Treceți la conținutul principal

Lacrima mării- perla!

Despre perle s-au spus și se vor spune în continuare mii de povești și poveți! Subiect de film, cărți, pictură, a fascinat oamenii și mai ales femeile din cele mai vechi timpuri! Și cum să nu nască atâtea mituri în jurul ei, când atât de fragilă, poate dezbina oameni, uni țări și porni războaie!?

Născută din suferință, pentru că perlele se formează din însăși durerea scoicii ce o creează, este atât de frumoasă și de pură, în cât ai putea crede că însăși îngerii și-au adus contribuția la facerea ei! Când firicele de nisip pătrund în interiorul scoicii, acestea o rănesc, iar scoica, pentru a se apăra începe să înfeșe în calcar firicelele de nisip, pentru a nu o mai răni: și așa, în ani, se naște perluța, mică, gingașă și atât de netedă! O muncă sisifică, de a îndepărta durerea, ce totuși naște o piatră atât de râvnită!





De diferite culori, printre care roz pal, alb sidefiu și chiar și negru, acestea din urmă fiind cele mai rare, perlele înfrumusețează oricând o femeie! Folosite în cercei, coliere, brățări sau inele, purtate cu încredere și modestie, oferă oricui un aer chic, elegant, plin de mister.

De asemenea, consider că a investi într-o bijuterie cu perle veritabile, chiar dacă sunt de cultură, reprezintă o investiție inteligentă: pot astfel deveni bijuterii de familie, cu o poveste a lor, oferite din generație în generație, în momente semnificative. Deși un colier cu perle veritabile este mai scump decât unul cu falsuri ori cu mărgele doar învelite în sidef, consider că pe termen lung veți câștiga mult mai mult decât satisfacția de moment! Desigur, această alegere rămâne la latitudinea fiecăruia dintre voi.

Însă, revenind la subiectul postării de azi, perlele veritabile, pot afirma că dintre toate bijuteriile din lume, acestea sunt preferatele mele!
Atât de mici, de fragile, de fine... mă duc cu gândul la o liniște desăvârșită: într-un fel, parcă poartă în structura lor liniștea adâncurilor.




Cum puteți recunoaște perlele din multitudinea de falsuri de pe piață, falsuri ce se prezintă ca veritabile:

- perlele adevărate sunt reci în contact cu pielea și se încălzesc abia după ce au fost purtate câteva minute
- o altă metodă, dar și cea mai eficientă, este să încercați perluțele cu dinții: dacă le simțiți nisipoase, atunci fiți siguri că aveți în dinți perle veritabile. Iar dacă vânzătorii se uită într-o dungă la voi, ignorații! La urma urmei ce este mai important!? Să achiziționați perle adevărate sau că x-ulescu se uită ciudat la voi pentru câteva minute....

Mituri și supestiții despre perle:

- se consideră că dacă primiți un inel de logodnă cu perle, căsătoria nu va mai avea loc, sau dacă va fi oficiată, va fi o căsnicie tristă, plină de lacrimi

- nașa este cea care în ziua nunții, la gătitul miresei, îi oferă finei un colier cu perle; acesta face trecerea de la inocența miresei, de la frumusețea ei pură, la greutățile vieții de femeie măritată.

- dacă nu purtați perlele o perioadă lungă de timp, acestea se vor întrista și își vor pierde din strălucire. Pentru a fi fericite, a se încărca de energie și strălucire, este nevoie să fie admirate, purtate, să intre în contact cu energiile și pielea purtătoarei.

- nu trebuiesc împrumutate, deoarece ele se alimentează cu energia celei ce le poartă, înmagazinând-o, iar prea multe astfel de energii ar putea duce la dezechilibre.

Indiferent de legendele care circulă în jurul acestor minunate bijuterii, un lucru este sigur: nu ai cum să nu le iubești!

Vouă vă plac perlele? Aveți acasă astfel de bijuterii?



Mai multe informații despre perle puteți găsi aici și aici.

De asemenea, puteți vizualiza mai jos câteva dintre cele mai celebre perle din lume:

1. Perla Asiei
2. Perla Black Beauty
3. Perla La Peregrina
4. Perla Drexel
5. Regina Perlelor

Comentarii

  1. Perla Asiei si perla Peregrina m-au lasat masca ...deci sunt wow !!! <3 <3 nu cred sa fi vazut vreodata ceva mai frumos ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Valeria Chertes14 iulie 2017 la 00:48

    Si eu iubesc perlele.

    RăspundețiȘtergere
  3. tuturor femeilor cred ca le plac perlele..doar ca sunt destul de scumpe de cumparat..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, sunt scumpicele, dar valoarea lor creste in timp, plus ca pot deveni bijuterii de familie.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde