luni, 20 mai 2019

Recenzie Întoarce-te la mine de Simona Lungu


"Durerea plecării cuiva drag din această viață, nu poate trece dintr-o dată. Trebuie să te obișnuiești cu această lipsă pășind încet, cu fiecare nouă zi, până se estompează și înveți să trăiești cu ea. De uitat, n-ai s-o faci niciodată."

Vă spuneam că cei de la Bookzone m-au surprins cu un super pachet cu romane, iar astăzi vreau să vă vorbesc despre titlul meu preferat: Întoarce-te la mine de Simona Lungu.Nu aș fi crezut că o să îmi placă un autor român atât de mult, însă cumva mă regăsesc între paginile romanului...

Acțiunea se petrece în Constanța, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, actorii principali fiind Ana și Friedrich.

Ana și-a pierdut părinții în timpul unui bombardament și este luată în grijă de o mătușă, iar Friedrich este detașatul nemților în România.

După o lungă suferință și o perioadă și mai îndelungată de depresie, Ana ajunge în cele din urmă să lucreze la comandamentul german; loc în se și îndrăgostește de Friedrich.
Cei doi ajung să aibă o relație de iubire, în ciuda tuturor opreliștilor, o rază de lumină în monstruozitatea războiului. Printre suferină, durere și moarte, iubirea celor doi se naște- inocentă, copilăroasă. Un strop de speranță printre tot ce-i hâd.

M-am regăsit mult în personajul principal, Ana- copilăroasă și inocentă, în ciuda tuturor greutăților, dedicată 100% bărbatului pe care îl iubște și oricând gata de sacrificii.

Dar ce iubire poate să crească și să se dezvolte când în jur este doar durere, intrigile se ivesc din toate colțurile și trădarea este la ordinea zile?!

Întoarce-te la mine este un roman despre durere, despre inocența primei iubiri, despre speranță și regăsire... Despre puterea de a trece peste orice obstacol, de a face orice pentru dragoste, dar și despre cum dintr-o singură greșeală totul se poate ruina...

Un singur gest, un pas mic este suficient pentru a transforma o iubire arzătoare în ură, repulsie și deznădește. Iar atunci când dragoste este trădată, dorința de răzbunare e la un pas distanță...

Întoarce-te la mine, volumul I a fost un adevărat deliciu și aștept cu mare nerăbdare să îl citesc și pe al doilea, pentru a descoperi ce întorsături va lua destinul celor doi îndrăgostiți.


Informații Întoarce-te la mine de Simona Lungu

Ed. Bookzone
Preț aproximativ 50 lei (ambele volume)
Nr. pag. 350
Public țintă 16+
Nota mea 10+++
Best title of #2019booksforsoul

4 comentarii:

 1. Valeria Chertes21 mai 2019, 01:00

  Mulțumim pentru recomandare.

  RăspundețiȘtergere
 2. Trebuie sa fie un roman fantastic de frumos ....
  Noi doua avem doar romantismul "în sange" asa ca ... :))
  Multumesc de recomandare! ♥

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dumas a fost autorul copilariei mele si nu numai- ce poate fi mai romantic de atat? Eram atat de fascinata de el incat profa de romana din liceu ajunsese sa fie terorizata ori de cate ori citeam/prezentam recenzia unui roman al lui (ca fapt divers, profa nu era fana Dumas). Cat despre romanul de fata, recenzia facuta de mine nu-i face cinste! Este atat de minunata povestea, incat nu poate fi descrisa in cuvinte.

   Ștergere