marți, 9 aprilie 2019

Control freak, laissez-faire sau aventurier... Tu ce profil de turist ai?!

Ne mai despart doar câțiva pași micuți de mult așteptatele vacanțe de primăvară și de vară... iar eu numai când mă gândesc la ele parcă deja mă simt mai bine.

Soare, mare, nisip fin, liniște și relaxare, dormit cât, cum și pe unde vreau... of, vacanță de vară, cât mai e până să vii?!

E drept, până la Paște și până în august ne mai îmbătăm noi cu nițică apă rece, mai facem o drumeție, mai plecăm 1-2 zile prin locuri străine, dar emoția aceea autentică a adevăratei vacanțe, a soarelui arzător de Constanța, a brizei sălcii e de neînlocuit!

Și dacă în cazul aventurilor scurte, a drumețiilor și excursiilor pe fugă îmi place să mă las dusă de val, să accept orice provocare și să accept cu drag orice provocare, când vine vorba de adevăratul sejur, devin cel mai control freak om de pe planetă.

Liste interminabile, documentat din zori și până în seară, comparat unități de cazare și câte și mai câte i se năzare minții mele strălucite! Primordial e să găsesc un hotel drăguț, la mare, musai-musai într-o stațiune liniștită, cu parcare privată, loc de relaxare pentru noi și pitici, papa bun și desigur, camere strălucitor de curate. Căci da, microbii, murdăria și altele din această gamă mă înspăimântă.

 Tot căutând, cercetând, studiind și comparând, pentru că știți vorba, iarna îți faci car și vara sanie, cred că am găsit hotelul potrivit pentru sejurul nostru de la mare!
Iar Hotelul Miorița Neptun pare să îmi îndeplinească toate așteptările și pretențiile legate de curățenie ( de care vă spun, sunt obsedată și indeiferent de cât de bine arată un loc eu tot umblu cu dezinfectant în geamantan).

Am ceva emoții însă în ceea ce privește destinația. De un sejur la Neptun nu am mai avut parte de când eram tare micuță. Țin minte și acum acel sejur la mare, căci am nimerit o vreme atât de proastă încât le-am zis alor mei că Doamne Doamne refuză să ne bronzeze. Minte de copil, dar pentru acest repetir (ceva mai obsesiv compulsiv) sper ca Doamne Doamne să ne vrea totuși bronzați și relaxați.

Când le-am spus dragilor mei că ne cazăm la Neptun au cam strâmbat din nas, având impresia că totu-i acolo ponosit și ramolit... s-au înseninat însă instant cănd au realizat că așa un obsedat ca mine nu ar merge-n veci într-un hotel retro la propriu și pe dată m-au rugat să prezint locul ales.

Și ca să îi dau pe spate, am ales să-i impactez cu un control freak poem!


De vrei să te relaxezi și la mare tu visezi,
Într-un loc rafinat, chiar proaspăt renovat,
Fără groaznici-acarieni
Ori saltele ponosite și podele coșcovite

La Neptun eu zic să mergi,
Să dai booked la un hotel, 
Dar nu orice hotel
Ci la Miorița da, dichisit și aranjat

Proaspăt renovat,
Cu saltele nou-nouțe
Condiții de 3 steluțe
Și piscină grandioasă

Pentru tot familionul, de la pici la bunicuț,
Cu terasă și parcare
Cocktail yummy si croissante
Umreluțe ș-implicare.

Totu-i nou nouț acolo,
Ca tu doar să te distrezi
Fără griji să ai sejurul
Și bronzul fără cusur

De stresat să te streseze
Doar costumul ce-l alegi 
Ca să fii zeița plajei
Și de vrei să-ții menții zen-ul

În Hotelul Miorița dă o fugă,
În camera retro-chic stai și te relaxează,
Căci au camere pe orice stil
Control frak, laissez-faire și chiar și aventurier

Pe toți îi va mulțumi și la standarde ok
Personal te vor primi
Ca să uiți de poluare, griji, nevoi și insomnii
Să pleci de la ei doar ca să-ți dorești cât mai repede să... revii!

Mă credeți sau nu, pe toți i-am năucit și repede au search-uit cum arată Miorița și tare s-au bucurat că nu-i vorba de o oiță mică, ci de-o scoică-mpletită cu raze de bucurie, lumini calde de la soare și de-a muzicii valuri.

Și parol, asta vă spune un control freak al sejurului la mare! Care vrea saltele noi, fără pete, praf ori arcuri prea bulite... cu cearceafuri și pernuțe apretate, parfumate, cu băi bine aranjate, renovat din temelie pentr-un aer fresh, modern, în culori pastel și c-oază de verdeață.

Într-o zonă liniștită, pentru-n somn de bebeluș, că aștia așa ca mine, sunt tare stresați de viață și cu greu se relaxează.

Personal zâmbitor și degrabă primitor, cu picnic oricând ai chef și fain organizat de Rusalii, cu party pentru pitici în vară de ziua lor, cu T.V. și A.C.!

Nu mă credeți pe cuvânt, dar dacă și voi ca mine sunteți control freak pe bune, luați un ochi de aruncați să vedeți cum Miorița au transformat.Pentru mine e un plus să știu că dorm pe saltele noi, ce nu au nici chiar un an! Că totul a fost frumos renovat și cu drag decorat. Că am lift și minibar, foișoare pentru toți, bar de zi, televizor!Și pentru că, să vă spun drept prima impresie contează (cel puțin în cazul meu, când caut cu disperae locul ideal de avut sejurul drag la mare), să văd flori și trandafiri la intrarea în cazare e un plus uriaș, căci unde-s flori e și iubire, implicare, dăruire!

Când e vorba de vacanța sunt tare pretențioasă, vreau de toate pentru toți, dar mai ales implicare și super curățenie!

Așa că nu știu voi, dar eu ca blogger călător, control freak și "microfob" tare vreau să mă odihnesc într-o cameră boemă, cu flori și lebăduțe, pentru zile fermecate, cu miros de trandafir și sare de mare, căci viața-i bună (la soare)!Hai să ne bucurăm de mare, curățenie și hotel dichisit, renovat, aerisit!!Eu obsedată cum mă știu, Miorița-mi e pe plac, că-i totu aranjat, nou și cu gust decorat, pentru turiști fițoși și tare pretențioși.
Aceast articol a fost scris pentru Super Blog 2019, ediția de primăvară.

6 comentarii: