câteva dintre cele mai celebre perle din lume:

1. Perla Asiei
2. Perla Black Beauty
3. Perla La Peregrina
4. Perla Drexel
5. Regina Perlelor

6 comentarii:

 1. Perla Asiei si perla Peregrina m-au lasat masca ...deci sunt wow !!! <3 <3 nu cred sa fi vazut vreodata ceva mai frumos ...

  RăspundețiȘtergere
 2. Valeria Chertes14 iulie 2017, 00:48

  Si eu iubesc perlele.

  RăspundețiȘtergere
 3. tuturor femeilor cred ca le plac perlele..doar ca sunt destul de scumpe de cumparat..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este, sunt scumpicele, dar valoarea lor creste in timp, plus ca pot deveni bijuterii de familie.

   Ștergere