vineri, 30 ianuarie 2015

Parfum Zara RoseDeşi mă ţin de ani buni să îmi achiziţionez un parfum de la Zara, până acum câteva zile pot să declar cu mâna pe inimă că nu am deţinut nici măcar o sticluţă minusculă de a lor. E drept că am mai mirosit de pe la unul, de pe la altul, e drept şi că mi-a gâdilat într-un mod plăcut simţul olfactiv, dar cumva, ceva, m-a oprit de la a îmi lua un parfum doar al meu.
Şi uite că în sfârşit, mi-am luat “inima în dinţi” şi am plecat din magazin cu un parfum.
Ce m-a făcut să mă decid, superficial sau nu, a fost ambalajul chic dar simplu şi elegant în acelaşi timp şi parfumul uşor primăvăratic, ce mă duce cu gândul la grădina bunicilor, parfumată, liniştită şi atât de draga inimii mele! Şi poate şi mai superficial, scrisul folosit pentru descriere întregului parfum, mi-a atins corzile sensibile!
Iniţial, ca să fiu sinceră până la capăt, bătălia s-a dat între Zara Rose şi Black, dar, olfactiv vorbind, primul mi-a fost mai drag.
Zara Rose face parte din colecţia Basic, fiind un parfum floral şi ce cred eu că este important de subliniat, este o apă de toaletă, nu de parfum. Cu toate acestea, vă pot spune că spre deosebire de alte ape de toaletă pe care le-am încercat, parfumul persistă destul de mult în timp, chiar până la 1-2 zile, dacă este pulverizat pe haine. Un punct în plus şi unul în minus pentru acest aspect, căci cu cât rezistă mai mult în timp un parfum, cu atât are mai multe substanţe chimice (produse sintetic şi deci dăunătoare) în compoziţie. Dacă evitaţi să il pulverizaţi pe piele, nu ar trebuie să reprezinte un impediment!


În ceea ce priveşte compoziţia parfumului, producătorul ne spune cam aşa:

-                           notele de vârf, cele pe care le veţi simţi primele, dar şi care se vor estompa cel mai repede, sunt: coacăze negre şi note verzi
-                           notele de mijloc, sunt: frezii, bujori, trandafir
-                           notele de bază şi cele care persistă cel mai mult, sunt: mosc şi santal

După cum uşor puteţi să vă daţi seama, este un parfum fresh-dulce, cu arome plăcute, se simte bujorul din compoziţie, alături de mirosul plăcut al freziilor. Faptul că are şi trandafir în compoziţie nu e chiar atât de încântător pentru mine personal, dar măcar nu miroase ca parfumurile bulgăreşti cu trandafir.
E drept că aş fi dorit să persiste ceva mai mult notele de mijloc, însă cele de bază sunt plăcute, lemnoase şi într-un fel fac o trecere frumoasă de la o grădină luminoasă, călduroasă, cu miros de copilărie, la răcoarea bine-venită a unei păduri.
Sticluţa păstrează nota chic şi simplă ca cea a ambalajului de care vă povesteam la început, iar moscul, ştim cu toţii că are acel nu ştiu ce şi nu ştiu cum ce atrage domnii...Cu siguranţă nu regret că am achiziţionat acest parfum, în mod sigur o să mai cumpăr în viitorul apropiat parfumuri Zara şi dacă e să mă întrebaţi, pe acesta clar îl recomand.
Eu am cumpărat varianta de 30 ml, m-am gândit că în caz că nu o să îmi placă măcar o să îl termin repede, apoi 30 de ml sunt uşor de “cărat” în geantă iar suma de 36 de lei nu mi-ar fi frânt prea tare inima, în caz de... dislike! Din fericire, am ieşit cu toţii câştigaţi din această „afacere”.
 Sticluţa păstrează nota chic şi simplă ca cea a ambalajului de care vă povesteam la început, iar moscul, ştim cu toţii că are acel nu ştiu ce şi nu ştiu cum ce atrage domnii...
Voi aţi încercat Zara Rose sau alte parfumuri de la această firmă? Dacă da, ce părere aveţi despre ele şi ce parfum m-aţi sfătui să îmi achiziţionez data viitoare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu