Treceți la conținutul principal

Control freak, laissez-faire sau aventurier... Tu ce profil de turist ai?!

Ne mai despart doar câțiva pași micuți de mult așteptatele vacanțe de primăvară și de vară... iar eu numai când mă gândesc la ele parcă deja mă simt mai bine.

Soare, mare, nisip fin, liniște și relaxare, dormit cât, cum și pe unde vreau... of, vacanță de vară, cât mai e până să vii?!

E drept, până la Paște și până în august ne mai îmbătăm noi cu nițică apă rece, mai facem o drumeție, mai plecăm 1-2 zile prin locuri străine, dar emoția aceea autentică a adevăratei vacanțe, a soarelui arzător de Constanța, a brizei sălcii e de neînlocuit!

Și dacă în cazul aventurilor scurte, a drumețiilor și excursiilor pe fugă îmi place să mă las dusă de val, să accept orice provocare și să accept cu drag orice provocare, când vine vorba de adevăratul sejur, devin cel mai control freak om de pe planetă.

Liste interminabile, documentat din zori și până în seară, comparat unități de cazare și câte și mai câte i se năzare minții mele strălucite! Primordial e să găsesc un hotel drăguț, la mare, musai-musai într-o stațiune liniștită, cu parcare privată, loc de relaxare pentru noi și pitici, papa bun și desigur, camere strălucitor de curate. Căci da, microbii, murdăria și altele din această gamă mă înspăimântă.

 Tot căutând, cercetând, studiind și comparând, pentru că știți vorba, iarna îți faci car și vara sanie, cred că am găsit hotelul potrivit pentru sejurul nostru de la mare!




Iar Hotelul Miorița Neptun pare să îmi îndeplinească toate așteptările și pretențiile legate de curățenie ( de care vă spun, sunt obsedată și indeiferent de cât de bine arată un loc eu tot umblu cu dezinfectant în geamantan).

Am ceva emoții însă în ceea ce privește destinația. De un sejur la Neptun nu am mai avut parte de când eram tare micuță. Țin minte și acum acel sejur la mare, căci am nimerit o vreme atât de proastă încât le-am zis alor mei că Doamne Doamne refuză să ne bronzeze. Minte de copil, dar pentru acest repetir (ceva mai obsesiv compulsiv) sper ca Doamne Doamne să ne vrea totuși bronzați și relaxați.

Când le-am spus dragilor mei că ne cazăm la Neptun au cam strâmbat din nas, având impresia că totu-i acolo ponosit și ramolit... s-au înseninat însă instant cănd au realizat că așa un obsedat ca mine nu ar merge-n veci într-un hotel retro la propriu și pe dată m-au rugat să prezint locul ales.

Și ca să îi dau pe spate, am ales să-i impactez cu un control freak poem!


De vrei să te relaxezi și la mare tu visezi,
Într-un loc rafinat, chiar proaspăt renovat,
Fără groaznici-acarieni
Ori saltele ponosite și podele coșcovite

La Neptun eu zic să mergi,
Să dai booked la un hotel, 
Dar nu orice hotel
Ci la Miorița da, dichisit și aranjat

Proaspăt renovat,
Cu saltele nou-nouțe
Condiții de 3 steluțe
Și piscină grandioasă

Pentru tot familionul, de la pici la bunicuț,
Cu terasă și parcare
Cocktail yummy si croissante
Umreluțe ș-implicare.

Totu-i nou nouț acolo,
Ca tu doar să te distrezi
Fără griji să ai sejurul
Și bronzul fără cusur

De stresat să te streseze
Doar costumul ce-l alegi 
Ca să fii zeița plajei
Și de vrei să-ții menții zen-ul

În Hotelul Miorița dă o fugă,
În camera retro-chic stai și te relaxează,
Căci au camere pe orice stil
Control frak, laissez-faire și chiar și aventurier

Pe toți îi va mulțumi și la standarde ok
Personal te vor primi
Ca să uiți de poluare, griji, nevoi și insomnii
Să pleci de la ei doar ca să-ți dorești cât mai repede să... revii!

Mă credeți sau nu, pe toți i-am năucit și repede au search-uit cum arată Miorița și tare s-au bucurat că nu-i vorba de o oiță mică, ci de-o scoică-mpletită cu raze de bucurie, lumini calde de la soare și de-a muzicii valuri.

Și parol, asta vă spune un control freak al sejurului la mare! Care vrea saltele noi, fără pete, praf ori arcuri prea bulite... cu cearceafuri și pernuțe apretate, parfumate, cu băi bine aranjate, renovat din temelie pentr-un aer fresh, modern, în culori pastel și c-oază de verdeață.

Într-o zonă liniștită, pentru-n somn de bebeluș, că aștia așa ca mine, sunt tare stresați de viață și cu greu se relaxează.

Personal zâmbitor și degrabă primitor, cu picnic oricând ai chef și fain organizat de Rusalii, cu party pentru pitici în vară de ziua lor, cu T.V. și A.C.!

Nu mă credeți pe cuvânt, dar dacă și voi ca mine sunteți control freak pe bune, luați un ochi de aruncați să vedeți cum Miorița au transformat.



Pentru mine e un plus să știu că dorm pe saltele noi, ce nu au nici chiar un an! Că totul a fost frumos renovat și cu drag decorat. Că am lift și minibar, foișoare pentru toți, bar de zi, televizor!



Și pentru că, să vă spun drept prima impresie contează (cel puțin în cazul meu, când caut cu disperae locul ideal de avut sejurul drag la mare), să văd flori și trandafiri la intrarea în cazare e un plus uriaș, căci unde-s flori e și iubire, implicare, dăruire!

Când e vorba de vacanța sunt tare pretențioasă, vreau de toate pentru toți, dar mai ales implicare și super curățenie!

Așa că nu știu voi, dar eu ca blogger călător, control freak și "microfob" tare vreau să mă odihnesc într-o cameră boemă, cu flori și lebăduțe, pentru zile fermecate, cu miros de trandafir și sare de mare, căci viața-i bună (la soare)!



Hai să ne bucurăm de mare, curățenie și hotel dichisit, renovat, aerisit!!



Eu obsedată cum mă știu, Miorița-mi e pe plac, că-i totu aranjat, nou și cu gust decorat, pentru turiști fițoși și tare pretențioși.




Aceast articol a fost scris pentru Super Blog 2019, ediția de primăvară.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde