Treceți la conținutul principal

Jedi sau Yoda Master?! Tu de partea cui ești?

După mult timp în care haosul părea să domnească în bucătăria restaurantului în care lucram, aveam în sfârșit parte de câteva zile liniștite, iar lucrurile păreau să se așeze... Să se așeze, da, căci să revină la normal cu siguranță nu, căci într-un local cu stele Michelin haosul reprezintă normalitatea.

Împreună cu echipa mea de profesioniști, ne beam relaxați cafeaua, când telefonul roșu (da, ACEL telefon) izbucni  într-un târâit prelung, apăsător și cât se poate de sonor!

Am răspuns imediat, căci știam că este un apel de tipul cod roșu și nu mică îmi fu mirarea, când de la celălalt capăt al firului am fost anunțați că trebuie să pregătim pentru acea seară cea mai delicioasă, deosebită, gustoasă și romantică cină din istoria restaurantului. Și când mi-a fost dat să aud și cine ne va onora cu prezența... Natalie Portman alături de soțul ei, deja mintea îmi era hiperactivă și un miliard de rețete mi se perindau prin minte.

Am închis telefonul și cu emoție în glas mi-am convocat echipa la un brainstorming pe repede-nainte. Ne-am decis până la urmă asupra unui meniu de french, compus din supă cremă de ciuperci cu trufe uscate, prepeliță umplută și la desert baba au rhum.

Ne-am înșfăcat halatele, bonetele și cuțitele ca niște adevărați Jedi, am pus în funcțiune Presa de ulei YODA HOME PRO și ne-am apucat de treabă, căci mai erau doar câteva ore până la eveniment.


Fiind vorba despre o cină atât de importantă, am decis să gătim preparatele din uleiuri deosebite, drept pentru care am pus la bătaie nucile din livada restaurantului și semințele din floarea-soarelui achiziționate de la o fermă  bio.

Uleiul presat la rece este mult mai sănătos, 100% proaspăt, virgin, păstrându-și aroma și mirosul natural, potențând astfel aroma mâncărurilor pe care urma să le pregătim.

Uleiul de floarea-soarelui urma să îl utilizăm la prepararea supei și a prepelițelor, iar cel de nuci pentru salata de țelină, măr și morcov. Fiind presate la rece, păstrându-și aroma, completau perfect cele două feluri de mâncare, fiind un supliment alimentar deosebit pentru oaspeții restaurantului. Uleiul de floarea-soarelui este ideal pentru sistemul imunitar, conține grăsimi poli nesaturate, ce ajută la reducerea colesterolului, menține oasele și pielea sănătoase și ajută la echilibrarea hormonilor în organism.

Uleiul de nuci, prin mixul de oligo-elemente conținute, menține echilibru organismului, îmbunătățesc starea generală de bine și face minuni pentru păr. Așadar, perfect pentru orice femeie!


Preparatele noastre se găteau încet, umpleau bucătăria de o aromă incredibilă și ne gâdilau toate cele 6 simțuri. Și atunci ehipa de Jedi a știut că a ales bine!

Căci bucatele noastre se preparau încet, se găteau la foc mic, aduceau cu mâncarea de acasă, amintind de conceptul de slow-food.

Ciupercile, morcovii, cartofii micuți, trufele aromate, toate se perpeleau încet, mirosind îmbietor, o adevărată armonie a gusturilor autentice.


Supa cremoasă, brun-aurie, mirosind a câmp, a vară și a nopți senine petrecute pe câmpuri parfumate, prepelița arămie, ce lucea frumos, rumenă și parcă emoționată, salata de legume stropită cu ulei de nuci... un desfăț pentru gust, dar și pentru ochi!


Ce să mai, totul arăta atât de bine și mirosea atât de îmbietor, atât de natural, de apropiat de mâncarea de altă dată, gătită cu drag, în tihnă și cu multă atenție, încât am știut că alesesem perfect să utilizăm presa de ulei Yoda Master în obținerea uleiului din Restaurant.

Astfel, oaspeții noștrii urmau a se bucura de gust desăvârșit, sănătate și preparate 100% naturale, de o cină romantică și viu colorată- hrană nu doar pentru trup, ci și pentru suflet!

Așadar, indiferent dacă sunteți Jedi, SuperGospo sau EcoFighter, profitați de promoțiile Yoda și aducceți în căminele voastre adevăratul Yoda Master. Iar pentru pretențioși, puteți să îl alegeți pe Yoda în oricare dintre culorile roșu, portocaliu sau alb.


P.S. Știu că sunteți curioși de feedback-ul oaspeților- și eu sunt- doar că nu am avut plăcerea să le văd chipurile după primele îmbucături, căci vecinii de la doi au început proiectul bormașina și ne-au trezit din vis. Sunt însă sigură că Natalie Portman și soțul ei au rămas uluiți de mâncărurile minunate servite la restaurant.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017, ediția de toamnă.Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Balea Hair Volume Powder

Abia m-am urnit să scriu postarea asta, atât de cald îmi e... Abia îmi mai funcționează mecanismele ce îmi pun creierașul în mișcare și deja încep să mă gândesc la răcoarea plăcută a toamnei... sau în cel mai bun caz a mării! De muncă, de nuntă, de dans... de pregătiri, vă spun sincer că nu mai am chef de nimic. Eu de fel nu suport prea bine căldura, dar acum am atins un grad RIDICAT de frustrare și nici nu dorm bine din cauză că îmi iese limba de trei coți. Se poate divorța de caniculă!? Că pe mine nu mă mai ajută nimic... Voi sunteți bine, cum rezistați?! Și acum că am dat drumul întregului năduf aici, să vă povestesc de pudra peste care am dat în weekend prin DM. E și ea în ton cu vara, căldura și toată nebunia exotică. Colorată, veselă, cu miros de cocos și alte nebunii, cu papagali fericiți și căpăcel pastelat! Aaaa și să nu uităm, este ediție limitată. Altfel nici nu o luam, nu?! Tubulețul conține 10 g produs, prețul este de aproximativ 12 lei, ceea ce este super afa

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Balea Bodyspray Glow

Mereu mi-au plăcut pozele de pe Instagram sau Pinterest, cu tipe bine lucrate, cor pe zeiță, par de Cosânzeană, alură de divă și o piele divină, aproape ca aurul lichid... Dacă în ce privește divele și Cosânzenele mi-am cam luat gândul și am ajuns la simpla concluzie că sunt și voi rămâne o femeie normală, am găsit soluția pentru pielea ca de aur! Doar că elegant, frumos, discret și stilat. Vă spun și vouă "marele secret": spray-ul de corp de la Balea, Glow Bodyspray, cu particule sclipitoare și praf de perlă. Produsul îl găsiți în DM, la un preț de aproximativ 12-15 lei (nu mai știu exact), ca și cantitate vă puteți bucura de 150 ml de elixir strălucitor, într-un recipient simplu, cu pulverizator. Partea și mai bună la acest spray este faptul că poate ține loc și de parfum, având o aromă discretă de fructe și flori de vară, ceea ce îl face extrem de plăcut. Nu doar că veți străluci discret (foarte discret chiar, dacă sunteți în căutarea unui produs ca